Cavall de foc

Un relat de: Patrícia
Al Romà la resistència passiva no va servir-li de res. El Miquel i el Jaume van arrossegar-lo fins al cementeri. Aquell parell de ganàpies eren més grans que ell, i l’estiraven amb força.

Va intentar aturar-se clavant els peus al camí de terra, però només va aconseguir destrossar les bambes noves i dibuixar dos solcs al mig del fang.

Es trobava exactament al lloc on no volia ser-hi, envoltat per làpides antigues mig aixecades per les arrels del arbres. Va sentir una descàrrega recorrent-li l’esquena. No volia pensar en els cossos dels morts que jeien dins les tombes. No volia sentir esgarrifances. Es va mirar les bambes empastifades i va pensar que a casa s’enfadarien.

El cas és que no suportava les beneiteries d’aquell parell, i ells ho notaven, ho ensumaven, i per això el perseguien. El Miquel i el Jaume no en tenien prou amb prendre-li el berenar cada tarda, no. Sempre necessitaven anar una mica més lluny. Per això l’obligaven a participar en les seves bromes de mal gust.

El Romà només desitjava que passés el temps ràpid i s’acabés el curs. L’any següent començaria el batxillerat. Adéu escola! Adéu barri! Adéu falsos amics! Una mica més de paciència i els perdria de vista per sempre més. Això era el què volia. Què desapareguessin. Què se’ls tragués la terra.

Ja quedaven pocs mesos i sabia que ho aconseguiria. Fins i tot, havia perfeccionat tècniques d’autocontrol, i ara se sentia com un faquir, capaç de dormir sobre un llit de claus. Però aquell cop els seus aprenentatges orientals no van servir-li de res.

El primer ensurt del dia va passar al dematí, quan va trobar-se una sorpresa dins la taquilla de l’escola. A primera vista li havia semblat una pedra rovellada. Però aquell parell l’observaven recolzats contra la paret, esperant la seva reacció.

Quan va tornar a agafar-la va veure que es tractava d’una mandíbula humana, i no va poder reprimir un xiscle agut i histèric que va recórrer els passadissos, mentre aquella cosa fastigosa se li queia de les mans. El Miquel i el Jaume es pixaven de riure i en pocs segons ja els tenia a sobre, burlant-se de la seva reacció, dient-li que havia comés un sacrilegi i que havia de retornar la mandíbula a la seva calavera.

Però al Romà no se li havia perdut res al cementiri. No! No seria ell qui remogués les tombes descobertes per les pluges dels darrers dies. Aguantaria el que li haguessin de fer, però no participaria.

La foscor de la nit començava a grapar-los l’esquena quan, a cops d’empenta, el van portar al davant d’una làpida amb la llosa trencada i li van dir que allà trobaria al propietari de la mandíbula.

Com que el Romà no movia ni un múscul, els dos trinxeraires van acabar de descobrir la tomba a patades. I, en mig de rialles, van fer ballar la mandíbula com si parlés.

Què et faig por ? Vinga, torna’m a la boca a l’esquelet perquè pugui intercanviar acudits amb el diable.

Però el Romà s’havia quedat glaçat. Era el primer cop que es trobava cara a cara amb unes restes humanes. Veure la mort de tan a prop l’havia petrificat. No podia reaccionar a cap impuls. Ni tan sols va moure les parpelles quan una resplendor encegadora va fer tremolar el terra.

Una forta sotragada els va tirar a tots tres. Semblava un terratrèmol. El sòl va obrir-se sota els seus peus i un cavall de foc va sorgir de les entranyes de la terra i va començar a donar voltes sobre els seus caps. El Romà va recordar la llegenda que explicava el seu avi. Era el cavall infernal que s’emportava a tots aquells que es mofaven dels difunts.

Un cercle de flames cobria el cel. El cavall estava incontrolat, embogit i carbonitzava tot allò que tocava. En un moment donat, va aturar-se sobre la tomba oberta, va posar-se sobre dos potes, va renillar, i amb els ulls ensangonats va llançar-se sobre els dos trinxeraires, i se’ls va emportar al fons de l’infern.

El van trobar inconscient, al mig d’un cercle calcinat, tapant-se els ulls amb els braços. L’envoltava un grup de gent. Tothom volia escoltar el relat del què havia passat.
Un policia va retirar-li els braços de la cara i els va col•locar al costat del cos. Aleshores el Romà va obrir els ulls i un brogit de veus horroritzades va esclatar. Cap mirada humana podia suportar les flames del cavall de foc que havien quedat gravades com tatuatges a la pupila dels seus ulls.

Havia salvat la vida, però la marca del diable l’allunyaria per sempre de les mirades dels demés. Una maledicció que l’acompanyaria la resta de la seva malaurada vida.

FI

Comentaris

  • RECORDATORI[Ofensiu]
    nuriagau | 11-12-2011

    En aquesta ocasió no he vingut fins aquí per deixar-te cap comentari al relat, tan sols un recordatori. El proper 17 de desembre, a les 12 h, a l’Auditori Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas 44 , L'Hospitalet de Llobregat) tindrà lloc la presentació del llibre Criatures Fantàstiques del que ets coautor amb aquest conte.

    Un cop finalitzada, alguns dels relataires, autors o no, infants o adults anirem plegats a un restaurant que tindrem obert únicament per a nosaltres. Serà un espai fantàstic perquè les criatures lletraferides puguem compartir un dinar plegats. Per poder gaudir d’aquesta oportunitat, cal que passis pel fòrum i facis la reserva deixant el teu missatge a l’enllaç que apareix a continuació, si és que no ho has fet ja.

    Per a les FÀNTÀSTIQUES CRIATURES que vulguin dinar plegades el dia de la presentació CRIATURES FANTÀSTIQUES

    Ah! Cal que especifiquis el segon plat (si ets adult) o el menú sencer (si ets una criatura fantàstica).

    Desitjaria que ens veiéssim dissabte vinent!

    Núria Gausachs

  • Jajaja !!!![Ofensiu]
    Patrícia | 05-07-2011

    Moltes mercès :)

  • el primer![Ofensiu]
    Sergi G. Oset | 05-07-2011 | Valoració: 10

    Felicitats per la selecció del teu relat companya relataire ^_^
    ben merescut.

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Enhorabona!

    Aquest relat, presentat al “Concurs ARC de Contes Infantils 2011. Criatures fantàstiques”, ha estat seleccionat per formar part del recull que l'Associació de Relataires en Català publicarà dins la Col•lecció Relataires (Editorial Meteora).

    En breu ens posarem en contacte amb tu via correu electrònic.

    Gràcies per la teva col•laboració,

    Junta de l'ARC

  • Una història[Ofensiu]
    Patrícia | 26-06-2011

    Hola David, m'alegra saber que t'ha agradat. Gràcies per llegir-me!!!

  • Una història[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 25-06-2011

    inquietant i ben portada. Amb un cert regust cinematogràfic que no la desmereix gens.

    Enhorabona.

  • Tremolors infantils[Ofensiu]
    Patrícia | 19-05-2011

    Hola Núria, encantada de conèixe't i de participar amb tu al concurs de relats infantils. M'agrada saber que t'han agradat aquestes tremolors infantils.
    Petons

  • Un conte de por[Ofensiu]
    nuriagau | 18-05-2011

    Una història que, malauradament, és versemblant fins al desenllaç. Sovint sentim històries d’adolescents i joves que assetgen un company de classe fins que la seva vida es converteix en un infern.

    Al terrible final de la història apareix un personatge mitològic que aplica la justícia de l’infern a la terra.

    Celebro participar amb tu al Concurs de Contes infantils.

    Núria

  • Justícia Piròmana[Ofensiu]
    Patrícia | 03-05-2011

    Gràcies Neville, m'encanten les flames de l'infern. I els teus comentaris, també. :)

  • justícia infernal[Ofensiu]
    Sergi G. Oset | 02-05-2011

    Fa por, fa por. Poca broma amb el cavall de foc. Recrees molt bé el comportament mesquí que sovint es té a l'adolescència, amb aquests dos petits torturadors. El final, sorprenent, víctima i botxins reben la seva ració de justícia infernal. M'agrada. Felicitats.

  • Recordatori[Ofensiu]

    Gràcies per participar!

    Recorda que el següent pas, un cop escrit i penjat el conte, és enviar un correu a l’Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    - enllaç directe cap a l’espai de RC on tens penjat el conte
    - nom i cognoms reals (en cas de ser menor d’edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l’Associació)

    Un cop enviat el correu rebràs la confirmació de recepció i, després de verificar que el teu original compleix totes i cadascuna de les bases del concurs (extensió, pertinença a l’associació...) passaràs a la fase de selecció.

    Gràcies de nou. Cordialment,

    ARC

l´Autor

Foto de perfil de Patrícia

Patrícia

7 Relats

19 Comentaris

5443 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Durant el dia s’amaga rere una torre de llibres. Cabells recollits amb un llapis, ulleres que llisquen nas avall i Shiiist… Es prega silenci!

Però, quan arriba la nit, es converteix en tendra bèstia negra que es fon amb l’horitzó i s’esmuny pels terrats a ritme de Lindy-hop. Perquè necessita bellugar-se tant com escriure.

Té una missió, i com és una criatura obstinada, no defallirà en el seu intent d’explicar a tots aquells que vulguin escoltar-la, les històries que s’amaguen als racons més foscos de l’ànima humana.