Cercant dins el concepte bellesa...

Un relat de: Nefertitis

Bellesa és el caliu dels primers rajos de llum del sol que irrompen els teus ulls lleganyosos encara adormits. Sentir dins teu vida, entenent aquesta no únicament com el funcionament vital de tots els teus òrgans, sinó també el funcionament correcte d'aquell engranatge tan complex i desconegut alhora, el cervell.

Bellesa és estimar, compartir, somiar, somriure, aprendre, equivocar-se, rectificar, donar, rebre, valorar... Sentiments i emocions que poden generar felicitat, alegria, però també tristesa, melangia. Per això, el secret està en aprendre a fer balanços, en saber trobar aquells instants on tot brillava quan et sents decaigut, afligit; quan les llàgrimes cremen dins teu i es perden en el no res. Doncs..., bellesa és equilibri, forjar una autoestima ferma, apreciar cada instant de felicitat que ha servit per enriquir-nos interiorment.

Bellesa és un nadó, la seva puresa, la fragància que desprèn, la bondat que dibuixen els seus ulls encara perduts.
Bellesa és la natura; la muntanya, però especialment el mar, les seves aigües salades, la seva força, els matisos de colors que aborda, el fons marí que atresora dins seu.
Bellesa és aquelles pessigolles que recorren dins teu quan algú t'abraça, et valora, t'estima, t'agafa la mà, t'escolta, t'ajuda...

Bellesa és tantes coses... No obstant, sovint, tristos ignorants, només veiem bellesa en cossos físics, en materialismes banals, en somriures hipòcrites...
Potser la bellesa, com tot, depèn dels ulls que la contemplen. Sí, suposo que aquesta és l'explicació lògica de tot plegat.

Comentaris

  • Bellesa en la mirada de qui observa[Ofensiu]
    Unaquimera | 02-07-2010 | Valoració: 10

    Estic totalment d'acord amb tu, bonica!

    La bellesa pot ser concebuda de maneres molt i molt diferents, és clar, però en tots els exemples que anomenes, coincidim.
    tu parles, doncs, de "el caliu dels primers rajos de llum del sol que irrompen els teus ulls lleganyosos encara adormits" i jo dic Abracadabra! Què et sembla la coincidència?

    Per suposat, també estic d'acord quan parles de l'equilibri, de les criatures, de la natura i especialment el mar, de la relació amb els altres… i de la nostra mirada.

    Ah... Espero que l'experiència no gaire bona hagi quedat enrere, i que hagis aprés d'ella quelcom, que és la millor manera de continuar endavant quan ens passen aquestes coses.

    T'envio una abraçada bonica com tu mateixa,,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86673 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.