Respecte, llavor de vida

Un relat de: Dins Teu
Posarem la mirada en una llavor molt valuosa: El RESPECTE.

El valor del respecte parteix del sentiment d’igualtat entre les persones. En ell reconeixem a l’altre com a digne, amb dret per escollir el seu propi camí.
I on comença el respecte? Només podem respectar a l’altre quan ens respectem a nosaltres mateixos, quan ens sentim dignes, quan hi ha acceptació. El respecte cap a un mateix és el primer pas per poder respectar els altres i el món on vivim.

Creure profundament en les capacitats, habilitats i vàlua que un mateix té dins seu és bàsic, així com creure en l’altre i en les seves capacitats, habilitats i dons.

El respecte per a l’altre i per a un mateix té a veure amb el reconeixement del nostre propi poder creador, té a veure amb la responsabilitat, la llibertat i la presa de decisions que traça camins diversos i diferents en cada persona,... té a veure amb la humilitat, la senzillesa i la consciència.

El respecte permet reconèixer-se a un mateix i a l’altre com a éssers únics, irrepetibles, valuosos,... El respecte entén la diferència dins la igualtat per ser qui som. El respecte permet ser, accepta, acull, inclou, suma...

El respecte és una llavor necessària per conviure en pau i equilibri, és essencial per practicar l’art de saber viure. En definitiva, és una llavor que permet que moltes altres llavors germinin, ...

El tracte, el tacte, les mirades, les paraules, el to de veu, les expressions, l’escolta activa, la distància adequada, l’atenció, la presència, el diàleg constructiu, ... formen part indispensable en la sembra d’aquesta llavor.

La sembrem?

Em sento digne de ser qui sóc? Reconec la meva pròpia vàlua? En què sóc valuós?
Reconec la vàlua dels altres? Els accepto?
Respecto el meu propi camí? Com?
Respecto el camí dels altres? De quina manera?
Com sembro aquesta llavor en el meu dia a dia?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Dins Teu

Dins Teu

11 Relats

3 Comentaris

5067 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Hola, em dic Roser i aquí us deixo una pinzellada de mi:

M’apassiona la vida i tot el que té a veure amb les persones i el seu creixement. Em vaig llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses i especialitzar en Recursos Humans. Després de ser mare, quelcom va canviar dins meu, una crida interna em va guiar, una espurna de consciència va esdevenir, i amb elles un nou camí va sorgir: la Mestria de Reiki i el Màster en Ecologia Emocional.

Curiosa de mena, camino amb propòsit, entenent la vida com un lloc on experimentar, crear, viure i compartir. Amb cada pas vull redescobrir-me i SER qui ja sóc en essència per poder créixer, evolucionar i transcendir.

Confio plenament en el potencial humà i en els dons, talents i habilitats que tenim tots. Crec en mi i en l’altre i és per això que em dedico a facilitar processos de transformació possibilitant llavors de canvi arreu a través de formacions, tallers de creixement personal, xerrades i acompanyaments personalitzats.

És moment de cultivar el món “de la confiança i l’amor”. Aquest és el meu compromís. Amb la meva feina porto a terme allò que em mana el cor, serveixo amb el que faig, faig el que m’agrada i aporto el meu petit gra de sorra perquè un nou món sigui possible.

Amb tot, només percebo un nou horitzó que s’eixampla més i més amb cada pas recorregut.

Mil gràcies per SER i SER-HI!

www.serpercreixer.com