Et vull mostrar l'absència (Tema: Secrets)

Un relat de: Bruixot

-Mira, vine, escolta. Jo t'aviso. T'aviso ara abans que no sigui massa tard, abans que els teus ulls es quedin clavats observant-ho amb horror, amb fàstic, amb sorpresa. T'aviso perquè potser prefereixis no veure-ho, i si no ho veus no ho hauràs vist mai, i serà com si no existís.

Però hi ha coses que un no pot deixar de veure un cop sap que existeixen, si no les veu les imaginarà i deformarà i hi quedarà atrapat amb la mirada dels somnis com en un forat negre on si poden amagar tot tipus de malsons. Perquè un cop un ho sap és com si ja ho hagués vist, molt pitjor encara que si ho hagués vist, i una curiositat irrefrenable, potser malaltissa, s'arrapa al ventre i un només vol arribar al moment en que finalment pugui posar una imatge clara al núvol difós del que se sap real però amagat, ocult, en el regne de les coses que no s'han de mostrar i han de raure per sempre lluny de llum del sol.

-Ensenya'm-ho. Ho vull saber tot de tu. Ho vull veure tot.

-El que et vull mostrar no hi és. Et vull mostrar l'absència, el preu pagat, el record de la por, la remembrança de la victòria, la commemoració del meu jo. Mira, vine, toca. La mort em va venir a cercar, però em va concedir una pròrroga a canvi d'aquest tros.

Li vaig posar la mà al pit, al no-pit, i vaig notar el batec accelerat i encara espantat del seu cor.

Comentaris

  • ginebre | 25-05-2007

    també vinc directe des del fòrum i et diré el que he vist:
    "he vist el cranc menjant-se un pit".
    A part, les reflexions sobre els cocos que un es fa quan sap però no ha vist, van posant dramatisme al fet, de manera que aconsegueixes transmetre la tensió i l'angoixa que la intimitat que s'aproxima produeix.
    Potser és un paràgraf una mica liós perquè es repeteixen moltes paraules, però s'entèn i dóna aquest punt una mica obsessiu que deu tenir la persona que vol comunicar el seu secret i que té ànsia per ser acceptada tot i l'horror de la nafra.
    M'agrada la frase final, molt. Perquè hi ha coneixement i acceptació.
    Salut!

  • Ben argumentat[Ofensiu]
    Frèdia | 30-12-2006

    És cert: hi ha coses que un no pot deixar de veure un cop sap que existeixen. Aquest és el missatge que ens regala el teu relat. Saber-ho tot un de l'altre, com apunta l'Aleix més avall, és terriblement perillós. Perquè "saber-ho tot mata l'amor". Per més que m'esforci, no puc recordar de qui és la cita. Penso que és d'una escriptora francesa que advocava per la idea que el misteri és imprescindible per mantenir les relacions; mantenir un xic de misteri com a permanent joc de seducció per tal d'allargar la passió com més temps millor i abominava de la idea de ser un llibre obert per a l'amant i per a la gent que ens envolta. En tot cas, argumentes força bé la idea contrària i el relat arriba tant pel teu estil peculiar com per la reflexió que provoca. La meva enhorabona.
    Feliç 2007,
    Fredia

  • el títol...[Ofensiu]
    nina | 30-12-2006

    és preciós. la cura abraça tot el relat, i de la duresa del complexe se'n despèn una tendresa molt dolça.
    vaig a llegir-te uns relats més....

    gràcies pel teu comentari, no-mu-me-mei-xo!!!

    petons ensucrats!

    rut

  • Ensenya'm-ho. Ho vull saber tot de tu. Ho vull veure tot. [Ofensiu]
    Aleix Braso Lopez | 30-12-2006

    El teu relat planteja una idea molt interessant. Però voler saber-ho tot de l'altre a vegades pot resultar un propòsit molt i molt perillós...

    Encantat de poder llegir-te. I gràcies per la teva benvinguda.

    Espero que ens anirem llegint.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Bruixot

Bruixot

102 Relats

723 Comentaris

211370 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Vaig neixer a la Vila de Sants, fa bastants anys. Treballo de professor, però no de literatura ni llengua ni res similar.

He publicat algunes poesies en llibres col·lectius, i alguns contes en reculls. També he participat en recitals col·lectius.

Podeu veure el meu blog sobre relatsencatalà i altres coses a

bruixot.blogspot.com

AGRAEIXO COMENTARIS I CRÍTIQUES SINCERES. TAMBÉ AFALACS. SI EM VOLEU DIR QUE NO US HA AGRADAT TAMBÉ. O QUALSEVOL COSA QUE US HAGI PROVOCAT EL MEU RELAT.