Una conversa que no sabré oblidar

Un relat de: titella de mils moviments

Avui, quan parlàvem, m'has recordat que d'aquí uns anys tota la nostre vida canviarà, que tu no estaràs aquí i jo no estaré al teu costat, que el moment de gaudir aquests moments és ara, no demà, m'has fet entendre que cada un elegirem un camí, un camí diferent, que no sabem si mai ens dura allà mateix.
Sé que les meves llàgrimes no aguantaran molt més a sortir sense demanar-me permís.
No puc imaginar-me com cada un desapareixerà dins la escuma del mar, com cada un canviarà i d'aquesta illa molts fugiran.
Si, la crua veritat. M'has fet veure quan m'ho has dit, ho tenia present però ho evitava perquè creia que tots seguiríem allà mateix, no m'imagino ser adult, aquells que no senten el que nosaltres sentim, aquells que no ploren davant els seus fills, aquells que hem odiat per no deixar-nos de vigilar.
Estranyaré aquesta conversa que he mantingut amb tu, estimat amic, aquelles, aquesta i totes les que vendran.
No m'imagino la meva vida sense sentir els somriures dels meus amics, no et veig collint les maletes i partint a París, no aconseguesc endevinar com serà el darrer dia que estigui al vostre costat.
Ara puc venir a donar-vos una abraçada o una besada sense tenir cap permís, al cap d'un anys aquestes coses ningú les recordarà, cada un estarà cap ficat amb la seva feina i en un pròxim demà. Ara em limito a observar-vos d'aquest costat per recollir records i obrir-los en temps de soledat.
Passejades pel parc, on, en més d'una ocasió, algú s'ha declarat, al cap d'un anys es podran comptar quantes llunes han passat des de que no hi hem tornat. Se que el meu cor és jove i que ho aguantarà, però també sé que el record es fort quan no el vols esborrar.
Podria destacar les virtuts i els defectes de cada un, podria recordar-vos les vegades que hem ballat sobre aquells núvols d'allà dalt, però no em vull desanimar perquè encara us tinc al meu costat.




He descobert l'amistat, l'amor, l'enyorança, la primera besada i la majoria de coses que s'esbrinen en la nostra edat, he plorat entre els braços que m'han protegit de problemes que he conseguit sortir gràcies a tu, amic meu, m'heu vist caure a terra
I negar-me a tornar-me aixecar, m'heu estès la ma i amb paciència m'heu aixecat.
I tu, amic meu, com vols que afronti que ens haurem de separar
Si sóc com una nena de dos anys?...

Per això t'escric aquest poema estimat amic, a tu i a tots , els que sense caps motius m'heu ensenyat a ser feliç..........

No sé com guardar,
Tots els moments que he passat al vostre costat.

No sé com exprimir,
Els moments que em queden abans de partir.

No sé com esborrar,
Les meves llàgrimes que lentament estan regalimant.

No em puc deixar d'imaginar,
Com serà la meva vida sinó estic al vostre costat.

No sé si aconseguiré,
Partir i seguir amb el meu destí.

No sé com he desaprofitat,
Somriures que un dia em faltaran.

No sé si cada vegada que us vegi,
Us abraçaré amb ganes de no tornar-vos amollar.

No us puc dir adéu,
Fins que arribi el moment.

No sé qui partirà i qui es quedarà,
Tan sols sé, que aquelles ànimes innocents no tornaran amb el pas del temps.

Comentaris

  • ai, l'institut...[Ofensiu]
    Lior | 26-09-2008

    Que ve que m'ho passava fa sis anys amb la gent de l'institut!
    Per sort, els amics que tenia durant aquella època encara els tinc ara, i espero tenir-los per molts anys més!!
    Tot i que he estat temporades visquent fora del poble i també a l'estranger, sempre hem estat en contacte i quedem sempre que podem.
    Amb alguns, els que viuen més lluny, és més complicat, però tot i això l'amistat no s'ha perdut. Fa poc vaig rebre la trucada d'una de les meves millors amigues de l'institut, em va dir que serà mare!! No m'ho podia creure. Encara tinc grabades les imatges de quan anàvem de festa, quan fèiem campana, quan em quedava a dormir a casa seva...
    Sí, ens fem grans i cadascú segueix el seu camí però el que és important és estar units en els grans moments de la vida.
    Ostres tu, tot el que m'has fet recordar amb el teu relat...
    No deixis mai d'escriure!! ;-)

    Fins aviat.

  • Entenc![Ofensiu]
    natasha | 18-06-2006 | Valoració: 10

    Wola!! Entenc el text i les sensacions que descrius. Acabo de posar punt i final a la meva estada a l'institut i aquesta sensació de deixar coses enrera també m'ha assetjat. Si bé és cert que hi ha sensacions i moments viscuts que mai es tornaran a repetir pel fet que com a persones triem camiens separats, la màgia de la vida és que mentre alguna de les persones que heu compartit instants els recordi aquests instants seguiran vius en els vostres cors.
    M'ha agradat moltissim l'escrit i la combinació prosa-poesia.
    Un petó!

  • em sones[Ofensiu]
    peusdevent... | 08-08-2005

    ets de mallorca? em sona aquesta foto... em recordes a algu...

    besades!!!

  • Titella no pateixis!![Ofensiu]
    Queca | 15-01-2005 | Valoració: 9

    Jo també em trobo en una situació semblant. Aquest és l'últim curs d'institut, i després cadascú farà el seu camí, és llei de vida. Ja ho sé que no podré estar lligada als meus amics tota la vida, què més voldira! Però saps què? Jo faig el pensament de que no seràn els únics que tindré, que sempre vindràn amb mi perquè els estimo amb bojeria, i allí on vagi, hi trobaré més gent, que potser estimaré igual.
    No et preocupis titella, si són amics de veritat, ho seràn sempre, a més... un sempre ha d'estar disposat a conèixer gent nova, qui sap...
    Un petò ben gros i moooooolta màgia!!
    No deixis mai d'escriure!!!

  • goita tú...[Ofensiu]
    Ullets | 05-01-2005 | Valoració: 10

    crec que t'estàs fent gran. Trobo que adonar-se de tot això, no és res més què seguir poc a poc els passos de l'evolució!

    A mi hem va costat també molt d'entendre, i de fet hem qüestionava un munt de coses com aquestes, i fixa't... ara m'he adonat que sent conscient de tot això, el millor és gaudir del que tens el costat.

    Francament m'has reobert moltes capsetes tancades!!! Gràcies... i no deixis d'escriure!

    Un peto!

  • SORPRESA!![Ofensiu]
    natasha | 01-01-2005 | Valoració: 9

    no t'havia llegiot mai i me endut una gran sorpresa, kin relat!!! ma fet saltar mes duna llagrima i pensar que cada cop ens fem més gran i que l'adolecencia que estem (o estic) vivint sacabara i segurament els amics ens disanciarem... cada punt es una sensació.
    FELICITATS i seguiré llegint!!!
    un petonas

Valoració mitja: 9.5