Tot el que fem o deixem de fer té un impacte en un mateix, l’entorn i el món.

Un relat de: Dins Teu
És important quan prenem decisions recordar que no estem sols, que convivim amb els altres dins un mateix territori. Tenir visió ecosistèmica en el moment actual que vivim és bàsic per poder crear i deixar de destruir. Tot, tot, tot el que fem a la vida té un impacte en nosaltres mateixos, els altres i l’ecosistema on co-habitem.

El món que tenim és un reflex de la nostra societat i nosaltres formem part d’ella, en som co-creadors i co-responsables. Aquí, la frase “pensa global, actual local” pren molt sentit, doncs amb poques paraules ens diu el mateix.

Posar consciència i responsabilitat a les nostres accions, les nostres paraules, les nostres emocions, els nostres pensaments,... ens pertoca a cadascú de nosaltres... Instaurar-se al món de la queixa, la culpa i la passivitat no canvia res, el contrari, suma a la insostenibilitat i al malestar.

És important preguntar-nos si allò que diem, sentim, pensem o fem crea o destrueix, i fixar-nos en l’impacte que té als tres nivells (JO-ELS ALTRES-EL MÓN).

En les petites accions de cada dia hi rau la possibilitat d’un món sostenible, harmònic i equilibrat per tots.

Quina serà la teva elecció amb cada paraula que pronunciïs, amb cada emoció que sentis, amb cada pensament que generis i amb cada passa que facis?
La teva tria és important!

Jo avui escullo el silenci de paraula i la quietud com acció per tal de calmar la ment i sentir serenitat dins meu.

Quina és la teva elecció avui?

Comentaris

  • Ui, hi ha trams de vida -èpoques- i el tarannà (actitud) hi juga el principal paper[Ofensiu]
    Mena Guiga | 18-08-2015

    A vegades caiem. I toca aixecar-se. Amb tot, és una decisió personal. Per més que es sàpiga que bé que va i tot el que comporta i fa tirar endavant. A vegades també està bé permetre's repòs encara que una veu martellajadora -creada des de fora, imbuïda per la societat i els costums i tota la pesca- no et deixi fer-ho des del 'sí'.

    L'eterna lluita optimista-pessimista o l'ocultar el que es veu a fora i que no es vol a dins. Coses així.

    El mostrar, per exemple, als fills que no ets una icona forta de pedestal, i aleshores quin model tenen. Doncs poder sospesar la 'suma' d'aquella personsa i que els ha aportat/aporta, analitzant-ho des de l'amor i no el judici.

    M'he embolicat i mentre escrivia he anat com canviant de vessants, tot i que hi ha un eix: el fer i el no fer.

    Mena

  • escollir, triar...[Ofensiu]
    marialluïsa | 13-08-2015

    coincideixo en el que has escrit.
    Triar, escollir, decidir és una acció complicada si sempre hem d'analitzar l'impacte que tindrà en els altres. M'agrada.

l´Autor

Foto de perfil de Dins Teu

Dins Teu

11 Relats

3 Comentaris

5094 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Hola, em dic Roser i aquí us deixo una pinzellada de mi:

M’apassiona la vida i tot el que té a veure amb les persones i el seu creixement. Em vaig llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses i especialitzar en Recursos Humans. Després de ser mare, quelcom va canviar dins meu, una crida interna em va guiar, una espurna de consciència va esdevenir, i amb elles un nou camí va sorgir: la Mestria de Reiki i el Màster en Ecologia Emocional.

Curiosa de mena, camino amb propòsit, entenent la vida com un lloc on experimentar, crear, viure i compartir. Amb cada pas vull redescobrir-me i SER qui ja sóc en essència per poder créixer, evolucionar i transcendir.

Confio plenament en el potencial humà i en els dons, talents i habilitats que tenim tots. Crec en mi i en l’altre i és per això que em dedico a facilitar processos de transformació possibilitant llavors de canvi arreu a través de formacions, tallers de creixement personal, xerrades i acompanyaments personalitzats.

És moment de cultivar el món “de la confiança i l’amor”. Aquest és el meu compromís. Amb la meva feina porto a terme allò que em mana el cor, serveixo amb el que faig, faig el que m’agrada i aporto el meu petit gra de sorra perquè un nou món sigui possible.

Amb tot, només percebo un nou horitzó que s’eixampla més i més amb cada pas recorregut.

Mil gràcies per SER i SER-HI!

www.serpercreixer.com