Forces per viure, pel CONCURS ARS PREMI POESIA 2012 LLIBERTAT

Un relat de: Fidel
“Qui ha sentit la llibertat té més forces per viure”
(Raimon)

Encara et queden forces per alçar-te del llit,
per festejar albes rogenques i endinsar-te a la plaça
on s’escriuen els primers versos
d’una primavera atapeïda de cors oberts.
Et queden forces per viure, per renéixer
i, sota senzills acords i cors de cambra,
esmolar el cant per capgirar aquella història
del rei atrinxerat al palau del fred.
Et queden forces de llum, ulls de vent com estels
que dansen a ritme de poesia social.
I a l’est el mar que es comença a bellugar
i el sol més rodó que s’alça i tu posant-te dempeus
amb forces per córrer amb mi, vosaltres, ells.... .
Et queda la batucada, cassolada en alta definició,
cop de puny a la taula del banquer
per proclamar plegats el dret a conjugar anhels
com pètals surant damunt els murs.
Per iniciar amb ímpetu un idíl•lic viatge
que t’apropi al tresor d’una alba roja :
el darrer camí cap a l’àgora dels seus llavis.
Com qui ha sentit l’amor i té més forces per cercar-lo,
encara cerques la força de la utopia per viure.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]


    Enhorabona!

    Aquest poema, presentat al “Concurs ARC de Poesia 2012. Llibertat”, ha estat seleccionat per formar part del recull que l'Associació de Relataires en Català publicarà dins la Col•lecció Relataires (Editorial Meteora).

    En breu ens posarem en contacte amb tu via correu electrònic.

    Gràcies per la teva col•laboració,

    Junta de l'ARC (Comissió Concursos)

  • Bo, bo... rebo noi!!!![Ofensiu]
    Marc Freixas | 25-04-2012 | Valoració: 10

    Francament, ja tens raó ja!! quanta raó que tens!! ja ho pots ben dir que la LLIBERTAT amb majúscules és una utopia!!
    Bé, doncs un poema d'aquells que val la pena de rellegir uns quants cops seguits, et felicito!!
    Enhorabona Fidel, continua el teu llarg camí... no deixis mai d'escriure'ns!!
    Una abraçada ben forta company!!

l´Autor

Foto de perfil de Fidel

Fidel

40 Relats

117 Comentaris

37922 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Si em llegiu, em coneixereu ni que sigui una miqueta. Sóc com sóc, escric el que escric, estimo i renego, canto i de cops...callo.
I sempre... onades de poesia ventilen la meva petita platja.
Ens veiem entre revolts de foc i mots.
Una abraçada !
Fidel