ara... i mai més en un segon

Un relat de: aisha

Mai havies escrit sobre la mort. És per això que ara et sents trepitjant un terreny prohibit i desconegut per a tots els éssers que, com tu, viuen.
Si t'has posat a escriure és perquè mai havies tingut un tracte tan estret amb ella. L 'única experiència que recordes és la de la mort de la teva àvia. Tenies 5 anys, y per tu les coses encara eren molt senzilles. Ni tan sols recordes que algú t'hagi dit: l'àvia és morta. Simplement vas deixar de tenir-la al costat quan estaves malalta, va deixar de cantar-te cançons i de llegir-te contes. Tu no li vas donar importància fins anys després, quan vas poder-ho entendre, però llavors ja era massa tard per a plorar-la.

És curiós com de petit de vegades entens més les coses que quan se suposa que tens més capacitat per a comprendre. En qüestió d'hores, potser ni això, qüestió de segons, passa de l'ara al mai més, un cos deixa d'estar viu i passa a estar inert. És... i deixa de ser. La malaventurada mort, que sempre ens agafa desprevinguts, ha tornat a fer presència al teu cor, i aquest cop ja no tens 5 anys.

T'agradaria poder veure-la amb vida una vegada més. Seure al sofà i veure com ve remenant la cua i mirant-te amb els seus ulls foscos demanant que la hi deixis pujar. I no pots creure't que ja no tornarà a fer-ho mai més.

Penses si ella t'estarà veient ara mateix des d'algun lloc. Te'n recordes, de l'ultim que vas dir-li? De la seva última mirada? esclar que sí. Tu marxaves de casa, li deies adéu. Ella no va seguir-te com feia sempre. Es va quedar com esperant a la porta del garatge. Com si sabés que anava a morir. T'hi vas acostar. Et va desconcertar que actués d'aquella manera i vas anar a despedir-te d'ella sense donar-li importància. Li vas fer una caricia suau i un petó i li vas dir t'estimo abans de tancar la porta. Ella no es va moure. I així vols recordar-la. Com abans. Com sempre. Amb la mirada viva, els ulls lluents... és per això que no vas voler veure-la morta. Perquè per tu no ho estarà mai, de morta... per tu només ha començat un viatge mol llarg.

Saps que la trobaràs a faltar sempre que arribis a casa, sempre que mengis, que t'estiris per la tarda a descansar una estona... saps que sempre serà a la teva ment, i potser de principi et fa mal, et dol saber que no hi és i no tornarás a acariciar el seu pèl suau, però algun dia entendràs que d'aquesta manera, si la guardes bé dins un racó de la teva memòria, no morirà mai.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de aisha

aisha

13 Relats

14 Comentaris

16020 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Què dir-vos?... si heu llegit alguna cosa meva, ja sabreu que bàsicament escric quan estic o trista o melancòlica, fet que encara no sé explicar.
per que em coneixeu una mica millor, us diré que m'agrada la música, la poesia, descobrir coses, sensacions i gent nova, les sensacions a flor de pell, els moments que marquen el pas dels dies i, sobretot, les converses que no em deixen indiferent ( de vegades fins i tot sense paraules).
no puc suportar les injustícies i basicament la gent que no es comporta com realment és per por a que els que no són com realment són li digui com ha de ser.

Bé.. formar part d'aquesta pàgina és un gran honor per a mi, poder compartir aquest espai amb gent que escriu tan i tan bé... vull dir que saludar-vos a tots, tant autors com lectors, i agraïr-vos que feu que això sigui possible.

I poc més... animar-vos a que critiqueu tot el que volgueu, perque és la única manera d'aprendre!

SaLuT i DeSoBeDiÈnCiA.