Un regal per en Gerard

Un relat de: Maria Quintana
Avui he portat en Jordi a la fira. Fa tants dies que el veig trist que he pensat que el guirigall del parc d’atraccions l’animaria un xic.

A la porta del recinte hi havia un venedor de globus. Els duia lligats amb cordills i de tant en tant en deixava anar algun per cridar l’atenció de la canalla. Desenes de globus de tots colors: vermells, grocs, blaus, verds, blancs, taronges; i també “Doraimons”, “patrulles canines”, “Bob esponges”, “Minions” i altres personatges que es balancejaven cap aquí i cap allà al compàs que l’home marcava.

Malgrat que jo no en sóc de comprar aquestes coses, avui en Jordi s’ha entossudit tant i tant que al final li he comprat un globus. Era un “minion”, aquell que només té un ull, el Stuart. Tan bon punt l’ha tingut, tot i que no havia pujat encara a cap atracció, el nen ha volgut tornar a casa.

En arribar-hi, ha anat content cap a la seva habitació amb el globus saltironejant damunt seu. L’ha lligat al capdavall del llit i s’ha posat a enganxar cromos al seu àlbum de futbol. En veure’l tan entretingut, jo me n’he anat a preparar el sopar.

Ha passat una bona estona fins que per la finestra de la cuina he vist el “minion” que em mirava fixament amb el seu ull rodó. El globus s’enlairava parsimoniosament fent una ziga-zaga perfecte. “Deu euros a fer punyetes!”

Aleshores, he anat a buscar en Jordi per fer-li una bona escridassada. L’he trobat a la terrassa mirant embadalit el globus. El nen somreia i li feia adéu amb la mà. Llavors, m’he adonat que al cap davall del cordill hi havia alguna cosa que penjava.
- Jordi, què has fet amb el globus? – he preguntat molt enrabiada.

La resposta del nen m’ha deixat trasbalsada:
- No t’enfadis, mama. El globus ara viatja fins al cel. És per en Gerard. Hi he lligat un cromo d’en Messi. Aquest és molt difícil de trobar i ell no el tenia. Oi que estarà content, mama?
- Sí fill meu, estarà molt content.

En Gerard, el seu millor amic, havia mort tot just feia un mes.

Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Goool![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-03-2017 | Valoració: 10

    Ostres Maria, quin relatàs! Quin cor que té aquest nano, que content estarà en Gerard! Tendresa, realisme, descripció, bona prosa, bon ritme... magnífic! Una forta abraçada!

    Aleix