Els monjos de Vall Salina

Un relat de: Alba Vila

Quan el campanar va tocar les dotze en punt, els monjos del monestir van sortir a l'exterior. Anaven amb una túnica que els cobria cap i cos, portaven un fanalet a la mà dreta i caminaven en una perfecta fila d'un pels boscos del voltant. El ritual de Cap d'Any havia començat.

Es van reunir a la plana de Vall Salina i allí mateix van encendre una foguera. El Major va sortir al mig i va iniciar un càntic gregorià. Poc a poc, els monjos s'hi van anar afegint i quan van arribar al punt màxim del cant, els monjos van anar callant i la cançó va desaparèixer entre el silenci de la nit. El Major, es va posar de genolls a terra i les mans a sobre els genolls. Va recitar un text i va manar que apaguessin la foguera. Poc a poc els monjos van anar desapareixent en les entranyes del bosc fins que la plana va quedar deserta com si res hagués passat.

Comentaris

  • UNA MICA DE SUSPENS[Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 27-06-2010 | Valoració: 10

    Per una celebració que no se sap ben bé si ha passat o bé età en la imaginació de l'escriptor. Pot ser que en una nit m'agica com és la de cap d'any, els monjos de Vall Salina facin aquest ritual.Segueix escrivint que segur que et llegirem!

  • La Vall Salina i els seus misteris[Ofensiu]
    Grocdefoc | 20-06-2010 | Valoració: 10

    Veig que és el teu primer relat a RC. M'agradaria que el continuessis.

l´Autor

Foto de perfil de Alba Vila

Alba Vila

5 Relats

11 Comentaris

4799 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89