Torna-te'n al llit, que això és la lluna

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Un borratxo que se'n va a dormir fet una sopa. Entrant a la habitació veu la finestra oberta, la claror de la lluna li il·lumina, i pensa que al vespre al marxar s'havia deixat el llum encès i aprofita per despullar-se. Quan ja està al llit, per apagar la llum agafa una sabata, la tira per la finestra i cau al carrer. Veient que no s'apaga i tira l'altre sabata, i així d'una en una totes les peces del vestuari. Al carrer el vigilant i gent acudeixen a la pila de roba, mentrestant el borratxo s'alça del llit, intrigat i treu el cap per la finestra per veure com és que amb tantes vegades no s'ha apagat la llum. Els del carrer al veure'l esclaten a riure i el vigilant que ja el coneix li crida: -Noi, torna-te'n al llit, que això és la lluna!

Jocs de paraules:


Un pinxo va dir a en Panxo:
- Vols que et punxi amb un punxó?
i el Panxo va dir al pinxo:
- Punxa'm però a la panxa no.


Un plat blanc, pla, ple de pebre negre n'era;
un plat blanc, pla, ple de pebre negre està.



Al Marroc, un marrec tira un roc i cau al rec,
Un ric li va dir: - Roc, no siguis ruc, que jo no ric.

Comentaris

  • La lluna![Ofensiu]
    August | 06-04-2006 | Valoració: 10

    Juajuajuajua

    Al final resulta que era la lluna, és ben bé que d'acudits de borratxos n'hi ha moltissims. Si vas pet i a sobre amb son no crec que en donguis compte de moltes cosses, vols anar al llit de seguida!

    Molt bons els jocs de paraules, mai n'he sabut dir cap... imaginat si ets estranger... bufff!

    Salut!

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

315308 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com