El poder a les mans

Un relat de: Laura Busom
Va entrar a la botiga. Es mirava les joguines una per una, s’hi parava al davant i les contemplava durant una estona. La dependenta va preguntar-li si buscava algun joc en concret, però va fer que no amb el cap. Finalment el va deixar sol.
—Me l’enduc— deia més tard, mentre posava el joc sobre el mostrador.
Ella l’hi va guardar dins una bossa de cartró.
L’Octavi caminava pel carrer amb la bossa a la mà, arrossegat per l’aire. No perquè en fes molt, sinó perquè últimament aprofitava qualsevol excusa per moure’s menys. Si es quedava quiet tenia la sensació de no sentir res i l’alleujava en certa manera.
En arribar a casa va obrir la capsa del dominó. Va treure’n les fitxes i se les mirà. Eren blanques i negres. Tot o res. Sí o no. Les va col·locar una al costat de l’altre, deixant un espai d’un centímetre i mig entre elles. Al dia següent va tornar a la botiga i va comprar trenta capses més. Després de tres dies, el caminet de fitxes de dominó creuava la casa sencera, inclús passava pel lavabo i per la cuina.
Era difícil caminar i no tirar les peces, però l’Octavi anava amb molta cura. El recorregut acabava a una de les habitacions. Va entrar-hi amb l’última fitxa.
Va reviure aquell 15 de setembre, quan va entrar a casa i el silenci el va deixar sord. Suposava que la Cinta, la seva estimada filla, estaria a l’habitació. Però el seu cos romania estirat al llit, sense aire. La Cinta havia decidit marxar.
Assegut, ara, sobre el llit buit de la filla, pensava en ella: com es deuria sentir? Tenia el poder a les mans, amb una decisió de “sí” o “no” podia escollir el final. Sí o no, tot o res, viure o no viure. Llavors, l’última fitxa va caure a terra. Una a una es van precipitar la resta, i va resultar inevitable la mort d’aquell camí fet amb fitxes de dominó.

Comentaris

  • Camí de fitxes. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-01-2023 | Valoració: 10


    Un relat que val la pena llegir-lo. Encara que és de l'any passat.
    El trobo molt original pel seu sentit de fantasia. Si una fitxa cau, totes les que estan seguides cauen, pel seu ímpetu. Bona acció del poder de les mans.
    Benvinguda a Relats en Català.
    Cordialment.
    Bona nit, Laura.

  • Estrany[Ofensiu]

    Un relat estrany, de spicoanalicis..
    Amb un final inesperat...Alguns de vosaltres sou un pou d'imaginació en aquesta mena de relats que en certa manera em fan por....

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Laura Busom

5 Relats

16 Comentaris

1359 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80