Xerrada de dos poriols amb en Josep

Un relat de: Josep Bonnín Segura

S'han topat dos poriols
Sobre la meva taula de l'estudi
Jo, he notat que em miràvem
No m'he sentit incomodat
He escoltat, que un li deia a l'altre:
Ambdós no sabien
que entinc el seu llenguatge
-És aquest el poeta?
- Jo me l'imaginava més jove
-Però els cabells blancs i barba blanca
li donen l'estat de l'esperit
-i tu que creus, ens entendrà?
-Home, no ho sé, diuen que els poetes travessen
mons que els altres humans no en saben
-Vols dir, que ens entén?
-Podria ser.
Els dos poriols seguiren caminant
per sobre la taula de l'estudi
Just per en front de la pantalla de l'ordinador.
Em tornaren mirar,
Per esbrinar alguna cosa més
Del qui xerraven
Sense tornar a dir res
I jo per no interrompre la seva conversa
Intent ser respectuós fins amb els poriols
No he fet cap comentari
I he seguit escrivint.
De sobte m'han vingut ganes
de dir alguna cosa.
Hi he pensat per mi dins del silenci
Amics poriols, vós escriure un conte
de la vostra passada per la meva vida.
No han aixecat les antenes,
els poriols no en tenen, en canvi
m'han mostrat les seves petites ales lluentes
vermelles amb puntets negres
ben igual que entenessin el meu missatge
I no sé perquè
M'han comunicat telepàticament
(son molt avançats aquests poriols)
El títol d'aquest poema-conte.

Comentaris

  • M'ha encantat[Ofensiu]

    De fet encara no t'havia llegit i l'he trobat força interessant aquesta mena de conte però que alhora és d'un alt sentit poètic. Jo crec que amb una lectura sola no n'hi ha prou... per això hauré de repetir. Haig de dir que aquesta plana m'ha portat moltes sorpreses. Per exemple si no existís no hauria pogut fer una lectura al Centre Comarcal Lleidatà de Conxa Forteza. Ella també és nascuda a Palma: dues realitats enriquidores. Felicitats!

  • poriols[Ofensiu]
    donablanca | 18-05-2005 | Valoració: 10

    no sabia que eren els poriols.
    i per la descripció ho he entés.
    la teva faceta amb prosa m'ha convençut.
    sembla senzill però no ho és.
    te harmonia, és reflexiu.
    i recorda a alicia al país de les meravelles

  • commentçament[Ofensiu]
    neret | 17-05-2005

    bones!

    comença la teva setmana del comment i la veritat és que com ja t'havia comentat uns quants relats, no sabia per on començar... he triat el darrer com podia haver triat el primer.

    Aquest poema té aire de conte infantil, divertit i senzill, potser improvisat... m'agrada la frescor q desprén. Cal tenir molta imaginació per extreure una poesia d'ùn moment intrascendent... enhorabona!

  • (Quasi)... La setmana de...[Ofensiu]
    Llibre | 15-05-2005

    Hola, Josep:

    Encara no ha començat la teva setmana, però resulta que ara, una tarda de diumenge, em trobo en disposició de dedicar-te mitja horeta, i com que sé que la setmana entrant la tindré bastant atapeïda... doncs això: que començo a comentar-te.

    D'entrada excusar-me ja per si no arribo a comentar-te tot el que m'agradaria... però ja et dic: tinc la setmana vinent força complicada.

    Aquest relat-poema és curiós. M'ha agradat en especial perquè... vinga, va: t'ho dic. Perquè jo, de tant en tant, tinc una conversa similar amb un cargol.

    No. No se'm passeja per davant la pantalla. Eccsss!!! No vull ni pensar-ho! M'encanten, aquests animalons... però m'has de reconèixer que la baba que deixen... Bé: sense comentaris.

    No. El que passa és que des d'on tinc l'ordinador, veig els estenedors d'un pati d'interior d'illa, i de vegades, pels fils o per damunt la barana, s'hi passeja un cargol. Jo sempre l'he considerat el MEU cargol. I més d'una volta he tingut llargues converses telepàtiques amb ell (potser estic una mica sonada, sí... què hi farem!).

    Els teus dos poriols m'han caigut bé d'entrada. La manera de parlar de tu mateix, de pensar... ells!... que potser els podries entendre.

    Ha sigut com capgirar la realitat.

    Vull dir que, normalment, sempre som nosaltres, els humans, els qui ens plantegem si un altre ésser ens pot arribar a entendre. Nosaltres, que ens considerem el centre de l'univers i que tot gira al nostre voltant. Són els altres, sempre els altres, els qui han de fer l'esforç de decodificar el nostre llenguatge.

    En canvi tu ho has plantejat a l'inrevés. Són ells, els poriols, els qui es pregunten si tu ets capaç d'entendre'ls.

    Vés! Un detall absurd, però m'ha agradat.

    Vaig a llegir-te una mica més.

    Salut!

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539777 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!