La meva selva polar

Un relat de: Bonhomia

Des del gel
d'aquesta fortíssima glaçada,
veig corbs imaginaris
que se'm volen menjar,
fruït de les meves al.lucinacions,
d'ésser fora d'allò
que anomenem vida,
menjant per menjar,
bevent per beure.

Un ós polar m'acompanya,
el meu únic company,
en aquesta travessia
fins a l'infinit.
Se'm vol cruspir,
em vol destrossar.

No he nascut per ser animal,
passo un fred de la hòstia,
entre pors i amenaces,
però tampoc he nascut per ser humà.

Havent començat aquest viatge,
no sé què prefereixo,
si ser sang
humiliada per la mentida humana,
o bé ser sang
per la naturalesa devorada.
En tot cas,
em trobo millor aquí,
lluny dels meus "germans",
prop de mi mateix.
Art molecular
sense cultura ni divinitats,
sense llengües amb que expressar-me,
em sento aquí ben poc extrany.

Vosaltres deixeu passar els dies
davant d'una pantalla,
a mi se'm menja la crua nit
per l'acció de la veritat trobada.

Comentaris

  • Boscos bipolars[Ofensiu]
    llamp! | 13-07-2009 | Valoració: 10


    La metàfora de l'ós polar és com una al·lucinació gegant. Bravo! La teva al·lucinació es pot confondre amb un somni, però tu saps que les al·lucinacions es poden viure a plena llum del dia i a 37º de temperatura, com avui, per exemple. No obstant, el teu poema transcorre de les al·lucinacions a la realitat en un obrir i tancar d'ulls. Ens presentes una realitat mordaç i retòrica talment com si es tractés d'una selva tropical o de paisatges de caire polar.... Barrejant conceptes, el teu poema el veig amb el títol: " Boscos bipolars", car és una visió particular meva i punt.

    Gràcies, Sergi, pels 6 o 7 comentaris que em vas deixar l'altre dia, amb els seus 6 o 7 deus consegüents. Quin rampell! I això que no donava un cèntim pq em comentéssin els poemes que vaig disseminar fa uns dies.

    En qualsevol cas, t'estic infinitament agraït pq els teus comentaris tenen suc i fas que se li apuji la moral a un servidor.

    Salut i llamps!

  • Sóc tossuda i...[Ofensiu]
    angie | 11-07-2009

    mentre la majoria s'entesten en veure pessimisme en els teus poemes, jo hi veig força valentia i una visió força real de la pròpia humanitat.
    M'encanten l'estrofa de l'ós polar que t'acompanya (el teu alter ego, segurament), i la darrera també. Les acompanyes d'un ritme perfecte.
    Ets un filòsof, en això coincideixo amb algun dels teus lectors, però què és filosofar? mirar i treure conclusions, no?... i tu a més, les saps escriure, les vesteixes i basteixes amb una mica d'estat anímic i experiència.
    El títol, molt bo. La selva, aquest lloc indòmit i desconegut, on normalment la calidesa provocada per la humitat t'enfonsa en un mareig constant, aquí la tornes freda i erma, abastable fins i tot, d'horitzó pla i linialment infinita. Desdobles el jo poètic, la part salvatge de l'humana, les presentes "divorciades". Noi, que m'ha agradat força aquest nou poema!!!!!

    Moltes gràcies pels teus comentaris. Ja saps que cada poesia es refà amb una nova interpretació, així que aquí en tens una altra. A mi les teves, em sorprenen més d'un cop, i és quelcom que encoratja a continuar escrivint-ne.

    Una abraçada i bon estiu!!!

    angie

  • És ben cert[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 10-07-2009

    que la nostra vida es pot acabar en qualsevol momenti per això cal cercar i observar totes les coses bones , per menudes que siguin, que tenim a l'abast de la mà.
    T'he dit ja que, malgrat el pessimisme que traspuen , m'agraden molt els teus poemes?
    Molt bon estiu, Sergi.
    Nonna_Carme

  • Quan...[Ofensiu]
    annah | 10-07-2009 | Valoració: 10

    no et sents part d'enlloc: ni de la humanitat, ni de la naturalesa animal...

    Quan vius al fred polar, glaçat, gèlid i desert...

    El millor és la solitud, buscar-se, meditar, conèixer-se a un mateix per trobar el foc que ens escalfi la selva polar... i trobar la felicitat amagada sota el gel.

    Un petó ben càlid!

    Anna

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515887 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.