Dibuixant camins de sorra

Un relat de: Helena Altés i Planas

Dibuixo camins de sorra i componc una paraula.
Encara no hi ha ningú a la platja. El cel tornassolat es reflecteix en l'aigua tranquil·la i la lluna comença a capbussar-se a la mar que tot just desperta badallant onades suaus.
És llavors quan, sobre la sorra sempre humida i verge de primera línia d'aigua, entre espuma i sal, s'escriuen els millors versos i es dibuixen els millors quadres. Petites obres d'art úniques i fugaç com l'estel que ratlla el cel i reparteix il·lusions i somnis, en un sol instant si, però perfecte.

Asseguda a terra, amb les cames recollides desvio la mirada de la meva paraula i contemplo com a poc a poc les ones van esborrant les petjades que he deixat abans al llarg de la costa.
Un aire dolç i fresc es filtre per sota el vestit i em recorre tot el cos. No sento fred però m'abraço. M'alço de pressa. Una gavina creua arran de mar la platja amb el seu cant desesperat. De sobte, un silenci, només una respiració llarga i càlida i els meus peus mullats ensorrant-se poc a poc... Torno la mirada a terra. L'aigua ha esborrat a la fi la meva paraula i deixa un gargot mal fet d'aquarel·la il·legible per qualsevol ull que no sigui el del propi autor, com un infant amb el seu dibuix.
Aleshores un sospir profund m'envaeix, m'omplo el pit d'aire i penso que si remo una mica més podré arribar a allà al fons perquè mentre l'esperança bufi a favor tot pot ser i jo puc ser tot.

Hi ha qui llença missatges dins d'una ampolla amb l'esperança de que algú els llegeixi algun dia. El que escric jo és només per a tu i per a mi amb la certesa de que tard o d'hora et podré dir tot el que sento. Mentrestant seguiré dibuixant camins de sorra.

Comentaris

  • meravellòs[Ofensiu]
    marieta | 12-09-2010 | Valoració: 10

    M'ha encantat, perquè transmet les sensacions que has publicat, espero que segueixis escrivint

    ptons


    Maria Tortras del Villena

  • Molt poètic[Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 25-06-2008 | Valoració: 10


    Saps molt de poèsia, encara que estigui en prosa, expresses un sentiments que només saps expressar tu amb els teus escrits, i suposo que també amb els teus dibuixos a la sorra. Bonic relat m'ha agradat molt i per això t'afegiré als autors preferits. Et seguiré llegint. Gràcies.

    Un salut!
    Ullsblaus1

  • per mi[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 25-06-2008 | Valoració: 10

    Jo he dibuixat paraules a la sorra mullada i després bocabadat he vist com les ones tranquiles s'en duien la paraula.

    Meravellós. Comparteixo.

  • Fascinant![Ofensiu]
    Bernat J | 25-06-2008 | Valoració: 9


    Poètic, romàntic, somniador... què més es pot demanar?

    He llegit la teva biografia i m'he sentit tant partícep d'aquests moments... escriure i tocar la guitarra... què millor??? Les paraules i la música omplen els nostres sentits, i ténen sentit com la nostra vida, i aquesta té sentit gràcies a ells. Res podria ser el mateix sense aquests grans companys que ens acompanyen al llarg de la nostra vida.

    Una abraçada companya,

    julià.

  • Poètic,...[Ofensiu]
    rnbonet | 25-06-2008

    ...encisador, ben expressat; amb idees que surten de dins, de l'ànima i el cor joves.
    Jo, de tu, seguiria escrivint i publicant. Ho fas bé.
    Salut i rebolica!

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de Helena Altés i Planas

Helena Altés i Planas

8 Relats

25 Comentaris

32681 Lectures

Valoració de l'autor: 9.07

Biografia:
Tinc 24 anys, visc al barri de Sants de Barcelona. Soc mestra de primària d'especialitat musical que tot just inicia la seva aventura després de la carrera.
Una de les meves grans aficions és escriure, lo tipic: imaginar històries, vides i sensacions i poder ficar-me dins la pell d'una altra persona, com fa una actriu o un actor en el teatre o el cinema. Com a currículum... podria dir-vos que un cop vaig quedar finalista dels Jocs Florals de Barcelona...(quan feias 3r d'ESO...jejeje) de fet, alguns dels relats que he publicat són d'aquella època.
Tanmateix sóc una amant incondicional de la música! Toco la guitarra i canto en un grup de música -"Esencia". Igualment, els moments en que es queda amb els amics i algú treu una guitarra... o senzillament, quan estic sola, posar-me a escriure en una llibreta el que se'm passa pel cap o bé posar-me a la terrasseta a tocar... són moments màgics de la vida que valoro especialment. Segur que no sóc la única... oi que no? ;)