"Condonis pius"

Un relat de: Josep Bonnín Segura

No podia ser. Aquella maquina expenedora de condons s'havia tornat folla. Això no podia passar. Era totalment inconcebible el que Miquel estava vent dins d'una discoteca de Roma, on hi havia anat a caure per una casualitat no desitjada.
Miquel, havia viatjat a Roma, per a fer un treball sobre els frescos de la Capella Sixtina. Seria la seva tesi de final de carrera. Ell mai s'havia embolicat en qüestions massa pragmàtiques. Li agradava molt més vaguejarà per sobre dels niguls, en quan tenia l'ocasió.
A Antonella, l'havia coneguda mentre es trobava amb el cap mirant la cúpula de la capella sixtina. Just quan havia baixat el cap perquè ja li començaven a fer mal les vertebres cervicals. Feia més de quinze minuts que estava mirant el fresc. No podia llevar la vista del fragment de la creació. Quan va posar el coll en situació normal, va veure una atlota rosa, nas clarament romà, faccions una mica seques, però sense rompre les proporcions de la cara. Uns ulls marrons mesclats una mica de color mel. Els cabells de color burdeig, li caien com una cascada amatent per a sobre els seus hombres. Aquells ulls se l'estaven mirant amb una suavitat, ben igual i ells mateixos l'acaronesin.
- Bon jorno
Se li va dirigir al Miquel, mentre acabava de ficar un foli dibuixat dins la carpeta.
Bon jorno, contesta el Miquel, amb cert mimetisme
Non capicho italiano
No és un problema. Jo sí que parlo correctament el català.
Mentres miraves els frescos, he pogut sentir els comentaris que, supós que inconscientment feies.
És la llengua sobre la que vaig fer la meva especialització en filologia.
Ara faig un monogràfic de dibuix artístic.
El Miquel, una mica esverat encara, li demana.
Et vendria de ganes prendre un cafè. Encara no sabia com ho havia fet d'una manera tan ràpida i tan impensada. Al Miquel li costava deu i ajut prendre desicions ràpides. Més d'una vegada havia perdut possibles instants màgics per aquesta indesició. En canvi en aquells instants una força extranya, l'impelia a actuar amb una fermeça i seguretat com mai havia tingut.
Si, li contesta Antonella, que aprofitar per a presentar-se
Sortiran de la capella fins arribar a la plaça, on el sol començava a caure sobre una de les taules d'un cafè.
Be, tot l'enrotlle, ara no els vós contaré. Va ser molt maco, molt romàntic, varen passar tot el dia junts, es besaren profundament i sincerament.Passejaren pels parcs romans. No tenien cap ganes de anar a veure edificis històrics, Precissaven la vida del carrer, el rebombori, sentir el moviment de la vida.
El vespre, després d'anar a sopar d'espaguetti a le volgole, regat amb un vi de lambrusco, En miquel era de la bona taula. Decidiren anar a ballar una mica a una discotèca. El Miquel es deixava portar per l'Antonella sense oferir ni el mínim de resistència i al mateix temps sense ser massa conscient d'aquell enamorament sobtat.
L'Antonella sense cap tipus de complexe li proposar que partisin de la discotéca, tot després d'haver ballat una estona i animar-se amb un chupito d'un licor italià que els va fer entrar en calor. Antonella que vivia amb una companya de pis, sabia que aquell divendres no hi seria. Tenien un sopar amb els companys de l'escola de teatre.
Ja vós podeu imaginar cap on s'encaminaren.
Be, no vós vull entretenir massa. De la maquina expenedora de condons li sortí una capsa molt especial. No massa estreta. En portava cinc. No els va trobar massa cars. El que era increïble, era que en el front de la capsa s'hi podia veure una tiara enmig de dues claus. No vós podeu imaginar la cara d'astorament. Una capsa de condons amb l'escut pontifici. Que no podia ser, s'exclamà el Miquel.
Agafar la capsa. Se la posa a la lbutxaca de la jaqueta i va sortir cap a on estava l'Antonella. I li va mostrar.
Antonella li contesta: Ai, Miquel, no et deus estranyar gens. Segur que no has llegit les darreres noticies. Be resumint una mica, fa un parell d'anys és va trobar un gran forat en el Banc Ambrosiano. Algú havia posat la mà i de mala manera. Llavors per rescabalar la seva falla econòmica es reuniren els seus economistes i decidiren que tenien que invertir en una empresa en expansió. Com no han tingut massa manies. Varen crear una franquícia de preservatius amb el segell pontifical per donar-los el màxim de fiabilitat, sobre tot tant a Europa com als països del tercer món. Canviaren el seu missatge d'oposició als preservatius i feren una campanya prou sonada aconsellant la seva utilització.
Quan obris la capsa, igual encara t'astores més.
En Miquel tenia els ulls com a plats, no sabia el que dir, ja que recordava el marru que havia ocorregut a l'estat espanyol amb la conferència episcopal i que s'havien negat totalment a la utilització del condon.
Antonella li digué. Mira a la capsa, hi ha una nota on especifica que cada cop que n'empris un, clar està de la marca "Condonis Pius", tindràs una indulgència plenària, i et seran perdonats tots els pecats venials.
Miquel, no sabia que dir-li. Se'n feia creus que poguessin arribar a un grau d'hipocresia tan gros.
Be, li digué a Antonella: - Que hem de fer?
- Doncs podríem anar a rebre un parell d'aquestes indulgències, no et sembla. El plaer suposo que serà diví si ells t'ho recomanen i es posa a riure, amb aquella rialla fresca .
S'agafaran de la mà i enfilaren cap a la porta de sortida. Aquella nit a en Miquel i n'Antonella els s'hi foren perdonats tots els pecats venials i jo diria que també algun de mortal.

Comentaris

  • Un relat original.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 14-08-2009 | Valoració: 9

    M'agrada aquest relat. Original ho és molt, per descomptat.

    Ara resulta que la religió, ja que no pot (és un dir) impedir els condons, en vol treure un profit amb l'assumpte de les indulgències...

    Qui sap, potser algun dia passarà això de debò... No em sembla tant inverosímil...

    Tot i que jo faria algun petit retoc al relat, et felicito, l'has fet ben fet.

    Salut, noi!!

  • Divertit![Ofensiu]
    M.Salles | 16-11-2008 | Valoració: 10

    Ara bé, mentre llegia, anava pensant... aquests condons han de tenir trampa, un trampa pitjor que perdonar els pecats... Anava pensant tota l'estona que jo no em refiaria pas d'uns condons papals... segir que deurien ser del tot ineficaços, segur, segur que estarien fets un colador...

  • divertidíssim i impecablement escrit[Ofensiu]
    helena | 25-04-2006 | Valoració: 10


    Recordo aquest relat, d´haver-lo llegit a Espai Català.

    És genial!



    mariona

  • Ven la idea al Vaticà!!!![Ofensiu]
    Gica Casamare | 28-06-2005

    Has apuntat una cosa molt interessant, els preservatiu podrien ser una bona font d'ingressos econòmics.
    Pensar que l'Església és una gran multinacional amb comercials arreu, que domina mitjans de comunicació i voluntats humanes, podrien regalar un condó amb cada hòstia, les esglésies s'omplirien d'adolescents sense diners.
    I perquè no fos pecat del tot, fornicació, podrien fer un petit foradet microscòpic per quedar bé amb el senyor i apuntar alguna possibilitat de fer fills...

  • Je, je, je....[Ofensiu]
    lorien | 08-02-2005 | Valoració: 9

    Encara ric pensant en la cara d'en Miquel amb la capsa de condons a la mà...

    Un relat molt imaginatiu, encara que crec que tardarà molt a passar una cosa així si és que passa, perquè estan amb aquest tema...

    Bé és un relat que vol tocar la polèmica actual, amb un toc divertit. Molt bo.

    Adéu

    Elena

Valoració mitja: 9.43

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539822 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!