Fe encoratjadora

Un relat de: Ladybug
No tinc altre remei que posar-me aquest vestit blau que em va massa ample. Mira que vessar-me el cafè amb llet per sobre! Només hi vaig per l'àvia Quima, la millor àvia del món. Per què, sinó, hauria d’aguantar aquells interminables dinars amb uns tiets i cosins que cada vegada se'm fan més estranys? Sempre, tothom té novetats: feines noves, parelles noves, fills nous, cases noves... Tothom excepte jo. Per explicar que segueixo a l’atur, prefereixo no dir res.

M'he aïllat tant com m'ha estat possible de les converses i m'he concentrat en el dinar. Quina cuinera l'àvia Quima! Diu que ha cremat la ceba del sofregit del pollastre però jo ho trobo boníssim. I aquest vi, m'encanta l’aspror que em deixa quan baixa per la gola. De fet, n’he pres unes quantes copes i, sense adonar-me'n, m'he anat animant.

Resulta que la Carla, la xicota del meu cosí Pau, treballa en una agència de notícies on estan buscant un reporter gràfic. En Pau s’ha afanyat a dir que sóc una gran fotògrafa i li ha ensenyat el meu blog. Mentre la Carla m’advertia de com de precàries eren les condicions: un fix baixíssim i un variable en funció de les imatges que es publiquin… jo no podia deixar de pensar que fantàstic seria cobrar un sou, per irrisori que fos, pel fet de fer de fotògrafa. Però quan la Carla m'ha convidat a cobrir una notícia l'endemà mateix, m'ha caigut el món a sobre: fa un parell de setmanes em vaig vendre la càmera. Crec que se m'han negat els ulls quan ho he dit i m'he hagut d'aixecar precipitadament per anar al lavabo.

Quan per fi n'he aconseguit sortir, m’he trobat l’àvia Quima que m’esperava a la porta. M’ha donat un sobre i, mentre em mirava fixament amb aquella lluïsor tant característica dels seus ulls, m'ha dit: “això és perquè et compris una bona càmera de fotos i facis el reportatge. Ja saps que les teves fotos sempre m’han agradat molt. Segur que els impressionaràs”. Si aquesta doneta menuda i sàvia té fe en les meves possibilitats, no hi ha dubte que puc fer-ho.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VIII Concurs ARC de Microrelats "Virtuts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes, i que serà presentat durant la II JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ que se celebrarà el dissabte dia 20 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i on es coneixeran els premis principals del concurs.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ VIRTUTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Virtuts” que s’editarà a finals de 2018.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Bona narració[Ofensiu]
    Endevina'm | 22-03-2018

    Un relat que obre expectatives, una posada en escena molt ben portada i un final, tot i que en certa manera és previsible, també és desitjable, tot i que per un moment havia pensat que era l'àvia qui havia fet comprar la càmera a una altra persona, que també podria ser, i que en lloc de diners, li portava una càmera, nova o la mateixa.

    Bon relat!

    Ferran

  • real com la mateixa vida[Ofensiu]
    lledarat | 21-03-2018

    Bon relat, es llegeix molt bé i està ben pensat. M'hi he sentit una mica identificat ja que fa temps que no treballo i he passat temporades així però no tinc cap problema en trobar temes de conversa als dinars en familia. També m'ha recordat la meva àvia que em va ajudar en un moment així, ai les iaies...

  • Quima fe![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 19-03-2018 | Valoració: 10

    Si la Quima té fe anb la seva néta, endavant les atxes! Em sembla molt bé posar d'exemple la fe de les àvies amb els seus néts, creència més enllà de la raó. Una abraçada!

    Aleix

  • Molt bé![Ofensiu]
    Manel Granell | 19-03-2018 | Valoració: 9

    Em sembla preciós i emotiu.

l´Autor

Foto de perfil de Ladybug

Ladybug

2 Relats

7 Comentaris

2675 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Últims relats de l'autor