El pallasso (culpa)

Un relat de: Pol.lux

Entrà a l'habitació del seu avi a les palpentes, ben arrambada a la paret. Es va atansar més i més fins a quedar justament davant del capçal del llit. En una maniobra majestuosa, es deixà anar, s'aguantà dempeus i es va agafar de la mà de l'avi, que es despertà sobtadament. Començà a ploriquejar.
- Marina, però què tens?
A l'exterior, en Valent bordava amb força. Ja en devia haver fet una de les seves.
S'incorporà i segué a la vora del matalàs. La prengué per les aixelles i la va fer seure a la seva cuixa. Havia deixat de plorar, però singlotava profundament. Les seves galtes rodones i blanques havien pres un color rogenc, i tenia els tan ulls inflats a causa dels plors que ni tan sols es podia detectar la verdor profunda dels seus iris. Tenia les mans tacades de pintura vermella i els seus cabells rossos i recargolats campaven al seu aire; un ble li moria a la comissura del llavis.
L'avi l'hi enretirà i mira d'eixugar-li les llàgrimes amb els polzes, que eren tan grans com les orelles de la seva néta.
- Marina, explica-ho al iaio... Has pres mal? -li apujà la faldilla i comprovà que no tingués els genolls pelats -. No tens res, que no ho veus?
La seva néta alçà la mirada i obrí tant com pogué els ulls, observant amb un posat estrany la figura que tenia al davant.
- El bup-bup... -balbejà.
- En Valent? Casumdena! Coi de gos! -mentre ho deia, s'aixecà com un ressort i la deixà asseguda al llit.

Baixà a cuita-corrents a la planta inferior i sortí al jardí. De seguida percebé una taca blanca. S'havia amagat darrere un arbust. Espantat, l'animal mirà de fugir tot sortint corrents cap a la dreta, però l'home l'engrapà pel coll. Un cop el tingué al davant, no pogué evitar deixar anar una rialla.

La Marina li havia fet un nas de pallasso.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Pol.lux

Pol.lux

65 Relats

133 Comentaris

75444 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Vaig néixer la matinada d'un dia de març del 84 en una ciutat que només conec per fotos. Després d'un breu pelegrinatge familiar pel litoral català, sempre cap al sud, vaig anar a espetegar a Vilanova i la Geltrú, on resideixo actualment.

Malgrat la meva vocació per les lletres, una inèrcia gairebé congènita em portà, primer, a fer el batxillerat tecnològic i, dos anys després, em féu decantar-me per l'enginyeria informàtica. Sortosament, un grapat de fulls de calendari més tard, vaig redreçar el meu camí, i vaig cursar alguna cosa en la universitat que duu el nom del polèmic benvolgut Pompeu Fabra.

Quant al meu jo escriptor, mai no he passat de relataire aficionat, i és per aquesta raó que la meva obra es redueix a allò que podeu trobar aquí i a alguna altra cosa tan ridícula que em fa vergonya d'ensenyar.

Als lletraferits:

http://adhucat.blogspot.com