En Rata

Un relat de: La Banyeta del badiu

Amb solament sis anys, la seva mare, que era una de les taverneres del poble, el va agafar de la ma, i el va portar al primer bergantí que sortia del port. Li va dir al capità que li oferia el seu fill, per que la mar i ell, el fessin un home, no com el seu pare (ni ella sabia qui era el seu pare). El cas és que el van embarcar.

Amb els anys, és va fer tot un home. Alt, fort, moreno amb els cabells negres agafats amb una cua i amb un mocador que li tapava la closca del cap. Barba serrada , a la faixa sempre portava una daga, que més d'una vegada li havia salvat la vida. Només tenia tres idees: Buscar vaixells per atracar-los i arreplegar el botí, les taverneres amb el cul i els pits ben grossos, i beure rom, tot el que el seu cos aguantés, i aguantava !.

De vaixell en vaixell, sempre anava a embarcant-se en els que tenien pitjor reputació. Ell tenia un do, era el primer de buscar brega a les tavernes que anava quan desembarcaven i el primer de fugir si la cosa s'emmerdava massa. Per això ja de molt jovenet li van posar el nom de en Rata.

El Rata, tenia un olfacte especial, abans que el sentinella amb els binocles veiés els vaixells, ell ja sabia de quina nacionalitat eren i quina mercaderia portaven. Deia que cada vaixell feia l'olor del seu país i de la càrrega que traginava.

Tots els capitans de dubtosa rectitud, se'l rifaven, ell, era el millor escorcollador olfactiu per trobar els millor vaixells per abordar i sabotejar. El que deia el Rata, era el que el capità manava.

No va voler ser mai capità, no volia complicacions, només feia la seva feina i la part del voti que li corresponia, era més substanciosa que la dels demés ja que ell era el cervell .

En una de les escales que van fer, van anar a parar a una taverna de mala mort, on el rom era d'una qualitat exquisida. El Rata que tenia bon paladar, va preguntar-li a una de les noies que servien, d'on treien aquell rom tan bo, i ella va parar la ma, el Rata li posà uns calerons i ella li va dir que el compraven al mateix lloc que tothom, però que la mestressa de la taverna li afegia una potinga que només ella coneixia.

El Rata que tenia olfacte pel negoci, va anar a parlar amb la tavernera. Una noia jove, morenassa, grassa, blanca de pell i cara vermellosa, amb uns pits que sobreeixien de l'escot i un culàs dret que el remenava al caminar i que el Rata, al veure'l, va quedar marejat.

El Rata va parlar amb la Margarida (així, és deia la tavernera). Li va proposar un tracte. Ell amb el temps havia fet més diners que mai és pogués gastar, li proposava de fer un tracte ja que ella sabia la potinga perquè el rom fos d'alta qualitat.

Ell havia vist una cala deshabitada, però molt prop del port de Palamós, port de molt de trànsit de mercaderies, i ara sense els sarraïns ja que els canons els havien esborrat del seu horitzó, i era un lloc segur.

La Margarida, se'l va mirar de dalt a baix, el va trobar ben plantat , amb molts doblers de plata, més dels que ella havia somiat mai, amb un bon paquet a l'entrecuix, no s'ho va pensar dues vegades i li va dir que sí.

Van salpar cap a la cala a prop de Palamós i li posaren: Cala Margarida.

Comentaris

  • ostres![Ofensiu]
    Capdelin | 13-05-2006 | Valoració: 10

    bon olfacte pels negocis, estalviador, Palamós, cala Margarida, "Rata"... devia ser català je je...
    ara només hi falta que cantés havaneres...
    Un relat diferent de tots els teus, piratessa!
    ptons i una abraçada.

  • EL RATA!!![Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 08-05-2006 | Valoració: 10

    Carai en Rata!! Un mal tipo no??? D' aquest que s' ho menjen tot, i re... duren cuatre dies
    Ja veig que t' estàs inspirant per fer una de pirates.
    Bueno Pilar, molt bé!!!
    Demà és dimarts, compraré la proa i t' enviaré allò, però siusplau nena, diguem algo... Em tens abandonada!!!
    Un petó,

l´Autor

Foto de perfil de La Banyeta del badiu

La Banyeta del badiu

150 Relats

452 Comentaris

179957 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Badalonina de soca-rel.
Amb ànima de Palamosina.

web. importans per mi :

www.hospitalitat.org
Ajuda al nostre proïsme sensa paternalisme.

www.altarriba.org
www.protectoramataro.org

Ajuda als amics de 4 potes, ens estiment desinteresadament, Ells també tenen sentiments. :-)


M.Pilar Rovirosa i Sánchez.
- La Banyeta del badiu -