Breu nit de festa

Un relat de: Ploma negra

Ha estat una festa de Cap d'any molt moguda. Tota la nit ballant amb la música sonant al màxim i els llums dibuixant figures i ombres per la sala. T'has fet un fart de beure i de fumar i vas bastant content. Has rigut fins a la sacietat amb els teus amics i fins i tot has ballat una cançó lenta amb la noia que t'agrada. Ha estat una nit rodona.
Surts tu sol del local, amb intenció de marxar cap a casa caminant, però a l'altre banda del carrer hi reconeixes un cotxe que hi ha aparcat. Es el del teu millor amic. Aquesta nit no ha vingut amb vosaltres. Ara fa un any el vas convèncer perquè s'apuntés a la festa, però aquesta vegada no ha vingut. Sap que li agrada massa beure i que sempre vol portar el seu cotxe.
Et saluda amb la mà i tu creues el carrer, mig corrent. Entres al cotxe sabent que et portarà fins a casa, com sempre havia fet. Excepte l'anterior nit de Cap d'any.
Pel camí us expliqueu les vostres coses i recordeu els vells temps. Tu li fas un resum de tot el que has fet aquesta nit i somrius especialment quan recordes la noia amb qui has ballat. Ell s'alegra de veure't tant content. Tu t'alegres molt de veure'l; ja tenies ganes de poder-hi xerrar una estona, com abans.
En arribar a casa teva el teu amic et posa la mà a l'espatlla i et desitja que et vagi bé. Surts del vehicle, et despedeixes amb un gest de la mà i t'encamines cap a la porta de casa. D'algun lloc t'arriba una lleugera olor a cremat.
Fiques la clau al pany amb certa dificultat. Quan finalment aconsegueixes obrir la porta et gires per donar un últim adéu al teu amic, però ja ha marxat. Entres a casa teva i dones una petita empenta a la porta, per tancar-la. T'encares cap a l'escala que puja al primer pis. Però no fas cap passa.
Un calfred et puja per l'esquena, fins al coll, i se't posa la pell de gallina. Darrera teu, la porta acaba de tancar-se, lentament. Comences a notar una suor freda.
Ara fa un any, mentre tornava cap a casa, el teu amic es va matar en un accident de cotxe.

Comentaris

  • Molt bo![Ofensiu]
    blaiv74 | 08-08-2008 | Valoració: 10

    Jo he trobat el final una mica previsible. Però el relat està molt ben ordenat i explicat. Transmets molt bé les sensacions. Et mereixes la nota més alta. Felicitats! I si us plau, continua escribint, tens bona fusta.

  • bufaa![Ofensiu]
    fosca | 28-05-2006

    Un final que et deix la pell de gallina! Realment bo!

    continua escrivint així!

    Besets

    Anna

  • Que dur...[Ofensiu]
    skenamoll | 08-06-2005

    És molt HEAVY. Dur i directe! PLOMA NEGRA, m'ha encantat, t'ho juro. El podries passar a la DGT per fer anuncis contra lalcohol i la conducció!! ejeje. Ara seriosament. Crec que és una bona manera de dir que els amics no s'obliden. FELICITATS!!!

  • quin càlfred![Ofensiu]
    Heura | 28-05-2005

    Ei, crec que sé qui ets! Te volia fer saber que se m'han eriçat tots els pèls des cos amb el teu relat. Una abraçada i enhorabona!

l´Autor

Ploma negra

4 Relats

11 Comentaris

4932 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99