Sorpresa

Un relat de: mpilarc
Quan el marit arriba a casa comprova estranyat que no hi ha ningú. Pensava que la seva esposa ja hauria arribat, sempre sol trobar-la quan torna de la feina. El noi sí que és normal que no hi sigui, que avui és dimarts i té entrenament de bàsquet, però ella...
Agafa una cervesa de la nevera i seu al sofà. Contempla extasiat uns quants pèls ben negres que de ben segur no són de cap dels tres i es comença a inquietar. Troba la cuina desendreçada i una manta tirada a sobre del llit i decideix que, sense cap dubte, la seva dona té un amant. Les seves sospites es confirmen quan veu sobre la tauleta de nit d’ella una capsa que obre d’immediat, dintre hi troba una placa de plata amb un nom gravat: Bru i una data, la d’avui. Ara ja ho sap, l’amor de la seva esposa és un home molt morè i es diu Bru.
Una estona després arriba el noi. S’estranya que la mare encara no hi sigui a casa i quan s’acosta a fer-li un petó al pare s’adona que aquest fa mala cara. Una suor gelada li recorre el cos. Ja s’ho veia venir ell això. Els pares s’ha separat i la mare ha marxat. Ja feia temps que discutien i era d’esperar que tot acabés com el rosari de l’aurora. No s’atreveix a preguntar-li res al pare així que es dirigeix cap a la cuina, obre la nevera i arreplega unes quantes croquetes que han sobrat del dinar per omplir la panxa, i foragitar les penes.
Uns minuts després se sent la clau dins el pany de la porta i la veu riallera de l’esposa i mare queda apaivagada pels lladrucs d’un gos. Els dos homes es precipiten cap a la porta quan veuen córrer cap a ells un gos petit , pelut i negre com el carbó.
-Us agrada? És diu Bru. Feia temps que tenia ganes de tenir-ne un i com la gossa d’una amiga ha cadellat, me l’ha regalat.
L’home i el noi es miren l’un a l’altre i miren la dona i el gos mentre un gest que delata una immensa alegria envaeix les seves cares.

Comentaris

  • crohnic | 10-10-2011

    El teu relat exemplifica molt bé el que, per norma general, sempre acostumem a fer, a pensar el pitjor...
    M'ha agradat el microrelat i sobretot com l'has enfocat, deixant la sorpresa pel final.

l´Autor

Foto de perfil de mpilarc

mpilarc

13 Relats

24 Comentaris

14983 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Enamorada de la llengua i la literatura, matèries que imparteixo en una escola de Badalona. M'agrada escriure i els relats breus són el gènere amb el qual em sento més a gust.