coses de rellotges....

Un relat de: naimma

Us explicaré la història d´un home que tot passejant per un parc va veure una cosa molt brillant que li cridà l´atenció. S´hi va acostar, s´hi va apropar i va veure que es tractava d´un rellotge. Un rellotge una mica estrany, però. Era bastant gran, blau, a l´esfera hi havia gravades amb lletres platejades les paraules: babor i estribor, i els 4 punts cardinals a més de les busques i els nº de les hores.A més quan te l´acostaves feia olor de mar..

Aquest home, va pensar en anar a ensenyar-lo al vell rellotger del carrer de les Tres Roques. I Així ho va fer, va entrar a la seva botigueta amenitzada amb el tic-tac de mil i un rellotges de diferents tamanys i formes. El vell rellotger en veure el rellotge li va dir:

-Esteu de sort vos! Sapigueu que només hi ha un rellotge apropiat per cada persona. Reconeixereu la persona que ha trobat el rellotge de la seva vida per ser una persona que té una mena d´aplom en la distribució del temps, mai no arriba ni massa tard ni massa d´hora. Consulta el seu rellotge amb gran afecte i confiança. Si coneixeu alguna d´aquestes persones veureu que tot li va formidablement bé. Les persones que no l´han trobat, en canvi, només consulten el seu rellotge quan no en tenen cap més a prop, i rectifiquen la seva hora respecte l´hora consultada. Són persones que arriben o massa aviat o massa tard i no acaben de trobar el Nort en la seva vida.
Però el seu cas és extraordinari!!! En corren molt pocs de rellotges com el seu. El que té vostè a les mans és un rellotge per navegar.!!!!!
-Per navegar? -Va preguntar tot estranyat .l´home.
-Sí- va respondre el vell rellotger-. Veureu, heu de mantenir el vostre rellotge dins un atles. Cada dia el poseu en una pàgina diferent. Us adonereu que el rellotge està preparat per navegar quan la seva esfera canvia a un color blau intens, brillant, destellant com si d´un far es tactés i les agulles del rellotge tindran el color de les ones del mar. No se´l posi mai en la seva munyeca ja que si així ho fa, el rellotge desapareixerà per sempre. Se l´ha de posar al tornell esquerre, calçar-se unes menorquines vermelles, i caminar en cercles per la sorra de la platja, cada vegada més de pressa, sota el ritme del cant següent: tic-tac en els cors, tic-tac en els mars, tanqui els ulls deixi´s portar, relaxi´s, posi els brassos en creu i per un moment sentirà com navega per tots els mars i oceans de l´univers.

Comentaris

  • Rellotge-Brúixola[Ofensiu]
    Jofre | 05-09-2005

    Naimma,
    Els tres relats que he llegit realment són molt especials, diferents, per quedar-te clavat davant de la pantalla i pensar una bona estona.

    El de coses de rellotges... o brúixoles, també és original.
    M'agrada com escrius, però perquè ens arribi clarament el missatge (sense renunciar al teu estil) desa les temences al calaix, i escriu amb llibertat.

    De debò, totes les teves paraules són benvingudes.

    Segueix escrivint!
    Enhorabona i Gràcies.
    :-)