Estimada España

Un relat de: JOANPG

Estimada España

Amb l'atreviment que, per imperatius constitucionals, significa que jo, un súbdit català, us adreci una carta en llengua vernacular i regional, per fer la meva modesta proposta o humil reflexió, us he de dir que:
Estic content que per fi s'acabi l'esquizofrènia de les dues administracions. La perifèrica, plena de propostes esbojarrades per la unitat indissoluble de la Nació espanyola. Si vosaltres maneu i decidiu en darrera instancia, ja no fa falta que existeixi una institució regional on el seu president guanyi més que el President del govern de la nació única i indissoluble.

Per cert, si tots som iguals , envieu a pastar fang a aquelles regions que presumeixen de ser aforades o concertades. O cafè per a tots o tots a per cafè. Entre germans, fills de la mateixa mare protectora, no hi ha d'haver cap mena de privilegi especial.

Prohibiu aquestes autopistes de peatge que uns quants eixelebrats s'han inventat per fer negocis amagats. Ens conformem amb les magnífiques autovies que l'Estat de la Nació única i indissoluble, va construint per les terres de la nostra estimada geografia, pels pobles veïns que no paguen ni un euro per circular.

Dicteu d'una vegada el Decret de Novíssima planta i envieu als nostres enyorats "grisos" per fer-la complir sense contemplacions. Nosaltres l'acatarem i obeirem, feliços, les ordres del "compte-duc" de torn.

He fet aquesta lletra en català perquè l'entenguin tots els nois i noies que els han obligat a estudiar-lo en contra de les seves conviccions més pregones. A partir d'ara s'arranjarà aquest greuge comparatiu.

Abans d'acabar voldria eixamplar el camp de les meves reivindicacions de germà nouvingut a la Nació indissoluble. Vull, amb tots els respectes, que no em facin pagar un impost addicional al omplir el dipòsit de benzina per ajudar a la Sanitat. Voldria no pagar ni cinc cèntims d'euro per les transmissions d'herència o donacions entre pares i fills. Desitjo que no existeixin beneficis fiscals a algunes regions per atraure capitals. Enyoro quan no hi havia boicots als nostres productes arreu de la Nació única i indivisible. Somio que els nostres pagesos treballin tres mesos a l'any i desprès a viure de la sopa regalada.

No em vull fer més pesat. La llista seria tan llarga i feixuga que no acabaríem mai.
La propera intentaré fer-la en castellà. Rebeu el vassallatge més sincer del vostre humil súbdit.
Joan.

P.S. Vaig assistir, amb més d'un milió de compatriotes, a la gran "mani" del dia 10.
Em sap moltíssim greu haver reclamat la Independència. Qui juga amb foc, acaba cremant-se. Amb certes coses no s'hi val a badar.
Estic contentíssim de que la "Barçaña" sigui campiona del mon. Ara sí: Adéu!

Comentaris

  • Recordatori[Ofensiu]


    Benvolgut/ada relataire:

    Des de l’Associació de Relataires en Català (ARC) volem recordar-te que està en marxa el Concurs ARC de Narrativa Breu 2010 “Barcelona, t’estimo”.

    Et convidem a consultar les bases d’aquesta convocatòria actualitzada (les trobaràs a la pàgina d’inici d’RC) i a participar-hi de nou amb el teu relat (només cal que s’adeqüi a l’extensió prefixada i que pertanyis a l’Associació).

    Gràcies a l’avançada,

    ARC

  • Distret al·legat[Ofensiu]
    Xolnir de Groc | 17-09-2010

    que com tots els que fem nosaltres els relataires per aquí, sols ens serveixen per esbravar el cirerer personal. No és una crítica, és una observació; el que comentes ens fa a tots els mateix mal, ja que tots acabarem per acceptar una situació, que per avorrida, ja cansa, i a la fi, com qui ho fa amb els "tontos", els donarem la raó, i poca cosa més, ja que la cartera ens la tenen intervinguda de fa temps.
    Salut tinguem per que covards i traïdors puguin gaudir, juntament amb nosaltres, la independència que ens hem guanyat a pols. Perquè una cosa tinc molt clara, tots aquests que diuen seriosament el que tu escrius (allò del que tu en fas burla), i que els importa un rave ser o no una nació, si ho som, la providència ens il·lumini, ells també o celebraran com a una victòria seva. Bé, que ho puguem veure amb salut.

    Jo el 10 de juny estava en un vaixell al port de Barcelona, tancat amb mig miler de persones més. No ens varen deixar baixar fins gairebé les deu de la nit, quan hauriem d'haver arribat a Barcelona a les set de la tarda. Balearia és una companyia de vaixells que ja no tinc a la meva agenda.

    Segueix penjant relats Joan, i que tinguem un bon i tranquil curs creatiu!

    Ferran

  • Assaig sorneguer[Ofensiu]
    nuriagau | 16-07-2010 | Valoració: 10

    Celebro, JOANPG, que t'hagis decidit a publicar de nou a RC, i més si ens ofereixes un relat d'aquest tipus: sincer, crític i irònic. Un assaig que, amb un to sorneguer, va deixant anar veritats que defensem força gent de la que en aquest web ens apleguem.

    Enhorabona, Joan!

    Núria

    PS: Ja saps que estem esperant que pengis, en especial, un parell de relats que ens has presentat al Taller de Sants. Espero que no triguis gaire.

  • Felicitats![Ofensiu]
    Romy Ros | 14-07-2010 | Valoració: 10

    Dius unes quantes veirtats com a temples, esglèsies i palaus... comparteixo amb tu la majoria de les teves crítiques. El teu tó irònic fa un text humorístic i ple de lleugeresa per la lectura. Enhorabona!

  • indefinida | 14-07-2010 | Valoració: 10

    Dius unes quantes veritats com un temple...i a més amb sentit de l'humor!

    Salut!

  • Molt bo[Ofensiu]
    Cendra de flor | 14-07-2010 | Valoració: 10

    el to irònic. Ja ni ha prou de ser cornut i a sobre pagar el beure.

    Felicitats
    Cendra

  • molt bo joan...[Ofensiu]
    joandemataro | 13-07-2010 | Valoració: 10

    en to irònic dius veritats a cabassos
    et felicito i compqrteixo el teu sentiment
    rep una abraçada de benvinguda particular...
    joande

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de JOANPG

JOANPG

78 Relats

623 Comentaris

127485 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Ja he complert els 65 anys. Estic jubilat.
El meu desitg és escriure mitjanament be.
Ajudeu-me entre tots.
joanperezg@hotmail.com