Quan l’home no es troba a si mateix, no troba res. Goethe

Un relat de: Dins Teu
Estic plenament convençuda que aquest és el punt de partida de cadascú de nosaltres en aquesta vida, el primer pas: trobar-nos a nosaltres mateixos. Sense aquest retrobament ens sentim perduts.

Quants de nosaltres estem insatisfets per motius que se’ns escapen de les mans? Quants ens queixem i culpem la crisi, la família, la parella, els polítics, el món,... dels nostres problemes? Quants sentim que la solució no depèn de nosaltres i amb aquesta excusa ens acomodem i ens eximim de tota responsabilitat? Quants esdevenim lliurement víctimes en un món hostil?

I què pensaríeu si algú us digués que aquesta és una elecció individual que fem cadascú de nosaltres, que TU pots decidir ser part de la solució i només depèn de TU?

La gran majoria enfoquem malament. La nostra mirada és externa i no partim del nostre interior. Massa vegades davant un problema busquem la solució a l’exterior, i aquest és el primer pas erroni, doncs a fora hi trobarem moltes coses, però cap que ens doni la resposta al què busquem.

I és que, tal i com està el món, si el volem canviar, cada dia haurem de ser més els que vulguem retrobar-nos a nosaltres mateixos, doncs és aquest el primer pas perquè el canvi esdevingui. Ens haurem de carregar d’humilitat per acceptar allò que som i per deixar anar allò que ens pensàvem que érem i no som. I de cop el punt de mira canviarà, i la nostra mirada tindrà un nou horitzó, i el món uns nous colors.

Cal prendre el rumb de la nostra vida i ser-ne conscients, no som un vaixell a la deriva, hem de saber cap on anem. Com deia Gandhi, sigues tu el canvi que vols veure en el món.

I allò que a priori sembla tant senzill es converteix en una croada vital per a molts. Però cal saber que no és un impossible, sinó l’únic camí viable pel canvi.

Diuen que el manteniment de la pau comença amb l’autosatisfacció de cada individu, així que tenim una gran responsabilitat i oportunitat dins nostre per poder fer un món millor.

Amb tot, la pregunta correcte seria: Si aquest és el punt d’inici i un gran repte per on començar, t’atreveixes a endinsar-te dins teu per redescobrir-te i estimar-te amb tot allò que ets i potser desconeixes?

Una frase d’Erich Fromm per pensar: “La principal tasca de l’home a la vida es donar-se naixement a si mateix, arribant a ser el que potencialment és”

I la cançó Ítaca de Lluís Llach per acabar: http://www.youtube.com/watch?v=eCz0y-IXbdc&feature=player_embedded

http://terapiaholisticaenergetica.blogspot.com

Comentaris

  • gran reflexió roser...[Ofensiu]
    joandemataro | 03-02-2012 | Valoració: 10

    on dius moltes veritats i ben fonamentades, jo puc corroborar que el que dius és cert i estic lluitant per aconseguir trobar-me plenament, el títol ja ho diu tot

    un plaer i benvinguda a RC

    salutacions des de mataró
    joan

l´Autor

Foto de perfil de Dins Teu

Dins Teu

11 Relats

3 Comentaris

5103 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Hola, em dic Roser i aquí us deixo una pinzellada de mi:

M’apassiona la vida i tot el que té a veure amb les persones i el seu creixement. Em vaig llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses i especialitzar en Recursos Humans. Després de ser mare, quelcom va canviar dins meu, una crida interna em va guiar, una espurna de consciència va esdevenir, i amb elles un nou camí va sorgir: la Mestria de Reiki i el Màster en Ecologia Emocional.

Curiosa de mena, camino amb propòsit, entenent la vida com un lloc on experimentar, crear, viure i compartir. Amb cada pas vull redescobrir-me i SER qui ja sóc en essència per poder créixer, evolucionar i transcendir.

Confio plenament en el potencial humà i en els dons, talents i habilitats que tenim tots. Crec en mi i en l’altre i és per això que em dedico a facilitar processos de transformació possibilitant llavors de canvi arreu a través de formacions, tallers de creixement personal, xerrades i acompanyaments personalitzats.

És moment de cultivar el món “de la confiança i l’amor”. Aquest és el meu compromís. Amb la meva feina porto a terme allò que em mana el cor, serveixo amb el que faig, faig el que m’agrada i aporto el meu petit gra de sorra perquè un nou món sigui possible.

Amb tot, només percebo un nou horitzó que s’eixampla més i més amb cada pas recorregut.

Mil gràcies per SER i SER-HI!

www.serpercreixer.com