EN "GALTES".

Un relat de: La Banyeta del badiu

Ja de jovenet, s'havia guanyat el motiu d'en " galtes". No perquè tingués el cap gros, ni la cara mont grossa, NO... se'l va guanyar a pols, perquè era "un penques".
Era el que més és bellugava, però no feia mai res.
Tothom sabia el seu motiu, menys ell.

Amb només 15 anys, ja havia tingut moltes "novietes", per dir-ho d'alguna manera, es clar !, i ara que fregava els 50, portava a les seves espatlles, moltes més "novietes", un divorci, 5 fills i ... "la seva promesa". Una noia d'ànima càndida, que la fa bobejar i ella no se n'adona, està enamorada.

En "galtes", és un home molt... diguem : " d'un alt nivell espiritual", molta meditació, ioga, tai-xi, resumint, és un home molt espiritual, eteri, sensible i sap engalipar com ningú.
Cada trimestre se'n va uns dies a fer meditació transcendental, per obrir l'esperit i trasmetre pau espiritual al proïsme (¿?) .

En "galtes" treballa al matí en una franquícia, porta els números de l'empresa.
A la tarda, està en un gabinet psicològic " on line", dóna consells per telèfon en una línea 900, tot un negoci.

Viu a casa de la seva mare, la seva ex-dona, se'l va treure de casa a cops d'escombra, i els caps de setmana viu a casa de "la seva promesa".

Cada 15 dies té els 5 fills, millor dit 3, perquè els 2 grans passen d'ell.
Agafa la canalla i cap a casa de "la seva promesa".

"La seva promesa", treballa de metge resident en un gran hospital, i fa unes "guardies maratonianes", moltes setmanes li toca estar treballant tot el cap de setmana. Això vol dir que no es poden veure.

Però no passa res, en "galtes", deixa la canalla aparcada amb la mare de "la seva promesa", i ell se'n va a fer meditació transcendental, que va molt bé per l'esperit.

Les vacances tampoc les han pogut fer mai junts, NO, pobres !!.

Ell, de vacances, s'ha de descomptar els dies que ha agafat per fer la meditació transcendental i aleshores la resta de dies que li queden, va amb els nens de vacances.
Bé, millor dit amb tots els 5 nens i la mare dels nens, la seva ex, perquè pobrets, han de fer una vida més familiar possible, no fos cosa que creixessin amb recels i traumes.
Ja tenim a tots 7 en un hotelet a " pán y cuchillo ", refent-se dels mals tràngols de la vida, i " la seva promesa " traballant.

"La seva promesa", fa les vacances a deshores, i per fer-les sola, ja només n'agafa la meitat, la resta ho cobra, perquè per alimentar a tant canalla els caps de setmana " y fiestas de guardar" , s'ha de fer moltes hores.
Les vacances les aprofita per pintar el pis, cosir, resumint : Passar-s'ho bé, arreglant el seu niu d'amor.

Ella diu ,al preguntar-li si no li agradaria fer uns dies de vacances amb " el seu promès" : - Pobre amor meu, no pot !!, treballa molt, ens hem de sacrificar pel bé de tots, especialment de la canalla. Quan siguin grans, ja no em tindran gelosia, i aleshores, ens podrem casar i viure junts, fins que no arribi aquest moment... anem meditant -.

El que no sap ella, és que ell, ja s'ha cansat d'ella i està buscant una altre ànima càndida, fins aleshores, ell... va meditant.

Comentaris

  • Galtes de porcelana[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 11-10-2005 | Valoració: 10

    www.bibliotecasvirtuales.com/comun/foros

    Copian uns quants, cal que arribem ben aviat als 200, més que els Portugesos.

    Es que nosaltres SOM UNA NACIO, oi ?

  • uauau![Ofensiu]
    Capdelin | 29-09-2005 | Valoració: 10

    usant la ironia, l'humor, les frases fetes molt adients i una mà esquerra impressionant... has dibuixat aquest relat crític i social, retratant aquesta vidorra tant típica d'abans, d'ara i de sempre... perquè els galtes existiran mentre hi hagi innocència, bona fe i persones massa trossos de pa...
    el que tu descrius tant bé té unes galtes que li arriben al Tibet... meditant, meditant...
    una abraçada!
    m'has fet riure...

  • En galtes...[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 28-09-2005 | Valoració: 10

    Bueno aquest te unes galtes que se les trepitja i fins i tot ensopega! un problema dels d'ara, una verdadera birria i jo que soc tant clasica i amant de la familia aixo no m'agrada gens. Ho expliques molt be Pilar, expliques molt be el problema.

    Una forta abraçada!

    Maria Pilar (Valeria)I

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de La Banyeta del badiu

La Banyeta del badiu

150 Relats

452 Comentaris

179951 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Badalonina de soca-rel.
Amb ànima de Palamosina.

web. importans per mi :

www.hospitalitat.org
Ajuda al nostre proïsme sensa paternalisme.

www.altarriba.org
www.protectoramataro.org

Ajuda als amics de 4 potes, ens estiment desinteresadament, Ells també tenen sentiments. :-)


M.Pilar Rovirosa i Sánchez.
- La Banyeta del badiu -