Quan el passat crema

Un relat de: Aquiiara
Tot està cremant. Cada arbre, cada fulla. Tot. Tot està acabant. Tot. S’està fonent el paisatge. Cada pam de terra, cada record. Cada miratge. És foc que tot ho crema. Menys controlat del que tu penses. Menys fàcil de resoldre del que tu creus.
Adéu-siau a la terra, adéu-siau al món que em rodeja. Tot està encès al meu voltant. I es reflexa a les ombres la cremor de les flames, que il•lumina cada passa de llum que és destrucció.
Tot està cremant. Cada historia allà viscuda, cada moment és fum. Fum que vola i se’n va. Fum que és la representació del dolor. La transformació del passat. Del que un dia va ser i ara és: llum, fum i cendra.
Tothom qui pot fuig. Tots els animals marxen. Marxen o moren. Grans moments destruïts. I buscant el camí que em dugui més lluny, marxant ploro. Però o marxo o moro. Tot ha acabat. Aquella vida és passat. És dolorós pensar que ningú més en sabrà d’allò. Serà un temps viscut en boca d’un mut. Seran instants d’un dia poc bo. Plujós i sol. En el que recordaràs i jo recordaré.
Ningú explicarà a ningú com vam créixer aquells anys. Ningú explicarà a ningú la veritat Com si mai allà haguéssim habitat. Potser ni nosaltres mateixos ho sabrem pas mai. Ni voldrem saber perquè vam triar aquell camí. Ni voldrem saber si es podria haver evitat, si podríem haver estat bons amics.

Comentaris

  • Simple e impressionant alhora.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 30-01-2012 | Valoració: 10

    Increible.

    Sembla que la naturalesa es va a morir.

    Com va passar en la Illa de Pàsqua en altres temps.

    M'agrada molt el relat.

    Et felicito.

    Dewwww, sort!!

  • Una bona descripció [Ofensiu]
    Nonna_Carme | 29-01-2012 | Valoració: 10

    d'un foc que crema natura i sentiments que ja formen part del passat.
    Benvingut /a a Relats, Aquiiara !

  • Passió sincera[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 29-01-2012 | Valoració: 10

    Caram, quin relat més potent! Sincer, emotiu, passional, tremendament poètic, narratiu, molt descriptiu, ple d'imatges, de fotografies de natura, de record, de sentiment abandonat, de solitud i força alhora. Un bon relat, ben trenat, amb bon ritme, un ritme trist, però un gran exercici de sinceritat que donarà fruits, segur! Una abraçada, encantat de llegir-te i benvingut-da a Relats en Català!

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Aquiiara

25 Relats

42 Comentaris

21783 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Sóc nascut el 1990 encara que no va ser fins entrats al nou mil·lèni que vaig conéixer el plaer de l'escriptura. Des de llavors em sento més lliure. Un plaer escriure i llegir-vos, el relats i els comentaris que m'ajuden a millorar i a valorar-me els escrits!
Una abraçada