El lector d'esqueles

Un relat de: Jordi Remolins

L'entrenador de l'equip aleví de futbol executava cada dia el mateix ritual amb una precisió matemàtica. S'acostava a l'expositor d'esqueles, comprobava que en cap d'elles hi figurava el seu nom, i després d'alliberar un sospir d'alleujament, continuava el seu camí amb un somriure als llavis. El dia en què finalment l'encarregat de la funerària va penjar la seva esquela, ja no va poder sospirar alleujat perquè no havia pogut reunir prou forces com per aixecar-se de la caixa lacada que acabava d'estrenar, ni tampoc va somriure ja que algun malparit li havia omplert la boca, el nas i les orelles amb unes boles de cotó que li estaven amargant la no existència.

Comentaris

  • Em calen més relats com aquest...[Ofensiu]
    Florenci Salesas i Pla | 17-03-2007 | Valoració: 10

    ... per pensar aviat morirem esclafats sota una pila de panfilisme irredent.
    Moltes gràcies per aquesta història fulminant i curta.
    Collonut!

  • Àgil i directe...[Ofensiu]
    ROSASP | 29-05-2005

    un relat amb tocs irònics i surrealistes.
    Per cert, jo conec a més d'un que llegeix amb molta afició les esqueles.
    M'agrada molt el concepte de la no existència i les pinzellades d'humor que es dibuixen entre les paraules fetes imatges.
    Em fascina que es puguin fer relats tan curts i que no els hi quedin espais per omplir, et queden rodons.

    Salutacions i fins la propera!

  • xaropdetu | 29-05-2005 | Valoració: 9

    m'ha agradat molt el teu relat, és curt pero no li falta re. continua aixi!

  • d'existencia surreal a no-existencia fantastica[Ofensiu]
    quetzcoatl | 28-05-2005

    Hola Jordi : )

    Primer de tot dir-te que m'ha sorpres trobar-me els ulls petrificats i digitalitzats d'un conegut desconegut, que se m'han clavat al cervell amb imatges passades de, potser, carrers de Vic i, aixo de ben segur, de col.laboracions a premsa de nomes un xic nostalgiada Osona.

    Despres, felicitar-te per aquest relat tan curt pero dens, d'un humor que m'ha fascinat, semblant a autors com Xesco o com Gica Casamare (quan esta de bones).
    El tema es molt original i utilitzes el llenguatge precis, sense extendre't en detalls pero guiant la imaginacio cap a un focus d'interes que en un obrir i tancar d'ulls s'acomiada amb rotunditat i un final inesperat.

    Et seguire llegint! Una abraçada,

    m

l´Autor

Foto de perfil de Jordi Remolins

Jordi Remolins

65 Relats

118 Comentaris

77952 Lectures

Valoració de l'autor: 9.20

Biografia:
La infantesa de Jordi Remolins (Ripoll, 1970) transcorria plàcidament fins que una pilota mal dirigida va trencar el vidre de l'últim pis d'un edifici del pati dels salesians. La sort o la desgràcia va voler que sota mateix de la pluja de bocins de cristall que es va produir, hi hagués el seu crani de deu anys. La recerca del fragment de vidre incrustat va resultar infructuós, però a partir d'aquell moment un nou ventall d'inquietuds va remoure el seu cervell. Impenitent operari metal·lúrgic per imperatiu vital, periodista aficionat i columnista a estones perdudes (El 9 Nou, La Marxa, El Ripollès, Osona Comarca, Diari de Girona), ha estat impulsor del fanzine Fimosis, ha col·laborat a Elforat, on ha publicat la sèrie de relats Els pecats regionals, i a Ruta 66 amb el pseudònim de Renzo Montagnani II. El seu activisme subcultural s'ha ampliat també a la televisió i ràdio locals, que han estat testimonis d'engendres audiovisuals com Els homes durs no ballen (TVR), La gran estafa del rock'n'roll (RMC) i Sang Fresca per Mamífers Voladors (Ràdio Ripoll). Actualment és el redactor del lloc web dedicat a l'erotisme www.eroscatala.com i té el blog http://remohead.blogspot.com.
Subcampions en sèrie (2004 Edizioni Vitali) va ser el seu debut literari, un recull de setze contes sota la influència de Bukowski, Welsh, Ellis, Iceberg Slim, d'autors clàssics de la novel·la negra com Burnett o Himes i del subgènere hard-boiled, tot plegat adobat amb dosis de surrealisme. Promesa o frau, Remolins és un nou valor per impulsar (o enfonsar encara més) la literatura catalana moderna, el messies punk-writer que estàvem esperant. Almenys fins al dia que aconsegueixi extirpar-se el maleït tros de vidre que porta clavat al cervell.
Contacte: renzomontagnani@hotmail.com