-EL PODER DEL PODERÓS "EL SENYOR PODER"-

Un relat de: Consol Torrente

Està El senyor Poder assegut llegint el periòdic, la seva dona truca a la porta.

Dona - (traient el cap) Puc?

El senyor Poder - Pots, clar estimada, no necessites emanar permís per poder entrar aquí.

Dona - Pot ser, però per si de cas el meu Poder no pogués poder estar per mi i per qui demana poder saludar-te, jo puc, potser, o potser, poder no puc, voldria poder dir-te mi estimat Poder, que potser sí, o potser no, poder podria, ai... que embolic de poders m'he fet, la qüestió és que, havia de saber si puc passar amb qui poder saludar vol a tu, El senyor Poder.

El senyor Poder - Dona! Tu saps que pots, perquè poder tens, de poder fer, però potser esperi uns instants el visitant i puguem conversar una estona de Poder a Apoderada.

Dona - ohhhhhh el meu estimat Poder, massa poder potser m'hagis donat, deixant-me presentar les municipals, doncs potser ara arribi fins i tot a tenir més poder que tu.

El senyor Poder - Potser ara puguis tenir més poder que jo, però mai no podràs arrabassar-me el nom que amb merits propis vaig aconseguir, sempre, jo, serè el Do Poder del meu país, aquest país que anava tan bé, i que per una gilipollez ho vaig perdre.

Dona - Potser tu puguis creure que va ser una gilipollez, puc dir-te que el poder ho vas perdre, per un cúmul de gilipolleces.

El senyor Poder - Pot ser... Quins temps aquells! Si poder poguéssim poder ostentar novament el poder, podríem continuar podent dirigir aquest país que vaig perdre, quan millor anava, això si que ho puc dir... per poder imposar el meu poder encara que fos a base de decrets.

Dona - Pots continuar somiant, et van arrabassar el teu poder, però no podran treure't els teus somnis, les teves ànsies de poder, les teves ganes de poder sotmetre al poble, poder, pots continuar somiant.

El senyor Poder - Sí, volia tenir el poder suficient per tornar lligar el que l'abuelete abans d'anar-se'n per a sempre va deixar ben lligat. Van bastar només un parell de Sevillans per poder deslligar-ho, van tenir el poder de poder fer-ho durant 20 anys.

Dona - El poder que tu, un Vallisolitano el vas arrabassar, jajajaja aprofitant-te dels seus errors, no vas dubtar ni per un instant fer ús d'estratagemes, jajajja, tu pel poder, podries vendre fins a la teva mare...

El senyor Poder - Pot ser.... si fos necessari, fins i tot a la teva...

Dona - Potser fos tu afany de poder, el que va fer que el poder solo et durés 8 anys. 8 anys sol li hi ha bastat a un lleones per treure't el poder.

El senyor Poder - Sí, el meu poder... tant que em va costar poder abraçar-lo, tant de poder que creia tenir quan vaig poder aliar-me amb el nord-americà. El que més m'ha enfastijat és haver de donar el meu poder a un lleonès i que a sobre es culè. Qui finançarà ara a l'equip?...

Dona - El culé que el teu poder et va pispar, demana poder veure al senyor Poder puc fer que passi?

El senyor Poder - Pots dona, pots, amb quin poder podria dir-li que no, si amb l'únic poder amb el que podria, ell me'l va treure.

Passa, passa Culé, que com està casa meva? Cuida-me-la que aviat tornaré, perquè a tu el poder poc et durarà... jajajaj

Culé - Hola, passava per aquí, i he pensat -podries poder passar-te i saludar al ex senyor Poder, i potser pugueu parlar sobre el poder que va tenir i que per la seva mala gestió, el gallec no va poder defensar.

El senyor Poder - Aprofitat, aprofitat ara que pots, potser que t'hi duri poc el poder que m'has arravatat aviat podré recuperar-lo, la teva aliança amb el tripartit català podria ven ser per on poder, podria atacar-te, perquè tard o d'hora la cagaràs.

Culé - Podries poder deixar el teu cinisme per un cop aparcat, perquè puc poder o dic, i poder puc tornar dir-t'ho a tu un cop més per si poder poguessis haver-te oblidat que a mi "EL PODER MAI EM CANVIARÀ". Sempre seré fidel als meus ideals, per lo que sempre podré victorejar un "VISCA EL BARÇA", per que tinc el poder de poder-ho fer..

Comentaris

  • Poder, pots fer tot el que voler vulguis[Ofensiu]
    mcarme2 | 25-09-2004

    L'autora d'aquest relat desmostra, al saber enllaçar tan bè la paraula "poder"una gran inteligencia

l´Autor

Foto de perfil de Consol Torrente

Consol Torrente

6 Relats

13 Comentaris

10035 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Vaig néixer a Cercs, ara fa 49 anys, la meva afició per escriure me va venir fa 3 anys, arran de la malaltia que em van diagnosticar als 40 anys, escriure ha estat la meva vàlvula de fuga, en el 2003 em van editar un llibre "Conviure i lluitar contra el Parkinson", des de llavors no he deixat d'escriure, relats curts, monòlegs, fins i tot alguna obra de teatre, la primera "Sueño Ilusión, realidad..." conjuntament amb una gran amiga, "Carmen Ovejero" , a ella li dec que hagi continuat escrivint...