Els estius de la meva infantesa

Un relat de: Merlinha

Quan era petita, els estius eren llargs i no semblaven tenir fi. Les hores m'aclucaven l'ull i els segons s'anaven de vacances.
Les ones del mar eren daurades amb petits diamants a les corbes i el cel, entremaliat, jugava a donar pinzellades als núvols, ara taronges, ara violetes, ara rosades, vés!, quan queia el capvespre.
Els dies em despertaven tard, vers el migdia, disfressats de cireres, de mores o gerds.
L'aire m'embolcallava amb mil vels de tèbia abraçada i, de tant en tant, la brisa em pujava a la seva catifa voladora i em traslladava al país dels préssecs, dels gelats, de les pipes de gira-sol, de les llimonades fresques i tot aquells perfums esdevenien especials i, alhora, quotidians en aquell temps de calor, migdiades i jocs.
La música naixia dels sospirs de les bombolles de la gasosa quan s'esvaïen dins els gots per renéixer més grosses i saltar més amunt, més amunt, per llepar-te els dits, fora el vidre com si brollessin extasiades de la seva finita existència.
L'aroma de la salabror del mar s'estenia pels llavis i cabells, per la pell i et feia seva. Tot tu eres sal consagrada. I petits grans de sorra brillaven com estels pel mosaic del teu cos, fins i tot quan ja havies passat per la dutxa. Eren com joies amb les quals havies estat beneïda.
El tacte era el de la sorra esmunyint-se entre els castells de sorra i l' escuma darrera de l' aigua blavenca del mar. I el de la closca de les petxines i el dels tatuatges dels xiclets que duraven un no-res.
Eren estius de vestits de flors petites i pantalons curts, de serrells esvalotats i sandàlies de colors, de crits i de riures, de caramels i patates fregides, de sargantanes i grills, d' excursions i postals, de passejades en bicicleta i de jugar al futbol, de coca de fruita i pa amb xocolata.
Així eren els estius de la meva infantesa que guardo amb pany i clau dins el meu cor però que comparteixo perquè puguin seguir vius dins el temps de la nostàlgia. Perquè ara que sóc gran és quan més jove em sento. I és ara que em reconec en aquella nena i jugo amb ella.

Comentaris

  • Una gran evocació...[Ofensiu]
    copernic | 09-07-2007

    de la infantesa. Per què sempre els nostres records van lligats a l'estiu?. El teu relat és molt preciosista i té moments brillants. Hi ha una pàtina de nostàlgia que ho fa tot encara més enyorat. Crec que t'agradaria entrar en el meu lloc i llegir "Records d'estiu" i "Esquitxos". Te'ls recomano!
    Petons!

  • Genial, merlinha[Ofensiu]
    GTallaferro | 27-01-2007 | Valoració: 10

    sobretot aquest trons que reflecteix a la perfecció una infantesa feliç:"Eren estius de vestits de flors petites i pantalons curts, de serrells esvalotats i sandàlies de colors, de crits i de riures, de caramels i patates fregides, de sargantanes i grills, d' excursions i postals, de passejades en bicicleta i de jugar al futbol, de coca de fruita i pa amb xocolata".

    Fa molts dies que no veig res teu publicat. Espero que continuis deleitant-nos amb els teus relats, ben aviat.
    Molts d'ànims i un petó ben fort!!!

  • Gràcies per llegir-me i comentar-me![Ofensiu]
    Gorwilya | 01-12-2006

    Dels dos relats que tens publicats m'ha cridat l'atenció aquest i he entrat a llegir-lo... ;P

    M'ha agradat molt!! Plasmes molt bé els estius de la teva infantesa. I les paraules i comparacions que fas servir ho he trobat genial! Amb aquest text, qualsevol estaria disposat a viatjar pel passat... :-)

    Petons i una abraçada!!

    Gorwilya

  • Sensacions de la infantesa[Ofensiu]
    T. Cargol | 24-11-2006

    que milloren amb el record.
    Detallista; una infància amb l'ombra protectora familiar. Testimoni d'una època de major benestar.

  • El perquè de la Màgia?[Ofensiu]
    Merlinha | 20-11-2006

    Crec que la Màgia de la infantesa rau en que es el nostre refugi quan sóm grans.
    No vol dir que ens amaguen dintre però sí que el record de la calidesa, de la llar, dels pares i dels temps en que gaudíem de cada instant i no teníem gaires preocupacions (per no dir cap ni una), ens porta gairebé a tots a ideal.litzar aquella seguretat, aquell petit gran món nostre.

    Mercès per llegir-me i per haver gaudit mb aquesta petita evocació.

    Petons!

  • QUIN BON ROTLLO!!![Ofensiu]
    MarBlava | 17-11-2006 | Valoració: 9

    El teu relat m'ha portat records que tenia oblidats...
    Realment perquè serà que tot el que feiem de petits sembla tan màgic?
    M'he sentit identificada: els llargs estius a la platja, les olors i colors especials, (jo recordo amb carinyo les llavors de meló posades a secar per fer collarets i polseres), és maco recordar aquests temps en que les hores passaven lentamen sobre tot ara que vivim en un món d'estrés i horaris apretats.
    Et felicito pel poder evocador del teu escirit que m'ha arribat molt endins.
    És el primer dia que entro a aquesta pàgina i ja m'he enregistrat per poder opinar. Prometo llegir-me altres relats.
    Fins aviat....

l´Autor

Foto de perfil de Merlinha

Merlinha

2 Relats

9 Comentaris

3356 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Fa anys escribia una columna pròpia a un diari setmanal.

La darrera columna va ser una dedicada al meu pare que acababa de morir. Vaig aturar-me en sec. Ho vaig deixar còrrer.

Uns quants anys desprès, intento reprendre el que em feia feliç encara que em manca pràctica i he canviat força.

Però ho intentarem..bé, ho intentem ;-)

Petonets !!!

Últims relats de l'autor