Ironies del detí

Un relat de: Etiam

22 de maig 3'40
Un xicot surt de la discoteca la serpentina fent tentines. Per les seves venes, corre més alcohol que sang. El jove s'atura a la vorera, busca el paquet de tabac per les butxaques de la caçadora que du penjada a l'espatlla. De sobte, sense ni tan sols adonar-se'n, una motocicleta passa a tota velocitat, el conductor d'una estirada li arrabassa la "xupa" de cuir.
Un tot terreny frena bruscament fent grinyolar les rodes. Del vehicle baixa una dona menuda d'uns quaranta anys , du una mitja cabellera rosa gràcies al "Farmatin". La dona es queda esparverada en veure que aterra jeu inert el cos d'un motorista. Immediatament es forma una rotllana de passavolants tafaners al voltant de l'accident. La rosa de pot, comença a cridar ; "No ha estat culpa meva, ell se m'ha tirat a sobre!
Un cotxe patrulla s'atura, baixen dos agents que es fan pas entre la multitud per tal d'accedir al lloc dels fets. Mentre un dels policies s'agenolla al costat del motorista per comprovar el seu estat, l'altre interroga la conductora la qual només fa que repetir atònita, que no ha estat culpa seva.

L'udol impacient d'una sirena fa que molts del curiosos s'apartin per deixar pas a l' ambulància. Dos sanitaris baixen d'un bot del vehicle i corren cap el ferit, el carreguen a l'ambulància i enfilen ràpidament en direcció de l'Hospital Central.
Un cop a L'hospital el motorista és conduit al box d'emergències. Mentrestant un dels policies entrega el DNI del pacient al taulell d'admissions.
L'administrativa introdueix les dades de l'accidentat a l'ordinador: Miquel Rius Coll. 30 anys. Amb domicili al carrer Nou número 14 d'Alacant. El policia es queda amb la informació per tal d'avisar els familiars del accidentat.
El neurocirurgià es disposa a suturar. Gràcies a la intervenció quirúrgica s'ha pogut aturar l'hemorràgia cerebral ocasionada pel traumatisme cranial. Miquel Rius és traslladat a la recuperació post quirúrgica, el seu estat és molt greu.
El policia encarregat d'informar la família de l'accidentat, comunica a l'assistent social de l'hospital, que no han pogut posar-se en contacte amb cap conegut ja que l'edifici del carrer nou número 14 fa quatre anys que és un solar a vendre.
23 de maig
Full de seguiment d'infermeria: El pacient ha passat la nit tranquil, les constants vitals comencen a estabilitzar-se. Continua sedat i am respiració assistida.
L'inspector Gómez demana per parlar amb el director de l'hospital. La investigació per localitzar els familiars de l'accidentat els ha portat a descobrir quelcom més impostant. El policia relata els fets al director; "En veure que no podíem contactar amb ningú relacionat amb el ferit, van decidir investigar sobre el subjecte en qüestió. He de dir que no va ser una feina difícil, Miquel Rius Coll, àlies "Maikel River", nascut a Crevillent, Alacant, és molt conegut en el món de la xusma. L'individu trafica amb tota mena d'estupefaents, el seu àmbit de treball són les discoteques". Acabat el seu informe policial, l'inspector demana la autorització del director per tal de posar el malfactor sota la custodia de dos policies fins que aquest surti de l'hospital o en el pitjor dels casos se'n vagi a l'altre barri. El director accepta la proposta del policia i dona per acabada l'entrevista amb una forta encaixada de mans.
Full de seguiment d'infermeria: Al pacient Miquel Rius, se li ha retirat la respiració assistida, i reduït la sedació. Les seves constants vitals estan dintre de la normalitat. En el transcurs del dia d'avui serà traslladat a l'UVI.

25 de maig
Informe mèdic: El pacient està totalment conscient, se li ha retirat la sonda nasogàstrica i vesical. Té control total d'esfínters i manifesta un alt nivell de comprensió. El fet que no parli és pot atribuir que el quall de sang localitzat al cervell estigués molt prop de l'hemisferi que intervé en la funció de la parla. El pacient es trasllada a la planta de neurologia per tal de continuar el tractament.
El zelador de l'UVI, seguit dels dos policies ingressa Miquel Rius a la planta de neurologia. Els agents es queden a la porta mentre l'infermera i el zelador acomoden el pacient a l'habitació 205.
Full de seguiment d'infermeria: El pacient de la 205 ha passat bona nit. Malgrat la seva tranquil·litat aparent, hi ha moments que té comportaments estranys. Ahir a l'hora de sopar, quan l'auxiliar li va portar el sopar, i es va dirigir al pacient pel seu nom, aquest es va excitar de tal manera, que va llençar la safata a terra d'una manotada, aquest comportament ens va obligar a administrar-li un sedant.
Informe mèdic: El pacient Miquel Rius, es troba conscient i orientat. Ha respòs bé a les proves neurològiques que li han efectuat. Intenta articular algunes paraules inintel·ligibles, per la qual cosa sospitem d'una afàsia produïda pel traumatisme sofert.
A l'hora de dinar el motorista accidentat repeteix el mateix comportament de la nit anterior. En sentir el nom de Miquel s'incorpora al llit i intenta agredir l'auxiliar. Excitat demana amb senyes que li portin alguna cosa per escriure. L'imfermera per tal d'apaivagar-lo li administra un sedant.
Donada la perfídia del pacient, el neuròleg demana que li portin una pissarra i un guix. En sentir l'ordre donada pel metge, Miquel Rius es relaxa. Entra una infermera amb els estris que ha demanat el neuròleg i els lliura al pacient. Miquel comença a fer gargots a la pissarra, els esborra amb el llençol, no se'n surt, està molt nerviós. El metge li retira la pissarra i li administra un sedant.
28 de maig
El timbre de l'habitació 205 sona de manera apressant. Un dels policies des de la porta estant, fa senyals a les infermeres del control per tal que s'afanyin a acudir a la trucada. Miquel esta assegut al llit ple de sang. S'ha arrancat el sèrum, i esta fora de si. No fa més que assenyalar un braçalet que du al canell on hi posa el seu nom i número d'habitació. Mentre els policies el redueixen, l'infermera li administra un sedant.

Avisat per la supervisora de la planta, el metge de guàrdia acudeix a visitar el pacient, que de moment esta sota l'efecte del narcòtic. La supervisora explica el que ha succeït al metge, aquest decideix demanar-li al pacient una bateria de proves per tal de descartar qualsevol altra patologia cerebral.

29 de maig
Informe mèdic: Les proves efectuades al sr. Miquel Rius: TAC, PET i Encefalograma donen com a resultat absència total de cap altra patologia que no sigui la que ja s'està tractant. El pacient, però, persisteix en les seves reaccions furibundes pel que fa a tor el referent a la seva identitat, per la qual cosa li sol·licito una visita psiquiàtrica.

31 de maig
El psiquiatre Pere Pallerols s'asseu al costat del pacient de l'habitació 205 i desprès de saludar-lo comença a fer-li un seguit de preguntes protocol·làries. Ja que el malalt no pot parlar, li demana que aixequi la mà en cas que la resposta sigui afirmativa. Miquel no para quiet, insisteix amb signes, que vol escriure alguna cosa. El psiquiatre es treu un bloc i un bolígraf de la butxaca de la bata, i li acosta. Aquest cop Rius escriu acuradament a la llibreta i li torna al metge. Al paper encara que en lletra maldestra, hi ha escrit: NO EM DIC MIQUEL RIUS, SÓC PEDRO JIMENES RODENAS! El psiquiatre aixeca les celles sorprès. "Ja ho tenim! exclama" el que vostè té és un trastorn greu de personalitat. Tot seguit el pacient s'abraona sobre el metge que sort en té dels policies de la porta que han acudit immediatament als seus crits de socors. Abans d'abandonar la planta de neurologia, el psiquiatre demana a l'infermera que administri un sedant al pacient per tal d'assossegar-lo.
1 d'abril 3'40h.
Un xicot surt de la discoteca la Gola del Llop fent tentines. Per les seves venes corre més alcohol que sang. El jove s'atura a la vorera, comença a remenar les butxaques de la seva caçadora, buscant un paquet de tabac. Sense adonar-se'n, tres pinxos se li tiren a sobre i comencen a colpejar-lo encarnissadament. Un cotxe patrulla s'acosta i els facinerosos fugen corrent. El noi resta a terra fet un nyap, encara que mig estabornit, entra pel seu propi peu al cotxe policial.
Flanquejat pels dos agent de policia, el noi entra per la porta d'urgències de l'Hospital Central. Ell mateix entrega el seu carnet de conduir a l'administrativa d'admissions de pacients, no disposa d'altre document ja que fa uns dies va patir un robatori. La funcionaria introdueix les dades del noi a l'ordinador: Miquel Rius Coll, 30 anys. El sistema informàtic rebutja les dades. La noia ho torna a intentar. L'ordinador indica que aquest pacient està ingressat a la planta de neurologia. Mentre espera l'autorització informàtica per rebre atenció Sanitaria, Miquel Rius es posa pàl·lid, i de sobte cau aterra sense sentit. Els sanitaris de la porta d'urgències se`l emporten a corre-cuita al box d'emergències. Massa tard, quan el metge l'examina és mort.
Informe d'anatomia patològica. Home d'uns trenta anys, sense identificar. Causa de la mort: Hemorràgia interna produïda per ruptura de melsa. Hora de la mort 5'30h.
2 d'Abril 9'40
Informe d'alta hospitalària. El senyor Miquel Rius Coll és donat d'alta de la planta de neurologia, ja que la evolució de la patologia per la qual va ser ingressat és satisfactòria. El pacient ha recuperat la parla parcialment i no hi ha cap element que ens faci sospitar cap resta de sang al cervell. Per la patologia actual, trastorn agut de personalitat, passa a ser ingressat a l'hospital psiquiàtric de referència.
L'infermera lliura la roba que Pedro Jiménez duia el dia que va entrar per urgències al seu propietari. L'home es vesteix amb calma, els policies esperen pacients a que acabi per emportar-se'l. Quan estan a punt d'abandonar la planta de neurologia, una infermera surt corrent de l'habitació 205 amb una peça de vestir a la mà. "He, Miquel, et deixes la teva caçadora de cuir!".
Pedro Jiménez Rodenas, balboteja "Aneu a fer la mà, malparits", i
sense aturar-se surt tranquil·lament per la porta acompanyat pels dos policies.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Etiam

6 Relats

1 Comentaris

2725 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00