Cançó trista del moble-bar i la catifa

Un relat de: Jordi Remolins

El responsable de l'agència d'assegurances va obrir altre cop el moble-bar i va omplir tremolosament tres quartes parts del vas, però abans que pogués acostar-hi els llavis va caure-li novament a terra. Miraculosament aquest va rebotar a la catifa, verganyant pressumptament tot el bourbon, però mantenint-se intacte malgrat l'impacte de la caiguda. Tip de fracassar en l'enèssima temptativa de suicidi, el vas va quedar-se mirant com el seu amfitrió mantenia dificultosament l'equilibri, va provar d'articular algun improperi erràtic dirigit a la inoportuna i reincident catifa, i va acabar morint en l'intent, producte d'un coma etílic irreversible.

Comentaris

  • pèrdix | 05-09-2005

    Qui mor del coma etílic? el vas que ha omplert múltiples vegades? el de l'agència d'assegurances, que porta tal bufa que no l'encerta? o la catifa, que al cap i a la fi és la que xucla tot el Bourbon?

    M'ha agradat.

    caram.

l´Autor

Foto de perfil de Jordi Remolins

Jordi Remolins

65 Relats

118 Comentaris

77563 Lectures

Valoració de l'autor: 9.20

Biografia:
La infantesa de Jordi Remolins (Ripoll, 1970) transcorria plàcidament fins que una pilota mal dirigida va trencar el vidre de l'últim pis d'un edifici del pati dels salesians. La sort o la desgràcia va voler que sota mateix de la pluja de bocins de cristall que es va produir, hi hagués el seu crani de deu anys. La recerca del fragment de vidre incrustat va resultar infructuós, però a partir d'aquell moment un nou ventall d'inquietuds va remoure el seu cervell. Impenitent operari metal·lúrgic per imperatiu vital, periodista aficionat i columnista a estones perdudes (El 9 Nou, La Marxa, El Ripollès, Osona Comarca, Diari de Girona), ha estat impulsor del fanzine Fimosis, ha col·laborat a Elforat, on ha publicat la sèrie de relats Els pecats regionals, i a Ruta 66 amb el pseudònim de Renzo Montagnani II. El seu activisme subcultural s'ha ampliat també a la televisió i ràdio locals, que han estat testimonis d'engendres audiovisuals com Els homes durs no ballen (TVR), La gran estafa del rock'n'roll (RMC) i Sang Fresca per Mamífers Voladors (Ràdio Ripoll). Actualment és el redactor del lloc web dedicat a l'erotisme www.eroscatala.com i té el blog http://remohead.blogspot.com.
Subcampions en sèrie (2004 Edizioni Vitali) va ser el seu debut literari, un recull de setze contes sota la influència de Bukowski, Welsh, Ellis, Iceberg Slim, d'autors clàssics de la novel·la negra com Burnett o Himes i del subgènere hard-boiled, tot plegat adobat amb dosis de surrealisme. Promesa o frau, Remolins és un nou valor per impulsar (o enfonsar encara més) la literatura catalana moderna, el messies punk-writer que estàvem esperant. Almenys fins al dia que aconsegueixi extirpar-se el maleït tros de vidre que porta clavat al cervell.
Contacte: renzomontagnani@hotmail.com