La parranda toca sola

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

El meu besavi patern, tenia una empresa de transports. En aquell temps a principis de s.XX, funcionava amb carros i caballs. Això li portava que amb gitanos tractava. Tot pasava a Sans, barriada de Barcelona, tocant a la plaça Espanya i allí el diumenge al demati es desarrollaven totes les operacions.

En moltes ocasions, el besavi s'enportava el seu net, o sigui el meu pare, i entre el gitanos hi havia un que molt li simpatitzava.

Varen pasar els anys, un dia el gitano i el meu pare es van trobar. El gitano va tindre una gran alegria.
-Mira Pep que t'has fet gran, quina alegria de veure't. Que contenta que estaria la Roseta en veure't també. Saps que et dic! No hem diguis que no. El diumenge vine a dinar i aixi la Roseta et veura.

I el pare per no despreciar l'afecte que aquell home li donava no si va poder negar. El diumenge s'en va anar a casa dels gitanos, allà l'estaven esperant i l'havien preparat una gran festa.

La Roseta havia mort una oca. Havent menjat tot aquell suculent dinar es varen sentar a fora el barri a la fresca.

Quan mes animada estava la conversa, un gitano parent va sortir de casa corrent i cridant i diguent:

-Correu, correu, veniu tots aquí! A casa fantasmes hi ha! La parranda toca sola.

Tots es varen espantar i poc a poc s'hi anaven acostant, tenien molta por, els gitanos son molt esparoits, no hi gossaven entrar, i el pare hi va anar i agafant la parranda amb la mà, es va adonar que un ratinyol la feia tocar. Tots van quedar molt parats i no es podien imaginar que un ratinyol la parranda anes a tocar.

Aixi va acabar la festa gitana catalana.


Maria Pilar (Valeria)

Comentaris

  • La parranda[Ofensiu]
    August | 26-04-2006 | Valoració: 10

    Jajajaj punyetera bestia.

    Quina gràcia, ja magradaria haver vist la cara dels presents en aquest apat.

    Salut!

  • La Banyeta del badiu | 12-01-2006 | Valoració: 10

    M.Pilar, saps de tot ! fins i tot , històries de persones d'étnia gitana !.
    Tinc faringítis, i estic monísima tan calladeta ,
    un petonet :-) Pilar.

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

315229 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com