Energúmen!

Un relat de: NinniN

Un tapet rodó amb cara de mala llet, que no pot evitar mirar amb despreci el que enveja, ja sigui bellesa, felicitat, o un petit gest de bon gust, o amabilitat cap a ella.

Un petit conflicte del que es surt amb una explosió de mala llet reconsagrada i acumulada que només pot donar la amargor.

Perquè és una noia solitària. Que potser la vida l'ha tractat pitjor del que mereixia en un principi, i tant per tant, s'ha llaurat una aura de mala bèstia per fer correspondre els seus actes amb els fruits que en rep.

Una barreja d'indignació per part dels qui comparteixen el temps i l'espai amb ella, que no arriba a odi, perquè, ningú li dona la importància que mereixia i que ja no mereix.

Una barreja entre indiferència i repulsió per part dels homes i dones sexualment receptius a les femelles que l'envolten, que tampoc arriba a fàstic absolut perquè no li donen la importància que abans mereixia però que ja no mereix.

Una mena de curiositat morbosa i d'ignorància cap a ella per part dels nens, fent un clàssic de l'actitud que adopten quan algú qui té mal geni, o qui no sent debilitat davant d'ells, sel's apropa per cortesia als pares.

Un ésser trist i solitari, que desprès de cada una de les seves explosions, es sent més bruta i lletja, i trista, perquè ella no va néixer així. Perquè en un moment determinat de la seva vida, va creure que era el millor camí a seguir, quan els seus actes, per bons que fossin li eren retornats per resultats dolents: tenir actes dolents, perquè així mereixia el que rebia.



Comentaris

  • Energúmen ?[Ofensiu]
    kispar fidu | 28-06-2005

    uooo... (que dura que ets amb tu mateixa...)
    Pel que he anat llegint, m'ha semblat que era un relat "autobiogràfic", i que a més a més parlaves de tu... i et feies una crítica, que no sé si merescuda o no (perquè no et conec...), era força cruel...

    Creus que et veuen com a una Energúmen ?¿?
    Com a algú que menyprea certes coses sense haver-les conegut, o com a una persona estranya... etc...?

    Ostres, espero que no sigui del tot cert tot això que has dit que penses sobre tu, o que almenys també creguis en les teves parts positives! Que segur que en són un munt!!!!

    Cadascú amb els seus defectes i les seves virtuds és únic i diferent de la resta, i sols això ja el fa "especial".

    Bon estiu!
    Gemm@

  • Una persona[Ofensiu]
    George Brown | 30-03-2005

    Carai... espero no fer-te mai un lleig sense voler... perquè si sabes que penses tot això de mi m'agafaria algo (jejeje).
    L'afirmació final m'ha colpit: ‘tenir actes dolents, perquè així mereixia el que rebia'... deu n'hi do... estic convençut que hi ha gent que ho predica, però ho trobo realment molt fort, actuar de forma cruel, només perquè no em faci res que siguin cruels amb mi... no em diràs que no sono molt fort?
    M'ha agradat molt com has ‘psicoanalitzat' a aquesta persona sense conèixer-la, simplement per un acte en vers la teva persona, i com finalment, malgrat tot, justifiques el seu comportament, fins al punt de sentir llàstima per ella i per la seva existència. Perquè malgrat tot, no deixà de ser una persona com nosaltres...
    Un relat magnífic, felicitats.

    una abraçada,
    Jordi.