Escàndol (temàtica: Venjança)

Un relat de: Pilar Torrijos Lopez

L'Alfred no pot conciliar el son, a pesar que són les dues de la matinada. Els veïns de dalt han muntant una festa amb música, còctels i escridassades que traspassen totes les parets del bloc. L'Alfred treballa de repartidor i es lleva cada dia a les cinc del matí, raó per la qual abans de les onze ja se'n va al llit. Tanmateix, tot i la voluntat per anar a dormir d'hora per estar descansat la jornada següent i aguantar el tràfec de la feina al volant, l'Alfred no pot cloure els ulls: els inquilins del pis superior s'entesten a perllongar el sarau.

S'aixeca, engega el televisor i s'asseu al sofà. Comprova que ni tan sols el rumor del so de la pantalla esmorteeix l'estridència de les veus, el volum de la música, l'arrossegada de cadires, els salts, els cops de taló. Connecta l'aparell del compacte i hi posa l'últim llarga durada de la Shakira, la cantant colombiana amb cara de nena trempada i angelical alhora i veu aflautada. Permet que el disc emeti totes les cançons, en un interval de treva amb l'esperança que la vetllada sorollosa s'acabi. En va. La festa continua. Escull, llavors, un dels treballs del grup britànic Cold Play, s'arrepapa al sofà i es deixa embolcallar per les melodies cadencioses. La son s'apodera d'ell lentament fins que cau retut sobre un dels coixins.

A les cinc, des de l'habitació, el despertador l'avisa que és hora de llevar-se. La música del compacte ha cessat i també la festa dels veïns de dalt. Torna a connectar els Cold Play i apuja el volum al màxim. Necessita eixorivir-se després d'una nit moguda gairebé en vetlla. Al cap d'una estona, algú toca al timbre insistentment. L'Alfred obre. Un dels habitants del pis superior - el reconeix perquè se l'ha trobat alguna vegada a l'escala--, comença a increpar-lo. L'Alfred se'l mira de fit a fit i, sense pronunciar paraula, li tanca la porta als nassos.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Pilar Torrijos Lopez

12 Relats

10 Comentaris

15533 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Nascuda a Barcelona, llicenciada en filologia catalana per la UB. Fou membre de l'AJELC i ha publicat diversos relats curts i alguns poemes. Té set novel.les, uns quants relats i poemes encara inèdits.