Carta a l'ordinador que tinc a casa

Un relat de: La Banyeta del badiu

Badalona, agost del 2005


Estimat Ordinador:

Desitjo que estiguis bé ( que no t'espatllis més... vaja ! ), jo bé, g. a D.

La present és per donar-te les gràcies per haver-me fet i continuar fent-me tantes hores de serveis, i també de companyia .Ajudant-me a escriure i endreçar tot alló que escric. Obrint-me la gran finestra d'interner, encara que no t'hagi posat l'ADSL.

Tu al obrir-te poc a poc ( ... i tan a poc a poc !! ), em fas gaudir de tot alló que la tecnologia ha posat al meu abast.

Aquest escrit, si vols, te'l pots guardar ( dins el teu disc dur ) i així, podràs llegir-lo sempre que et vingui bé i de gust.

La teva pantalla, ja gairebé és el reflex de la meva cara i el mirall que cada dia em miro amb més atenció i devoció.

Entre el teclat i els meus dits ja s'ha consolidat una mena de simbiosis. Els meus dits no poden viure sense el tacte de les teves tecles, els tens ven engalipats, sembla que els hi hagis donat l'elixir del plaer.

Amb la Torre o Pilar, compartim nom.

T'estic molt agraïda per tot, però tinc unes petites queixes, que crec que has de saber.

1 - La impressora ( amb perdó, si et puc ofendre, no és la meva intenció ), és una ... P. M. !!, des del primer dia que no funciona bé, i ja he desistit de fer-la servir. Això si, no tinguis por que no te la llançaré, la tinc " d'atretzo".

2 - El " Ratolí ", va per lliure, vull dir que marca quan li sembla bé i a on li sembla millor.

3 - La Torre o Pilar ( ja sé que estàs molt estressat ) agrairia que no és pengés tan sovint. Al final em carregaréels programes tan de desendollar-te i endollar-te de la xarxa elèctrica.

4 - El corrector de català , ÉS MORT !! ( ai... aixì em va ! ).

Bé dons, no és que em queixi, ja sé que ets un Ordinador amb molta personalitat i fa anysque ens coneixem, però he cregut convenient que sabessis ( sempre de bon rotllo !!, eh !! ) que falles bastant.

No tinc la intenció de jubilar-te, fins d'aquí a molts i molts anys, doncs no em puc permetre el luxe de compar me'n cap de nou, " estoy seca... escupo algodón ".

Si alguna vegada em toqués la 6/49 et jubilaria amb tots els honors.

No et llançaria, NO !, això no es fa amb un col-laborador i amic. Et reciclaria.

T'embalsamaria. Vull dir que et trauria tots el cables i xips que deus portar a la pantalla i et feria servir de ... d'establia pel pessebre. La Mare de Déu i Sant Josep, serien " els Altaveus " i el Nen Jesús " el Ratolí ".
Tota la "Cova" ja guarnida , aniria sobre la "Torre o Pilar " i per Nadal compartiries tots aquests dies tan entranyables amb nosaltres.

I és que passo moltes hores amb tu i per mi... ja ets de la familia, i et desitjo molts anys de vida activa i fructífera.

Aprofito aquesta avinentesa per saludar-te ben cordialment.

Pilar, La Banyeta del badiu.




Comentaris

  • Carta oberta?[Ofensiu]
    XvI | 25-10-2005

    No se com es pendrà tanta sinceritat l'ordinador, clar que cal esperar que s'ho prengui amb força lògica. M'he entretingut una estoneta llegint els teus darrers relats, em quedo amb el de "invisible i discreta" per la manera com treu profit de les seves limitacions la prota, però la imatge del dia és el pessebre: genial.

    salutacions

  • Ostres!!![Ofensiu]
    ROSASP | 25-08-2005

    quina carta més sincera i tendra.
    Els acabem agafant estimació a aquestes màquines que tenen dins del seu cap una part del què som i sentim.
    Vés amb la convivència, ja sé sap...
    Tantes estones de teclejar i mirar-nos de fit a fit ha de generar per força una mena de relació.
    Normalment, en aquest punt sentimental que em va pujant de to, la meva filla em sol dir, mama baixa, estem al planeta terra!

    Una abraçada!

  • el meu ordinador[Ofensiu]
    AnNna | 25-08-2005 | Valoració: 8

    sí que és com part de mi... si m'hi passo la vida... per això quan se m'espatlla em poso histèrica perduda.... aiix....

    Petons,

    AnNna

  • Escollir bé per no tenir problemes[Ofensiu]

    Tinc un escrit irònic sobre els ordinadors i les persones "normals", no tècniques.
    Està centrat en un aspecte que gairebé tothom oblida: escollir ordinador.

    ===================================
    Quan una persona que no en sap d'ordinadors va a la botiga, el que seria lògic i ètic és que li expliquessin aproximadament això:
    »Veig que Vostè es situa en un segment d'usuaris no experts i que vol l'ordinador per escriure, per fer coses a internet, escoltar o gravar música, potser jugar i poca cosa més.
    »En principi té tres opcions:
    »"W", fa tot això que Vostè vol, però compti que els programes que necessitarà, per exemple per escriure, o els haurà de comprar (el que fa servir més gent val 250 €), que els hi copiïn il·legalment, o baixar-se d'internet algun altre i instal·lar-lo.
    »També ha de comptar que "W" té un greu problema de virus i troians que són programes més o menys malignes que es col·loquen sense el seu permís a la seva màquina i que haurà de controlar amb un parell de programes -n'hi ha de gratuïts que es poden descarregar d'internet- que cal actualitzar cada quinze dies. De totes maneres, amb un ús una mica curós d'aquests programes, podrà estar sis mesos, o potser més, sense haver de tornar a instal·lar el sistema operatiu i tots els seus programes, prèvia còpia de seguretat de les seves dades.
    »Instal·lar programes a "W" és relativament fàcil, però treure'ls pot ser molt difícil per no dir impossible, però com que tindrà que esborrar el disc dur relativament sovint, a lo millor no li representa gaire problema.
     »Això sí, a les botigues trobarà milers de jocs per a "W", dels quals gairebé li funcionaran en una màquina de la gama econòmica. També té el gran avantatge de poder canviar força components del seu ordinador,vaja, com un cotxe on podem canviar el carburador per un d'una marca que ens agradi més.
    »La seva segona opció és "L". Funciona en quasi exactament les mateixes màquines que "W". Aquí s'estalviarà Vostè com 80 € del sistema operatiu respecte a "W". "L" ve amb força programes incorporats, encara que la major part són bastant tècnics i difícils de fer anar. Però per escriure, escoltar música i anar per internet ho té bastant ben solucionat d'entrada.
    »Si Vostè vol incorporar nous programes a "L" segurament els trobarà de franc a internet, però per instal·lar-los segurament necessitarà de l'ajut d'un tècnic, o haver-se dedicat alguns mesos a estudiar el sistema.
    »"L" no te virus, troians ni programes antivirus que en el sistema "W" moltes vegades fan més mal que bé. Però té molt pocs jocs, i no els podrà comprar a la botiga.
    »A més "L" és multiforme, o sigui que trobarà altres persones que l'emprin, però en versions força diferents i amb sistemes de fer les coses que no seran els mateixos que a la seva màquina.
    »L'he d'advertir, que hi ha alguns dispositius que donen problemes amb "L". Abans de comprar una impressora o una càmera digital, hauria de tenir el programa de control corresponent, cosa que moltes vegades és molt difícil d'obtenir per a qui no és tècnic en la matèria.
    »Ara bé, si Vostè el que vol és aprendre a programar professionalment, fer un servidor d'internet o una xarxa per a una empresa, és molt possible que "L" sigui el seu sistema.
    »Finalment, Vostè pot optar per "M". Tindrà menys opcions a l'hora d'escollir màquina, hi ha relativament pocs models, per exemple, la banda més econòmica no existeix. Un ordinador bàsic "M" amb tots els ets i uts li pot sortir per 700€, però compti que això és menys que el que li costaria un amb "W" de la mateixa qualitat i equipament. I oblidi el concepte de torre, tots els "M" llevat dels més professionals, són molt petits i empren menys cables que els altres.
    »"M" és molt més fàcil de fer servir que "W" i no diguem que "L". Instal·lar o treure un programa, per exemple, és un cop de ratolí. O té un sistema de recerques molt més fàcil i ràpid que els altres per trobar un document o un document que contingui una paraula concreta.
    »"M" té menys jocs que "W", en lloc de milers, només centenars. I alguns programes molt professionals -d'enginyeria o similars- poden ser igualment menys abundants. Això sí, per escriure, fer gràfics, escoltar música, editar fotografies i vídeos, és el sistema més ben dotat. És més, quan el compri ja incorpora programes per fer tot això i que a més són més fàcils d'emprar que els de la competència.
    »"M" comparteix amb "L" que no té virus ni similars, però té l'avantatge que si per qualsevol causa s'espatlla, el sistema i el programés se'ls pot tornat a instal·lar un particular sense formació especial i en molt pocs minuts. També cal dir que "M" és més "plug and play" que els altres sistemes, o sigui que hi ha més dispositius que funcionen directament, només de connectar-los, sense haver de posar cap programa.
    »Els ordinadors "M" tenen un cicle de vida superior als "W", és poden fer servir programes actuals en un equip de fa sis anys, cosa que en "W" no acostuma a ser possible. També hi ha, que amb certes dificultats i condicions, a "M" podrà executar bastants programes de "W" i quasi tots els de "L"
    »Vistos superficialment els tres sistemes principals, Vostè decideixi.
    Naturalment, més del 90% de la gent opta per "W".
    ===================================

  • Molt cert[Ofensiu]
    Juan V. | 24-08-2005 | Valoració: 8

    Jo el meu ordinador el porto des de fa molt temps i per a mi ja és 'el meu germà petit'. Açò sí, està continuament espatallat... M'ha agradat molt es realt, m'identifico prou...

Valoració mitja: 8.67

l´Autor

Foto de perfil de La Banyeta del badiu

La Banyeta del badiu

150 Relats

452 Comentaris

179946 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Badalonina de soca-rel.
Amb ànima de Palamosina.

web. importans per mi :

www.hospitalitat.org
Ajuda al nostre proïsme sensa paternalisme.

www.altarriba.org
www.protectoramataro.org

Ajuda als amics de 4 potes, ens estiment desinteresadament, Ells també tenen sentiments. :-)


M.Pilar Rovirosa i Sánchez.
- La Banyeta del badiu -