El valor d'un silenci

Un relat de: somriure

Hi ha silencis necessaris, que omplen instants, vivències, moments, silencis en els que una paraula trencaria tota la màgia. Hi ha silencis còmplices, que ens fan sentir realment molt a prop d'algú, silencis als que una mirada o un somriure donen un significat encara més ple del que podria expressar qualsevol paraula. Realment no calen paraules quan el que has de dir no podria superar aquestes sensacions que transmet el silenci quan ens parla. Així, quan aconseguim estimar el silenci d'algú i no tenir por, quan podem parlar en silenci amb aquest grau de complicitat, podem viure un d'aquells instants de felicitat que ens deixa gaudir la vida.
També n'hi ha silencis freds, gelats, que ens paralitzen i ens transmeten una immensa distancia, silencis que semblen una eternitat quan realment nomes duren un segon. Hi ha, fins i tot, silencis sorprenents, imprevisibles i contradictoris com el teu. A vegades és com un mar en calma que desitjaria no deixar mai de sentir, que m'acarona com la brisa, que té la força suficient per aturar tot el meu temps en ell, que sona a música, que sap a tendresa i que em permet somniar sense tancar els ulls, pensar que realment no necessitaria res mes que a tu . Hi ha altres moments en que és com un cel ennuvolat que fa preveure una tempesta, que em fa estar alerta, que em desconcerta, que em fa sentir-te molt llunyà quan realment ets a prop, que crea barreres que semblen insuperables, que no vol explicar res i vol ocultar -ho tot , al que desitges dir-li : Abraça'm que tinc por, deixa'm saber de tu perque sense tu jo no tinc sentit, deixa'm conèixer que s'amaga en els teus pensaments i en els teus somnis perque vull compartir-los amb tu ,però no t'atreveixis, i en el que es veu reflectida una cruel realitat que no vull recordar: per nosaltres l'inici de tot va ser el final de res. Diuen que el valor de les coses resideix no en el que duren si no en la seva intensitat i realment el teu silenci és intens, tant fred a vegades que crema el que toca i tant càlid d'altres que fa que no desitgis sentir ni pensar en res més que no sigui la dolçor, la pau i la confiança que transmet, que em recorda la mateixa sensació que em produiria el trobar un refugi segur en una fosca i solitària nit de pluja i que sap esperar el moment oportú per trencar-se amb la paraula adequada.
El significat real no ho sabré mai, solament sé que la teva absència em produeix una sensació molt semblant a aquest silenci fred, que quan és de qualsevol que no siguis tu em deixa impassible però quan és de qui més estimo em crema per dins.

Comentaris

  • Intens![Ofensiu]
    vespertina | 16-10-2005

    M'agraden les paraules que utilitzes per parlar dels silencis... Silencis que a vegades desitgem, a vegades no entenem, i sovint, com tu dius, cremen per dins.
    Espero que tu no et converteixis en silenci en aquest món de relataires...!
    ;)

    ^vespertina^

  • Primer de tot...[Ofensiu]
    Gorwilya | 07-10-2005 | Valoració: 9

    donar-te les gràcies pel teu comentari... ;) A estat a través d'ell que t'he descobert, i aquí em tens llegint alguna coseta teva.
    Molt bonic aquest relat sobre el silenci... Cada silenci és un món, depén de perquè o per a qui sigui degut, si és per la persona que estimes fa mal... Molt ben reflectit!

    A veure si pengés algun relat més que et vindré a llegir! ;P

    Petons!!

    Gorwilya

  • Personalment..[Ofensiu]
    RainBow_CoLouRs | 17-09-2005 | Valoració: 10

    A mi hi ha silencis que m'agraden, més que res perque soc una persona de poques paraules.
    Però hi ha certs, que me són incòmodes, no ho sé.. son extranys, es podria dir..!
    Bé, moltissims petons! :P
    Mersi pels teus comentaris !

  • Apreciar el silenci.[Ofensiu]
    eternasomiadora | 14-09-2005 | Valoració: 10

    Moltes gracies pel teu comentari n.n, me deixat caure pel teu mon, i m'agradat aquest poema, saber valorar el silenci amb algu que estimes, una altre forma, una altre manera, i perque no igual d'intensa o mes. Un bon raonament segueix-ne publicant fins aviat una abraçada.

  • Silenci contradictori[Ofensiu]
    tempsdesomniar | 09-09-2005 | Valoració: 10

    Tens raó, a vegades és dur i a vegades és meravellós poder estar en silenci amb algú, en un silenci que ens relaxa i , que com dius, crea complicitats.Petons

  • silenci......es dur.[Ofensiu]
    paparola | 08-09-2005

    M,agradant ls teus escrits. Em traslladan en molts moments al meu sentir. Es dur el silenci sobretot de algu que estimes o fer un mateix un silenci quan realment el seu cor no ho desitjar.
    Espero poder llegir moltes coses teves saps?
    son genial. NO soc una entesa, però per
    son escrits amb una senzilles clara que m,encanta.
    Una abraçada-

Valoració mitja: 9.75