Opus 43 7/10. Secrets

Un relat de: jjordi

A l'Adela li fa mal el pit. I el cor. L'Adela pateix per les paraules no dites, que el cervell no para de gemegar. I ella no les vol dir. I les paraules s'acumulen. I li empenyen el pit. I el cor.

L'Adela té dos fills. Això no és un secret. I un amant. Això sí que ho és. Fins i tot per a ell. És que a ella li agrada més imaginar-s'ho.

I l'Adela té un marit. Això tampoc és un secret. Que li ha fet banyes. Reals, no imaginàries. Això sí és un secret. Per a ell. No per a ella, que ja ho sap. L'amant del Mateu li ha fet saber. Gràcies.

Els nens de l'Adela juguen. I l'Adela, per treure's aquest dolor insuportable del pit, els ho explica tot. I ells no ho entenen. Són massa petits. I ell si ho entén. El Mateu ja és gran. Però jugava a amagar-se com els nens petits. I ho ha sentit. I ho ha entès. Ja és gran.

Al Mateu li fa mal el pit. I el cor. És un secret, però.

Comentaris

  • Em trec el barret, avui que en porto...[Ofensiu]
    glauca | 17-12-2006 | Valoració: 10

    M'agrada! M'agrada molt, per la seva manera de fer, perquè el text et rellisca entre els dits o entre els ulls i et dóna de ple, perquè se't fa juganer i omples amb frases curtes i mots senzills tot d'emocions grans. M'agrada, m'agrada molt!