Presentació de la novel·la d'en Toni Arencón.

Un relat de: Josep Bonnín Segura
Escrits tardorals

Presentació de la novel·la d'en Toni Arencón.

A recer de les ventades inhòspites, gaudeixo del silenci i la fresca de l'albada.
Tancades les vidrieres, perquè la fredor es fa notar, si encara portes, roba d'estiu.
Mentre em faig el primer cafenet del día, penso amb il·lusió, anar a la 33à Fira del Llibre en Català.
Una trobada amb l'amic i company relataire En Toni Arencón Arias, que presentarà la seva novel·la.
"De tots els verins, el seu secret et donaré" que va guanyar el Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de novel·la 2021, publicat per Moll nova editorial, baixarem fins al Centre Cultural de la Misericòrdia a Palma per la presentació
Hem fet temps, mentre miràvem les parades de les diverses llibreries i les mirades, les mans, se n'haven embadalint amb els llibres que obria.
La presentació ha estat genial, malgrat queia un sol de justícia.
Iniciada per Sofía Moisés i continuada per Marcos Augusto i Carles Cabrera, acabant amb una gran exposició, amb la intervenció de l'autor del llibre guardonat Toni Arencón.
A la finalització, he anat a saludar en Toni, amic de les lletres i company relataire des de fa molta estona, quan a la pàgina "relatsencatala" Hi escrivíem devers mil persones, pàgina que durant la xerrada hem reconegut que ens va influir molt a ambdós en el nostre afer literari.
Ens hem donat una forta abraçada, emocionats pel retrobament.
Jo record que hi ha una fotografia d'una presentació a Barcelona, del 2011 i hi érem tot dos i molts altres relataires, i la emprare per acompanyar el meu escrit, ja que de la presentació a la pàgina d'en Toni n'hi ha bastants.
Ha plogut molt ,i la trobada ha estat entranyable.
Afegeixo que , l'estimació d'aquests dos relataires per les lletres i la nostra estimada llengua es manté ben viva.
Llegiré el llibre amb delit i agrairé infinitament a en Toni , l'entranyable dedicatòria.

Josep Bonnín
Vilafranca de Bonany
18 de setembre de 2022.

Comentaris

  • Gràcies [Ofensiu]

    Moltes gràcies amics relataires! Va ser una retrobada preciosa amb en Toni Arencón.
    Vàrem gaudir molt.
    Una aferrada pel coll des del Pla de Mallorca.

    Josep Bonnín

  • Gràcies Josep[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 25-09-2022

    Per acostar-nos la vetllada en què el Toni va estar per les teves terres d'ultramar, així ens hem sentit més de prop aquell moment.

    Ferran

  • Emotivitat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-09-2022 | Valoració: 10

    Encantat de llegir relats així, de gent així, com en Toni o com tu mateix, gran i prolífic relataire mallorquí. Quants records també tinc jo amb Mallorca, on recordo la teva presència a Sòller per un altre premi. Josep, m'alegra llegir-te i aprofito per donar-te una bona aferrada pes coll!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

536853 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!