Il.lusions perdudes (Èxit/Fracàs)

Un relat de: Suzanne

La sorra s'enfonsà sota els seus peus. Donà un pas rere un altre mecànicament. Era com si el seu cos s'hagués quedat fent la migdiada al sofà, el diari desordenat i mig caigut, mentre la resta de la familia treballava o estudiava. I així, amb el cor sec i la mirada vàcua, s'endinsà en el mar com un autòmat i submergí el cap.

El perquè les seves il.lusions s'havien anat apagant al llarg dels últims anys ho haurien de deduir els seus descendents, si volien. Recordava sovint aquells dies perduts en els quals havia entregat el seu cor a un altre, quan la joia de viure semblava tan natural i eterna com la llum del sol. Mentrestant, l'univers exterior que com planetes giraven entorn d'ella, sense sospitar gaire què devia pensar la mare quan seia en silenci, a l'ombra del pí del jardí, estaven immersos en les seves pròpies rutines. No entenien perquè ella feia ulls clucs a les advertències del perill d'agafar fred al jardí, de les corrents d'aire de començat ja l'hivern, o fins i tot del risc de què caigués una pinya i li obrís el cap.

Que trobessin les cartes ja no la va amoinar més, el diari en canvi estava perdut per sempre. L'havia cremat uns quants anys abans, en un intent frustrat de redreçar la seva vida. Sí, durant un temps va creure gaudir de les trobades i discussions familiars, cosa que havia d'agrair al seu amor, juntament amb un nou desig de ser millor persona i complaure els demés. Contradictòriament, aquests bons sentiments van servir per unir més la família, però no van tenir el mateix efecte en ella, que conservava les ferides del seu cor tan intactes com al principi; tan grans eren les ganes reprimides de plorar per dins i de fugir. Ara estava segura de què el seu sacrific esdevindria en realitat un acte d'amor, un últim tribut a allò més estimat i trascendent de la seva vida.


Comentaris

  • Incomprensió[Ofensiu]
    Naiade | 24-02-2007

    Molta gent pot sentir-se identificada en aquest relat.Destil·la la buidor que dóna la incomprensió per part dels qui més estimes, quan has sacrificat la teva vida i ningú se'n adona.
    M'ha agradat.
    Celebro que t'agradi la ciència ficció, així ens seguirem llegint i comentant que és molt enriquidor.
    Una abraçada
    Naiade

  • Desil.lusió i renúncia[Ofensiu]
    Unaquimera | 15-02-2007 | Valoració: 10

    El cor, sec... la mirada, buida... la marxa, mecànica... la voluntat, amb el pilot automàtic posat!
    Una dona que ha arribat a un punt de no-retorn, que ha deixat les seves il·lusions en el passat sense poder substituir-les per res, ni per la família, ni per projectes engrescadors.
    Una dona ferida que s'ha anat dessagnant pel camí, fent un trajecte en direcció contrària al desitjat.
    I per darrer company de fatigues tria el mar, bressol de vida i taüt de vides: una opció definitiva per ofegar el dolor, l'amargura, la desesperança, ... un bagul mai prou ple de llàgrimes!

    Un microrelat melangiós, trist i realista en què es barregen el passat i el present d'una vida que ha decidit no tenir futur.

    He començat per comentar-te aquest primer text perquè m'agrada llegir els autors des de l'inici, si puc, i seguir la seva evolució. Em sembles un autora molt interessant i veient que tens altres relats, tornaré per aquí per a llegir-te un altre cop.

    Per celebrar la descoberta, t'envio una abraçada ben sincera,
    Unaquimera

  • La recerca d'un mateix.[Ofensiu]
    Raven | 18-01-2007

    Trobo que aquest relat mostra la relativitat de l'èxit. Parla de com algú que es troba acollida en una familia i que té una vida plena i estable se sent buida. Sent que ha fracassat en la recerca de la seva identitat, de la seva individualitat.
    Tots ens trobem tard o d'hora davant d'un abisme i ens assalta l'angoixa.

    Saluts d'un altre iniciat.

  • bones![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 08-01-2007 | Valoració: 10

    Primer de tot, benvinguda a RC!! I segon, el relat m'ha agradat, té un aire de tristesa melancòlica i un punt de deixadesa, de poca importància, de destí... Sí, m'agrada força ;)

    petons i segueix escrivint!!

  • Afegeixo que també hi ha un clam[Ofensiu]
    T. Cargol | 05-01-2007

    per a que les persones que envolten la protagonista siguin una mica agraïts pel que reben gratuïtament i que costa un esforç, esforç que no es veu i que moltes vegades no te rescabalament.

  • Comentari[Ofensiu]
    T. Cargol | 04-01-2007

    Moltes gràcies pel comentari al relat Henry james; passo a comentar-te el teu, tan bé com sàpigui.
    La primera cosa, formalment és que en escurçar-se el relat perd claretat. El tema rwqueriria més espai.

    Les il·lusions perdudes es defineixen poc: per altra banda el persoantge sembla tenir "ferides" ja de bon començament, o sigui, el que li passa no es deu exclusivament al passat recent.
    Sembla que es tratca d'una dona dedicada a la seva família a qui li manca objectius posteriors a aquesta tasca. "la sorra s'enfonsa sota els seus peus, no té alegria, etc.
    Però el seu suicidi no es considera un sacrifici - normalment és un retret als altres -. Hi ha una novela de Greene que crec que va d'un polícia que vol suicidar-se però simulant que no ho ha fet, per no crear mal rollo.
    Hi ha un intent de redreçar la situació no reexit: em sembla que el personatge no ha aconseguit aprofundir en les raons de la seva depressió, per això no queda clara la seva manca d'il·lusió.
    De fet considerar l'intent de suicidi com un acte de sacrifici aniria en la mateixa línia.
    Per a mi és un intent de comprimir molt un tema massa gran.
    Ens passa a tots.

    Salut i més relats!

    Suzanne té a veure amb leonard Cohen?

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Suzanne

17 Relats

51 Comentaris

21544 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
De sempre, crec, m'ha agradat escriure, però gairebé mai no ho he fet.


"Well never mind,
we are ugly but we have the music."

L. Cohen.

Visiteu-me aquí també, si us plau, ;-)

tuttifruttiworld.blogspot.com