FIDELITAT

Un relat de: Gemma Matas

En Joan tanca la botiga, deixa la persiana mig baixada i entra cap dins.

La Diana està asseguda seguint tots els moviments del seu amic, ell, fa com si no la veies i passa pel seu costat sense dir-li rés, tot i que se li escapa la mitja rialla que sempre el traeix. La Diana segueix mirant, sap que no trigarà gaire a fer-li la proposta que tan desitja, el seu amic no li ha fallat mai.

Ell se la mira i li fa una senyal

–apa, anem-

ella s’aixeca d’un salt, quasi bé se li tira a sobre llepant-lo, bellugant la cua amb força, surt al carrer i espera que el seu amo acabi de tancar la porta per anar a fer la passejada de cada nit.

La Diana corre contenta i segueix la rutina diària: fer les seves necessitats i jugar una mica fins a tornar a casa.

En Joan la segueix somrient. Com se l’arriba a estimar... Recorda quan va estar malalt, tants dies que va haver d’estar al llit sense poder veure’s l’un i l’altre i quan per fi va millorar i la van deixar entrar a l’habitació, tots dos ploraven, ploraven amb sentiment, explicant-se moltes coses amb aquelles llàgrimes...

La crida i li diu:

-apa tornem, demà hem d’anar a tirar una carta al tren i ja saps que arriba de matinada-

La nit s’ha fet curta i ja són quarts de cinc, en Joan ja està apunt. Ella l’espera impacient. Quan obre la porta, surt corrent com una tromba, ell està tancant i de cop i volta es gira esverat: acaba de sentir el soroll d’un tret i el crit boig de la Diana caient a terra. Veu un guàrdia amb la pistola a la ma, pensant que si li tirava a sobre s’ha espantat i no ha tingut altra reacció que prémer el gallet...

En Joan, desesperat, corre al costat de la seva amiga. La veu immòbil al mig d’un bassal de sang, els seus ulls oberts sembla que implorin tornar a la vida que brutalment li ha robat un miserable!

Gemma Matas






Comentaris

  • Animalitat diversa[Ofensiu]
    Bonhomia | 08-05-2014 | Valoració: 10

    Sentiments animals i brutalitat animal, en un entremig molt dolç, aquest relat sobrepassa la criminalitat per coses del món que succeeixen i amb quatre protagonistes. Molt insòlit. Merci pel relat.


    Sergi : )

  • M'ho temia...[Ofensiu]
    Annalls | 26-04-2014

    Potser perquè estic una mica tocada i negativa, he anat llegint amb por i mira... Quan expliques que ploraven desprès de no veure's quan ell estava malalt he pensat ... mira que si es moris, com la trobaria a faltar !!
    Sento haver tingut raó. LLastima.

    Anna.

  • Resposta a la Nonna[Ofensiu]
    Gemma Matas | 26-04-2014

    Moltes gràcies Nonna.

    Hi ha persones que no es mereixen ni el nom!!!

  • Pobre Joan[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 26-04-2014

    que s'ha quedat sense la seva estimada Diana per culpa d'un policia massa apressat!
    Un relat entranyable, Gemma.
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Gemma Matas

Gemma Matas

31 Relats

136 Comentaris

32811 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Primerament, vull comentar que totes les meves dades corresponen a Gemma Matas Gustems. Hi va haver un problema de clau d'entrada i he hagut de fer aquesta pàgina nova .

Com m’imagino que tots els que som relataires, m’agrada molt escriure, cada vegada més i valoro molt els comentaris que vaig rebent.

​L'opinió del companys ajuda a anar aprenent, a corregir errades de narrativa on et pots haver confós, a reflexionar i a desenvolupar la imaginació, així com també és molt interessant llegir relats que vas trobant aquí i allà, anar ampliant el cercle de coneixença de relataires i descobrir cada cop més el gran món ​que ens ofereix​ la literatura.

Estic molt contenta de formar part de RELATS EN CATALÀ, crec que és una web molt important per tots els que ens agrada escriure i que no ho fem per l’afany material de guanyar-hi diners.