Honestedat, llavor de vida

Un relat de: Dins Teu
Seguim sembrant llavors de vida? Avui posarem l’atenció a la llavor de l’HONESTEDAT.

L’honestedat és la base del respecte, una llavor indispensable per reconèixer el nostre SER i poder CRÉIXER amb sentit.

Ser honestos amb nosaltres mateixos és essencial per caminar amb sinceritat i coherència amb els nostres valors i la nostra veritat. L’honestedat ens ajuda a mantenir-nos al nostre centre, amb una mirada neta respecte a un mateix, els altres i el món. Ens allunya dels judicis i la crítica, ens apropa a la tolerància i a la convivència pacífica.

A voltes ser honestos és tasca difícil, som experts en autoenganyar-nos (...quan acabi la temporada... en realitat tampoc ho desitjava tant... m’hagués dit que no... ja estic bé com estic... no és el millor moment per... a la meva edat ja no val la pena... ), però cal tenir present que l’autoengany ens allunya del nostre propi camí, amb ell deixem de ser-nos fidels a nosaltres mateixos, vibrem baix... moltes vegades ens enganyem de manera totalment inconscient, tasca difícil “adonar-se de...”, però un cop ens n’adonem ( a vegades n’hi ha prou amb parar i preguntar al nostre cor què sent) és important caminar cap al nostre interior, reconeixent-nos i acceptant-nos. L’autoconeixement és un camí que dura tota la vida i quan ens comprometem a caminar-hi avancem i reconeixem els nostres propis paranys, tenint així l’oportunitat de créixer i recuperar valors com l’honestedat! I és que amb consciència i responsabilitat podem donar la millor resposta a les diferents situacions que la vida ens brinda.

Partint d’aquesta premissa i integrant l’honestedat com un valor-llavor, des de l’interior de cadascú, podem co-crear plegats uns societat que generi nous paisatges i colors pels quals transitar.

Sembrar honestedat és sembrar transparència, confiança, amabilitat, respecte, connexió amb un mateix, sentit, ...

La sembrem?

Sóc honest a la meva vida? En quines petites coses ho percebo?
M’autoenganyo en algun punt? Quin?
Què puc fer per prestar més atenció a aquesta llavor?
Com la puc practicar a diari? Enumera 5 accions concretes.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Dins Teu

Dins Teu

11 Relats

3 Comentaris

5087 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Hola, em dic Roser i aquí us deixo una pinzellada de mi:

M’apassiona la vida i tot el que té a veure amb les persones i el seu creixement. Em vaig llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses i especialitzar en Recursos Humans. Després de ser mare, quelcom va canviar dins meu, una crida interna em va guiar, una espurna de consciència va esdevenir, i amb elles un nou camí va sorgir: la Mestria de Reiki i el Màster en Ecologia Emocional.

Curiosa de mena, camino amb propòsit, entenent la vida com un lloc on experimentar, crear, viure i compartir. Amb cada pas vull redescobrir-me i SER qui ja sóc en essència per poder créixer, evolucionar i transcendir.

Confio plenament en el potencial humà i en els dons, talents i habilitats que tenim tots. Crec en mi i en l’altre i és per això que em dedico a facilitar processos de transformació possibilitant llavors de canvi arreu a través de formacions, tallers de creixement personal, xerrades i acompanyaments personalitzats.

És moment de cultivar el món “de la confiança i l’amor”. Aquest és el meu compromís. Amb la meva feina porto a terme allò que em mana el cor, serveixo amb el que faig, faig el que m’agrada i aporto el meu petit gra de sorra perquè un nou món sigui possible.

Amb tot, només percebo un nou horitzó que s’eixampla més i més amb cada pas recorregut.

Mil gràcies per SER i SER-HI!

www.serpercreixer.com