Gas-pet

Un relat de: AVERROIS

Ciutadà 23486 serà sancionat amb una falta lleu per malgastar fluïts energètics.
Aquella veu que sortia pel altaveu del ascensor feia temps que m'estava posant nerviós. I tot perquè se'm havia escapat un petit i insignificant "peterró". La qüestió era que tot estava molt controlat. Les emissions "gasistes" no autoritzades, provocaven al instant una sanció administrativa que podia comportar el tall de subministra de gas-pet al infractor, amb el conseqüent problema de energia per poder fer anar tots els milions de aparells dels petits apartaments robotitzats.
Ja feia un segle que els combustibles orgànics havien fet figa. Es va intentar amb hidrogen, nitrogen, energia solar, però hi va haver un gran cervell que se'n va adonar que hi havia un gas més barat i de producció il·limitada, el gas metà. Però no un gas metà tret del fons de la terra, no, no, el gas metà que es produïa a tirar-te, dient-ho clà i català, "un pet".
La cosa va semblar de broma quan ho van proposar, però els estudis de viabilitat van continuar fins que van fer les primeres probes i va resultar ser una bicoca. Tret del petit mal olor que desprenia i que desprès de deu anys es va solventar, el demés era bestial, donat que el subministrament que ho feia anar tot, a demés era gratis! si ho podeu creure, gratis per tothom que seguis les normes i fes les aportacions adients. Fins hi tot es van fer prenis pels més productius.
Bé, o sigui que quan et bé un "gas" i vas pel carrer, corrent has de buscar una mena de cabines telefòniques que hi ha cada cent metres, posar-te a dins i mitjançant un aparell, que ara no l'explicaré, deixar anar el metà que va cap a la central i de allí a la xarxa de subministrament.
Si estàs a casa ho tens més bé, l'aparell saps ben bé a on és. Si estàs a casa d'un amic o en un altre lloc a on hi ha altres persones, has de demanar a on es i t'aplaudeixen perquè fas un a aportació a la comunitat. El pitjor és quan vas a dormir, llavors t'has de introduir un artefacte pel ... i així si s'escapa alguna cosa mentre dorms també és productiu.
En fi, abans la vida era una vida de merda, ara és una vida de GAS-PET.

Comentaris

  • Averrois he rigut molt[Ofensiu]
    helena | 30-05-2006

    i també amb els comentaris dels companys, a sota.

    helena

  • I love you for sentimental reasons[Ofensiu]
    helena | 30-05-2006 | Valoració: 10

    jajaja, m'encantaaa!
    una vida de merda, jajjaa

    helena

  • Òndia![Ofensiu]
    Màndalf | 30-05-2006


    Aquí a Catalunya segur que tenim energia pedorrera de sobres! Una bona ració de mongetes amb botifarra i ala! a la maquineta tota la tarda!! Ahahaha!!

    M'has fet passar una bona estona amb el teu escrit, el trobo molt divertit i enginyós.

    Salut, força i flatulències!!

  • ja ja ja[Ofensiu]
    Capdelin | 13-05-2006 | Valoració: 10

    com ecolucionarem!
    La ciència només havia aconseguit amb pets elaborar bombes fètides... en un futur llunyà, potser seràs una energia necessària i apareixeran bancs de pets i potser fins i tot premi nobel de pets.
    Com s'ho faran les top-models per col-laborar sense perdre aquesta aureola mítica de cos sublim sense merda ni pets ni regla...?
    Tens una imaginació i humor bestials!
    una abraçada.

  • Suposo[Ofensiu]
    Carles Malet | 12-05-2006 | Valoració: 10

    que en aquest futur que ens presentes deuen haver-hi unes dietes molt estrictes a base de mongetes seques (amb botifarra?) per optimitzar la producció de gas!

    M'he "petat" de riure intentant imaginar-me els dispositius recollidors de bio-gas. Després d'uns moments de reflexió, però, me n'adono que potser no estem tant lluny d'aquest model de societat. Al cap i a la fi, ja ens xuclen cada dia les forces i el cervell quan ens posen davant d'un ordinador o d'una linia de producció ...

    Salutacions,

    Carles

  • la prosa d'averrois...[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 11-05-2006 | Valoració: 10

    M'ha agradat llegir-te en prosa, tens molta gràcia; la sàtira té molta "xispa"
    jajaja! molt bé. Una abrassada

    Maria Pilar

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

371041 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!