Un Nadal sense tu

Un relat de: Consol Torrente

S'aproximen, ja estan molt a prop, "al llegar" que diria la meva mare, tota il·lusionada, recordo amb nostàlgia la forma de celebrar-la quan era una nena, "niñata consentida" com em deia el meu pare (carinyosament)quan no feia el que ell volia, ara comprenc el seu enuig davant la meva negativa a obeir-lo, ara que sóc mare i ho veig des de l'altra perspectiva.

Cada any que passa li tinc més apatia a aquest dia, no m'abelleix celebrar-ho, les celebracions d'ara no són com les d'antany, quan jo era petita, potser sigui perquè no creiem com ells creien, potser perquè sabem massa de la vida, i li hem donat un altre sentit, ja no és el que era, recordo amb nostàlgia els 25 de desembre de la meva infància.

Seria diferent si pogués passar-ho sense ell, seria la dona més feliç del món si per un dia s'oblides de mi, em deixes lliure. És un desig impossible, ja ho sé, però d'il·lusió també es viu.

Mamà, mamà, mamà...

Els crits de la seva filla la van sobresaltar, s'havia quedat dormida enfront de la llar de foc, el soroll de la llenya en cremar-se, la calor del foc en la seva cara, i els seus records entranyables de la seva infància van fer que es relaxés i s'adormís per una estona.

El desdejuni està preparat, li deia el seu marit mentre la buscaria per acostar-la a la taula.

·Espera... crida

·Espera, torna a dir amb un somriure d'orella a orella

El seu marit s'atura, els seus fills corren a veure que passa, tots queden bocabadats, en veure-la com sense cap ajuda, sense haver pres el seu medicament, s'aixeca i amb caminar propis d'una model passa pel seu costat camí de la taula.

·El meu desig s'ha complert, els diu mentre els invita a asseure's al seu costat, aquest Nadal el passaré sense ell.

·Sense ell? Pregunta el seu marit sorprès

·Sí estimat, aquest Nadal estaré sense "El Parkinson" aprofitem-nos, visquem plenament la seva absència, que torni l'esperit nadalenc de quan era nena.

Uns murmuris, unes sacsejades, la veu del seu marit...

·Desperta estimada, que és l'hora de prendre't el Stalevo, el Sogilen i el Plurimen, i altres, ni el dia de Nadal pots oblidar-te d'ells.

Era un somni irrealitzable, el que donaria ella per passar un Nadal sense ell -Pensa desil·lusionada - convençuda de que mai ho podrà fer.








Comentaris

  • nadal[Ofensiu]
    donablanca | 07-06-2005 | Valoració: 10

    una refexió amb pes, adulta i plena de contingut.
    després de llegir quantitat de poemes d'adolescents m'ha reconfortat moltíssim escoltar la teva veu desgarradora.
    tan ben redactada amb els adjectius justos i precisos

  • UNA REALITAT COM UN TEMPLE[Ofensiu]
    MONTSE | 28-12-2004 | Valoració: 10

    No hi ha major coneixement d'una realitat que el patir-ho en la pròpia pell.
    Ets fantàstica Consol, això t'ajuda a viure i conviure. No et deixes vèncer mai. ANIM!!!!!

  • Benvinguda[Ofensiu]
    aina | 08-12-2004 | Valoració: 10

    i continua amb aquest ritme! realment m'ha arribat, és un relat que per res et deixa indiferent. Que passis un feliç nadal!!!
    Una abraçada

  • Continua escrivint!![Ofensiu]
    Lavínia | 08-12-2004 | Valoració: 9

    Ho has de fer perquè ho fas bé i a més elsaltres t'ho agrairem.

  • UN DEU CONSOL; PERQUÈ TE'L MEREIXES!!![Ofensiu]
    Marc Freixas | 08-12-2004 | Valoració: 10

    Ja pots estar tranquil·la, que per la meva part et faig entrega del meu vot, ja que m'ha agradat moltíssim el teu UN NADAL SENSE TU,
    i et regalo aquest deu ben merescut Consol.

    Somiar forma part de l'èsser humà, i mentre el desig es faci realitat, encara que només sigui per uns breus instants, ja val la pena adormir-se plàcidament, i acabar fent el desig realitat en el somni.

    Enhorabona pel teu talent, pel teu art literari.

    I també enhorabona per haver pogut publicar un llibre, segurament per a poder donar a conèixer els teus punts de vista, les teves opinions personals, les teves experiències vers la malaltia.

    De tot cor Consol :

    UN PETÓ I UNA ABRAÇADA COMPANYA!!!
    ESCRIU I NO PARIS MAI!!!

  • Sueños...[Ofensiu]
    mcarme2 | 08-12-2004 | Valoració: 10

    Y los sueños...seños son...
    Soñaba...soñaba y pensaba que la vida era un placer...pero desperté y vi la vida como lo que soy...UNA ENFERMA DE PARKINSON .
    Si no fuera por los sueños... ¿Que sería de nosotros?.
    Sigue escribiendo Consol, he visto y leido UN NADAL SENSE TU. Me han gustado mucho

Valoració mitja: 9.71

l´Autor

Foto de perfil de Consol Torrente

Consol Torrente

6 Relats

13 Comentaris

10023 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Vaig néixer a Cercs, ara fa 49 anys, la meva afició per escriure me va venir fa 3 anys, arran de la malaltia que em van diagnosticar als 40 anys, escriure ha estat la meva vàlvula de fuga, en el 2003 em van editar un llibre "Conviure i lluitar contra el Parkinson", des de llavors no he deixat d'escriure, relats curts, monòlegs, fins i tot alguna obra de teatre, la primera "Sueño Ilusión, realidad..." conjuntament amb una gran amiga, "Carmen Ovejero" , a ella li dec que hagi continuat escrivint...