Prou, intenta, respecta, para de jutjar-me, acarona'm, estima'm

Un relat de: Ullets

Si mai has estat au, com pots comparar la llibertat amb el seu vol?
Si mai has estimat, com pots explicar amb paraules el que el teu cor sent en veure algú que estimes?
Si mai has estat tan trist com per no poder sortir del llit, com pots entendre la sensació d'algú que li passa?
Si mai has pintat una habitació de color verd, com pots saber si quedarà bé o malament?

Sovint em fa gràcia quan escolto a la gent opinar d'allò que no coneix.

Sovint m'adono que la ignorància és un dels pitjors mals que pot assetjar el món.

Si no coneixes, sinó ho saps, quina és la teva opinió?

Diga'm tu en que la pots basar?

Mai t'he demanat que no opinis,
Mai he demanat silencis,
Sempre m'ha semblat important escoltar,
I no tancar el cap a res que surti
Del cap d'una persona
I molt millor si surt del cor d'algú estimat.

Però ningú em va dir res de jutjar,
Tinc que escoltar cada dia
Paraules que surten per la teva boca
On qüestionen cada moviment que faig.

No puc suportar cada judici que em fas
Cada cop que em dius que no lluito prou
Cada paraula que destrueix el poc que he construït
Cada crit que desfà el que dia rere dia intento crear
Cada lliçó sobre la vida, que fa que em senti estúpida intentant viure com visc
Cada mirada que manifesta que et faig pena, em fa entendre que potser realment no m'entens.

PROU de jutjar-me
INTENTA escoltar-me
RESPECTA el que em passa
PARA DE JUTJAR-ME a cada pas
ACARONA'M quan em senti malament
ESTIMA'M encara que de tant en tant, em torni boja.

Comentaris

  • és un relat genial![Ofensiu]
    Perestroika | 16-06-2005 | Valoració: 10

    dels millors que he llegit últimament! Passo hores aquí buscant algo que m'arribi al cor, i crec que he trobat allò que buscava. No sé perque però m'agrada molt!

    I fes cas dels consells de la petardi de la Dofi, eh! que en el fons és bona dona i tot! Je, je, je!

    La vida és un seguit de probes complicadíssimes on gaira bé mai trobes el sentit de les coses que passen, o d'aquelles que desitjes i no passen mai.

    La meva, està vist en que confiava que jo podría amb tot, perque deu ni do les probes que he superat. El secret? L'esforç, les ganes, la constància... sona a tòpic, però és real.

    És curiós que quan menys forces tens més en necessites, eh! Busca-les bé, segur que hi són!

    Amb aquest escrit t'has guanyat estar entre els meus autors preferits ;) continua escribint, ja t'havia llegit però ara et seguiré d'aprop! quina por! xD!

    un petonàs ben dolç!

    Salut! =nely=

  • Un crit...[Ofensiu]
    ROSASP | 08-06-2005

    a ser escoltada, acceptada i estimada tal com ets.
    M'agrada molt la força i la tendresa que acarona els mots. Tens tanta raó, cadascú tenim una percepció de les coses molt distinta, no tots les veiem i sentim igual.
    Difícil comprendre si no s'escolta sense jutjar, si no podem acceptar que som persones diferents i que no ens fan sentir vius les mateixes coses.
    El dialeg, l'estimació i el respecte són eines fonamentals per entrar en els cors sense envair.
    Jo ho he après (ara que no em sent) de la meva filla. L'altre dia va fer 13 anys, i encara que no ho deixa massa per escrit, no deixa de recordar-me que ella és ella i jo sóc jo, dues persones diferents. Fa molt temps que hem après a estimar-nos tal com som, de fet, no ens assemblen gaire, però ens encanta parlar i somriure juntes.
    Per això i pel respecte i la fermesa que traspua el teu relat-poema, m'ha arribat molt endins i m'ha acaronat la pell de l'anima.
    No deixis de dir el que hagis de dir i de sentir com et demani el cor.

    Molts petons!

  • ( here )[Ofensiu]
    kispar fidu | 08-06-2005

    [Acabo d'arribar de l'examen... i como no, he sentit ànsies de connectar-me al web, i hi he trobat el teu relat (que l'altre dia em vas dir que vas escriure...), i claaaro! l'he llegit].

    Bon títol! Un seguit d'accions que com a "súpliques" demanes que siguin complertes. Un crit per demanar que et respectin, que et valorin, que no et jutgin sense saber de què es tracta i sense conéixer-ne els motius... Són accions que a vegades penso que tothom hauria de tenir com a bàsiques: Intenta (-->intenta entendre el què sento...), Respecta (-->respecta allò què penso i respecta el meu ser), Para de jutjar-me(-->no jutgis el què faig bé i el que no, i menys sense saber-ne els motius ni sense intentar esbrinar com em sento...), Acarona'm(-->Fes-me veure que puc comptar amb tu, que hi ha algú al meu costat que lluitarà per mi i que m'acaronarà per mostrar-me que és allà, amb mi...), Estima'm(-->demostra'm que puc sentir-me feliç de tenir-te al meu costat, que puc estimar-te rebent el mateix de tu...).
    [Suposo que l'escrit va dirigit per algú en especial... la veritat, és que jo no sé a qui...], però ha de ser algú que t'estimes un munt i que tot i que segurament ell també, està confós i no es deixa obrir els ulls... i necessites dir-li que Prou! que ja t'has cansat d'haver de donar explicacions, d'haver-te de justificar per tot, de no poder ser "respectada" i de sentir que et jutgin...

    Silvieta, ja saps que t'estimo molt, i que no m'agrada gens veure't trista i encara menys que em diguis que no tens ganes de continuar... que no veus els motius per seguir endavant... (Et diria el què sovint et dic: Són èpoques, etapes... però això ho sap tothom i no ajuda massa...). Però no deixis de lluitar per tu i pel que vols. No deixis que els teus somnis s'esfumin. No et deixis véncer per "les pors" o per aquestes fases "passajeras" que estic convençuda que desapareixeran!
    (Com algú molt especial em va dir un dia: Quan descobreixis com ets de poderosa, seràs invencible!! xip, xip! i no és val dir que no! Ets fantàstica i també tens un immens cor! Si a vegades et sents perduda, no és que res ja no tingui sentit... (una brúixola necessita el seu temps per orientar-se...).

    Ai! Nu sé que més dir!
    ~No te cierres, nunca se sabe, quizá caiga una estrella~

    Lluita per tu! i no et deixis vèncer!!!

    T'estimo mooooolt!
    Dufi

l´Autor

Foto de perfil de Ullets

Ullets

35 Relats

184 Comentaris

62359 Lectures

Valoració de l'autor: 9.53

Biografia:
La millor definició és un llibre de la Susana Pérez Alonso que es titula "Nunca miras mis manos". Crec que la Corina Jacoby s'assembla en moltes coses a mi (no en totes). Si teniu temps i ganes, és un llibre només apte, per somiadors!

Desprès de molt temps, em veig oblidada a afegir llibres que s'assemblen molt el que penso, el que sento i el que sóc...

"Persigue tus sueños!!!!" de Filissiadis, Antoine, quan me'l vaig acabar em vaig adonar de que el que aquell home havia après amb 40 anys, jo ho havia fet només amb 16... Apte per persones amb cor, amb persones que no és queden només amb el que veuen, per persones que viuen la seva vida, fins el final.

Per què la vida... la vida és dels valents!!!!

27/12/2005 "NO TE SALVES"

03/01/2006 No et resignis a ser moderadament feliç. Deixa'm ser el que et falta.

09/01/2006 "The biggest risk in life is not taking one" & "If you don't belive in yourself, who will belive in you?" Em moro de ganes de veure aquesta peli... {The Proof}

08/02/2006 " Pienso en ti mas amenudo de lo que imaginas, pero intento convivir con la idea de que las cosas no cambiaran nunca, por lo que dejo de escuchar tanto a mi corazón. El dice muchas cosas, y habla de verdad. Echa de menos noches contigo, compartir el dia a dia, y tu vida. Pero no es que se haya cansado de luchar, es que ja entendido que las cosas seran asi siempre, y por mucho que sienta, que sueñe y te busque por las noches en mi cama, no te encuentra. "

:) Silvieta