VIA JUDICIAL

Un relat de: dvallegar

“Molta roba i poc sabó, i tan neta que la vol el senyor rector”, vaig pensar mentre el meu superior -un home rabassut i amb ulleres- em mostrava, dins una habitació llòbrega i mal ventilada, el propòsit de la meva feina: arxivar en solitari les interminables torres de papers polsegosos que s'amuntegaven damunt les taules i dins els armaris. En aquell instant vaig preguntar-me dues coses: si havia valgut la pena estudiar tant per a poder convertir-me en un funcionari de l'Administració de Justícia; i si amb el temps acabaria transformant-me en un ésser monòton i depriment com el que tenia davant. Aliè als meus pensaments, l'home acabà de parlar, s'acomiadà de manera tosca i sortí de l'habitació etzibant un fort cop de porta.
En la solitud, vaig mirar el meu voltant desorientat, perdut entre muntanyes de papers. Vaig començar a mirar una pila propera formada per desenes i desenes de causes per ajusticiar. De seguida em vaig adonar consternat que tot i que visqués tres vides mai podria acabar de tramitar tots els papers que hi havia a l'habitació. Vaig reparar que dins del desgavell de la paperassa hi havia un cert ordre; per això -mogut per una sana curiositat-, vaig començar a investigar des de quan s'havien anat acumulant els informes en aquella habitació. Mentre remenava documents sepultats per la polseguera i els àcars, anava observant sorprès com les dates i la descomposició del paper guanyaven en antigor; però quan veritablement em vaig quedar de pedra, va ser quan vaig trobar uns documents traspaperats, que en cas d'haver sortit a la llum, de ben segur que haguessin evitat que Jesucrist hagués estat crucificat.

Comentaris

  • crohnic | 01-05-2011

    Molt bon relat... Una història ben desenvolupada, amb una descripció molt bona de la situació i un final extraordinari... Gran microrelat, company!

  • Un microrelat[Ofensiu]
    Calderer | 29-04-2011



    Amb un final absolutament magnífic i amb una prosa exacta i molt eficaç.

    Salutacions

    Lluís

  • microrelat guanyador...[Ofensiu]
    joandemataro | 27-04-2011 | Valoració: 10

    merescudament segur, doncs la trama està molt ben portada, amb un llenguatge molt ben treballat i amb un final sorprenent i original.
    et felicito
    rep una salutació ben cordial des de mataró
    joan

l´Autor

Foto de perfil de dvallegar

dvallegar

5 Relats

7 Comentaris

3513 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Vaig nèixer a Blanes, tot i que actualment resideixo a Maçanet de la Selva.

Sóc geòleg, administratiu i escriptor aficionat.

L'any 2012 vaig publicar a Lulu.com el meu primer llibre: "VIURE. Premis literaris 2008-2011".

He guanyat diversos premis literaris com l'Ateneu Domingo Fins de Montcada, el de Narrativa Curta de Santa Coloma Farners o el de Microliteratura Joaquim Carbó de Caldes de Malavella, entre altres.

Sóc autor d'una novel·la que algun dia espero veure publicada.

Em fa feliç escriure. I en els temps que corren, convé no perdre la felicitat

:)