Competitivitat

Un relat de: Victre
Tinc un problema amb la competitivitat: no m'atrau.

El meu pessimisme endèmic, troba que massa sovint, la frontera entre la competitivitat sana -que ens hauria d'estimular a millorar- i la patològica -on tot s'hi val per guanyar-, és massa dèbil com per suportar els nostres instints més primitius.

A les competicions dels nens és on ho veig més clar:

Un dissabte al matí qualsevol. Porto a la Marta a unes jornades d'escacs per a nens de Primària i en surto escandalitzat per l'ànsia de victòria que s'hi respira. No hi tornarem, a casa encara prioritzem el joc al resultat, preferim el trajecte abans que la meta (als escacs i a la vida en general, vaja!).

Però, des de fa uns dies i gràcies a l'atletisme, em sento més a prop de treure'n l'entrellat. Ara que el Dídac ha començat a córrer, trobo que l'atletisme és el millor exemple per entendre que la clau està en intentar ser més ràpid, sense desitjar que l'altre sigui més lent. Si no hi haguessin medalles pels primers -o n'hi haguessin per tots- seria perfecte.

I això em fa connectar amb les dues maratons que he pogut assistir com a espectador.
Les dues vegades m'he quedat hipnotitzat aplaudint compulsivament, i sense poder parar de cridar (tot i tenir un nus a la gola) tots els noms que les llàgrimes em deixaven llegir als dorsals.

Tots aquells corredors m'impartien, amb les seves mirades, una classe magistral sobre competitivitat de la més sana que et puguis imaginar.
Jo, a canvi, per demostra'ls-hi que ho havia entès, vaig decidir agafar el meu ego, trencar-lo a bocins, i oferir-ne un trosset a cada corredor que passava.
Sense poder parar de plorar.

Comentaris

  • Cursa[Ofensiu]
    Magdala | 10-02-2017 | Valoració: 10

    Un relat senzill que m'ha agradat força. Fa un parell d'anys vaig aficionar-me al running, una manera con altre de fer esport. Amb 46 anys i no gaire preparada vaig fer una cursa petita de cinc quilòmetres amb desnivells durillos, i vaig sentir els crits de la gent que animava a les voreres. Quina emoció mes intensa i maca! L'he pogut reviure amb el teu relat. Gràcies.

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96764 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.