El futur de les coses inútils

Un relat de: sants78

Un dia es va reunir el Consell de sabis encarregat del govern del món per prendre una decisió definitiva sobre el futur de les coses inútils.

Segons els seus arguments tot allò que tenia una finalitat clara en la seva funció, que no dongués un benefici material a l'especie humana no tenia motiu per seguir existint. El simple fet de la propia inutilitat de les coses, ja justificava la decisió, però la perversitat d'aquestes fins i tot podia ésser molt més gran que la propia aparença. Es corria el terrible risc que la fascinació que als ulls dels homes produien aquests objectes, pensats sense finalitat, poguessin arribar a distreure les seves ments de la funció que, com a homes, havien de realitzar: produir per al consum de la resta d'homes.

Així es van disposar a realitzar la llista de noves prohibicions. El primer que es van inscriure a la llista foren els colors. Es va decretar que l'existencia de tanta varietat de color podia resultar una forta distorsió a l'especie. Ràpidament afamats neurolegs van avalar aquesta teoria. No calien els colors per viure, i per tant quasi tots foren eliminats. Les úniques excepcions foren el verd, el vermell i l'àmbar dels semàfors (que si tenien una funció clara) i el gris, doncs van creure que pintar els seus grans edificis de ciment resultaria una tasca inútil.

Després del primer puunt es va plantejar prohibir el temps lliure, però els empresaris van presentar una queixa formal. Calia temps lliure per tal que els homes consumissin els productes que les fàbriques produien. Així doncs el consell de sabis va matitzar la seva proposta, prohibint sols el temps lliure no consumista. Dins de les seccions d'aquest segón punt es van incloure les migdiades, els jocs (sempre i quan no tinguessin cap funció clara, com per exemple seria aprendre un ofici), les passejades, etc.

El tercer punt es va titular "Sobre inutilitats sonores i distraccions auditives" i va incloure aspectes tant diversos com la música (tret dels himnes oficials i les músiques militars, que a criteri dels sabis tenien una funció ben clara, com era exaltar el valor i la masculinitat dels soldats.

Així es van anar desgranant les diferents coses per eliminar en succesius punts. Entre les moltes que van apareixer varen figurar: la poesia, l'us de les flors (sempre que no fos per a la producció de mel) les platges, que dificultaven el desembarcament de grans vaixells, o els quarts creixents i minvants de la Lluna, doncs segons els sabis no produien res, amb diferencia de la Lluna nova i la Lluna plena que si que produien les marees, aprofitables per les modernes centrals maremotrius per fer-ne electricitat. I així una amplia serie de coses va anar desapareixent de la vida dels homes.

En acabar l'estudi, i ja cobrada la feina per part dels membres del consell de sabis, aquests es van dispossar a sortir als carrers de la ciutat per tal de gastar-se els calers en coses ben útils. Però els carrers eren buits, grissos i buits, com les carreteres, com els mercats, com les fàbriques. El món es va omplir de buidors i silencis, ben útils, això si. Inexplicablement tots els homes i totes les dones del món havien mort al mateix moment.

Comentaris

  • Terriblament[Ofensiu]
    Dada | 19-09-2007 | Valoració: 10

    Funcionem bastant així.

  • SweetInnocence | 18-08-2007 | Valoració: 9

    Un relat molt bonic... sense les coses "inútils" les nostres vides (almenys la meva) no tindrien sentit...

    SweetInnocence

  • Inutil[Ofensiu]
    Mossen Borrà | 30-07-2007 | Valoració: 10

    ... però precios.
    Felicitats!

  • radical...[Ofensiu]
    glaucoma | 21-06-2007 | Valoració: 9

    ostres que radical però el mateix temps pot esser veritat...
    kines coses que escrius... si un dia mai tot això arriba a ser veritat no em busqueu en aquest mon...

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de sants78

sants78

704 Relats

508 Comentaris

488065 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Colpejar un cop i un altre
fins trencar els vidres de la REALITAT.


agusgiralt@yahoo.es

[http://www.alliberantpoemes.blogspot.com]
[http://www.memoriadesants.blogspot.com]
[http://www.memoriadelpoblenou.blogspot.com]
[http://www.diesderauxa.blogspot.com]
[http://www.fotolog.com/psico2012]