ACROBÀCIA DE SORTS

Un relat de: Ness

La companyia estava gaudint d’un moment d’èxit aclaparador des que en Jan i l’Ernest feien l’actuació d’acrobàcies al trapezi. Cap altre circ arreu del món oferia una exhibició tan trepidant, ni amb tants trapezistes saltant alhora. Havien estat anys de durs entrenaments i un objectiu clar: el millor número acrobàtic de la història. En tenien la fórmula: havien guanyat el pols a la seguretat amb qui semblava que tenien un pacte. Transgredien qualsevol obstacle i la seva compenetració era tan gran que s’intuïen. No calia ni que es miressin.

En Jan i l’Ernest viatjaven sempre acompanyats del seu tècnic de seguretat amb qui havien dissenyat tots els estrops i cordatges necessaris per aconseguir que el número fos segur. Ell els vetllava sempre, a l’ombra, tenint clar a cada segon la corda que calia tensar.

Enguany tenien una fita important per refermar-se com els campions imbatibles: la gran competició mundial de circs d’Amsterdam. L’empenta de l’èxit els esmorteïa els cruiximents i dolors que arrossegaven. La concentració era clau i, entre bambolines, els dos germans feien el seu ritual imprescindible després d’un curós escalfament: fregaven repetidament el trèvol de quatre fulles que s’havien tatuat al canell. La sort la portaven integrada.

Comença la música com un batec profund, compassat, que es va accelerant i s’omple la carpa d’acròbates. Com estornells de vol inquiet van fent intercanvis de trapezi amb salts sincronitzats i ràpids; ara creuat, ara doble, ara triple. — Un, dos, tres, quatre, va!— El públic embogeix quan els dos germans apareixen com del no-res saltant de dos trapezis laterals, caragolant-se amb dos mortals creuats per acabar al trapezi central, que segueix el seu compàs impertorbable, un, dos, tres, quatre…

Però a l’ombra, el tècnic que els vigila sempre, avui té el rostre pàl•lid, està compungit i no reacciona. S’ha deixat als camerinos el seu trèvol de quatre fulles, que fins ara mai s’havia oblidat enlloc…

Comentaris

  • Trapezi [Ofensiu]

    Ni faria mai de trapezista ni tampoc de "torero", però des d'un punt de vista homoeròtic ambdues professions tenen quelcom en comú...Exactament dues coses: el ric a perdre la vida i ..... Pel que fa al trèvol de la sort cal dir que tot i que pot semblar a simple vista una aparent superstició, és molt important quan se li dóna un valor de protecció i sort no despendre se'n... Un relat escrit amb precisió, amb un domini del llenguatge que m'ha fet ésser present en l'actuació dels trapezistes. Enhorabona, Nil.
    .

  • Saltant el trapezi. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 09-01-2023 | Valoració: 10

    M'ha intrigat, tot el relat. La confiança en el trévol de quatre fulles, que no el tenien, fa ser fatídic, entre els dos germans. Una història molt complet i ideada d'acrobàcia, que intervé la sort.
    Que tingues un bon dia i bona nit. Fins demà.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Confiança[Ofensiu]
    kefas | 09-01-2023

    Els trebols no porten enlloc, la confiança, sí.
    Potser el model compulsiu de la superstició es basa en l'obsessió que tot flueix de la mateixa manera si els actes que els desencadenen són els mateixos. El pitjor és tenir la consciència que s'ha trencat el procés.

  • En suspens....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-01-2023

    el final d'aquest relat. He gaudit molt llegint aquesta història que m'ha intrigat des de l'inici fins el final, que això sí me l'hauré d'imaginar. També m'agrada aquesta intriga.

    Molt bon relat.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Final fatal?[Ofensiu]
    Marina i punt | 08-01-2023 | Valoració: 10

    Intriga fins darrer paràgraf, el relat t'enganxa i deixa pas a la imaginació, ja que la història queda oberta. Final fatal? M'ha agradat molt com ho descrius. Sort!

    Salutacions

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Ness

Ness

82 Relats

400 Comentaris

35987 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
... Despullo l'ànima escrivint versos
des que tinc ús de raó.
I és que els versos estimen les paraules
però els poemes les fan grans!
...................................
ness3cat@gmail.com