Tornaré cap a casa

Un relat de: Capità Borratxo

Em sembla que he begut massa, tornaré cap a casa". Reté aquesta frase al seu cervell durant uns minuts. El temps que triga a sortir d'on és i anar cap al cotxe. No és gaire conscient del que fa, encara que la frase memoritzada és totalment correcta: ha begut massa. L'alcohol fa el seu efecte i perd la meitat de la frase. L'atzar (o això pensem) decideix esborrar el principi. "Tornaré cap a casa". Així doncs, entra al cotxe sense pensar que el seu estat no és gens apropiat per conduir. A poc a poc l'alcohol recorre tot el seu cos per mitjà de la sang i afecta ja no només a la memòria, sino també a la visió, al raonament, a l'equilibri i als reflexos, entre d'altres. Amb aquestes capacitats minvant sensiblement segueix conduint cap a casa, que és l'única cosa que sap que està fent. De sobte, sent un mal de cap terrible. Se sent cansat, exhaust. Necessita descansar. No sap ni com ha pogut sortir del cotxe. Té son. S'adorm...

Desperta. Està fosc. Està tot molt fosc. "Qui m'ha tancat les finestres?" Intenta incorporar-se i es fa un cop al cap. No li va gaire bé aquest cop, i menys en les condicions en què es troba el seu cap. "Què és això?" Acaba d'adonar-se que està tancat en un lloc molt reduït, gairebé del seu tamany. Fet a mida i tot, potser. Sí, els seus temors es confirmen: és un taüt. Amb esforços, aconsegueix obrir la tapa i sortir. Hi ha una dona al davant que es desmaia. No hi ha ningú més. Tot segueix ben fosc. És ben estrany. Ja fa dies que té un somni similar.

Surt de l'edifici. Aquí fora tampoc no hi ha ningú. També està tot fosc. No hi ha cap llum al carrer. Només veu ombres. Enmig d'aquestes ombres, quan els ulls se li han acostumat a l'obscuritat, reconeix el carrer on es troba. Deprimit i esmaperdut fa camí cap a casa seva, a peu. En el recorregut, veu un lloc il·luminat. Encara que es veia de lluny, no s'hi ha fixat fins que el tenia al costat. La llum que desprèn l'encega, encara que abans ha tingut temps de veure el seu cotxe. Està aparcat just enfront. La llum l'atreu. S'hi apropa. És un bar. Hi entra. "Prendré una copa". Allà el cambrer li serveix tot el que vol. Ha près una copa, i una altra, i una altra... Es fa tard.

"Em sembla que he begut massa, tornaré cap a casa"...

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Capità Borratxo

61 Relats

131 Comentaris

56392 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
L'endemà d'aquella nit tot va ser nou. Però res no podria amb les seves ganes d'escriure. El capità va fotre's un bon glop d'aiguardent i obrí el llibre en blanc per la primera pàgina, tot escrivint:

"L'endemà d'aquella nit..."



Si voleu res, us deixo el meu e-mail:

rubenroca77@hotmail.com

Gràcies per tot! (sobretot per les correccions, comentaris, valoracions, etc.)