Tornar al passat per tenir un futur

Un relat de: AVERROIS
- Una de mongetes per l’escalfament global! -Va cridar l’Artur–
- Estàs com una regadora “nano” T’ho prens tot a conya i mi no em fa cap gràcia, l’escalfament global és una cosa molt seriosa –Va contestar la Laura-
Aquestes paraules les recorda en Genis, mentre repassa les últimes dades que l’hi ha arribat del satèl·lit. Poc s’haurien pensat els seus germans que deu anys després l’escalfament global els portaria a la desesperació...
...Des de l’any 2011 fins el 2050 i degut a l’estupidesa del ser humà, la temperatura del planeta va augmentar 10 graus. Els Pols es van desglaçat i el nivell de l’aigua va pujar 15 metres. Molts es pensaven que aquest nivell pujaria molt més, però degut a que el gel tan sols sura 1 tercera part a l’aigua i el que està submergit agafa molt més volum que aquesta, en el moment del desglaç en lloc de pujar l’aigua va baixar. La sorpresa va ser monumental, però al final tota la quantitat d’aigua aportada per les glaceres, les grans serralades i el gel de l’Antàrtica va fer que s’incrementés tan sols aquests 15 metres, que sense ser cap meravella van portar de corcoll a bona part de les ciutats a la vora dels mars i a illes de moltes parts del món.
Però tot no havia acabat aquí, existia un altre gran problema. L’aigua dolça del desglaç va fer que algunes corrents càlides importants dels oceans, com la corrent del Golf, s’aturessin i el que havia de ser un augment de la temperatura es va tornar en el començament d’una glaciació. Ara els millors científics com el Genis tenen altres preocupacions...
- Has vist les lectures del satèl·lit? Demana neguitós el Genis a l’Albert.
- Les estic acabant de contrastar amb les de la setmana passada. Què passa que poses aquesta cara?
- És terrible! L’eix de la Terra s’ha desviat tres graus més. Si segueix així entrarem en una Gran Glaciació.
- Només ens faltaria això, ja en tenim prou en que la corrent del Golf es vagi aturar per culpa del desglaç i bona part d’Europa estigui sempre a l’hivern.
- Doncs si tot segueix així, els Pols es tornaran a glaçar ràpidament i les temperatures baixaran molt més encara.
- Sembla que el planeta estigui compensant el desequilibri que ha sofert per culpa nostra.
- Crec que tens raó, però en aquesta ocasió, si això passa, no sabrem com sobreviure. Les temperatures poden caure per sota dels 60 graus sota zero en quasi totes les parts del món. La Terra es pot convertir en una “Bola de Gel”.
- Haurem de informar als governs de tot el planeta. Quan creus que tardarà a passar?
- Seguint aquest ritme, tenim de tres a quatre anys per fer alguna cosa per salvar a l’humanitat. Contesta amb tristor el Genis...
Uns mesos més tard...
Poc després de que els governs de tots els països del món alertats pels científics s’adonessin de que era una realitat el que passaria, van buscar una manera de salvar a la majoria de la humanitat, però no era tan fàcil. Amb unes temperatures tan baixes com les que va preveure el Genis, no hi havia manera de sobreviure enlloc. Poc després els científics van arribar a una conclusió. No hi havia altre remei que viure sota terra a on la temperatura podria ser constant i habitable, però les infraestructures per la supervivència eren complicades.
Sense fer sortir a la llum aquestes conclusions, tots els països van començar a rehabilitar mines i a crear instal·lacions subterrànies que havien de fer subsistir als sers humans durant un període que ningú podia precisar. Quan ja havia passat un any es van adonar que no tindrien temps per salvar tantes persones i van començar a fer una tria...Però quines serien les condicions per poder seguir vivint?
- Com una revisió rutinària per un possible contagi de “Polio”, van fer passar pels Centres Hospitalaris a tots els nens de 10 a 15 anys amb nivell intel·lectual superior al normal. Aquets eren el nucli fort per la subsistència.
- Igualment la franja de 20 a 25 amb nivell intel·lectual superior al normal, va ser revisada com un possible contagi de grip asiàtica.
- Encara que sembli una bajanada també van triar les dones que eren sanes per la reproducció en les millors condicions de 18 a 25 anys.
- Van triar els millors científics, metges, enginyers i altres qualificacions dels que tenien entre 30 i 40 anys.
- I per últim els de 40 a 50 anys. Científics i eminències ja consagrats i que poguessin aportar alguna cosa interessant en els propers anys.
Com és natural, coses de la societat “humana”, també s’hi van incloure, el super-rics i els governants. I la resta? Doncs dins la ignorància moririen en menys de tres anys.
Una vegada passada la revisió i ser triats, tots van desaparèixer per instruir- los en el que seria una nova vida dins de la terra. Ningú va saber res, ningú es va ni arribar a pensar el que podia haver passat. Però la data s’apropava i les instal·lacions ja estaven a punt...
Tres anys després en tot el planeta les temperatures superen ja els 60 graus sota zero. Les prediccions del Genis han resultat encertades. L’eix de la Terra s’ha desviat 6 graus i la rotació tan especial del planeta fa que els raigs del Sol no aconsegueixin escalfar la superfície. Al mateix temps una crisis de l’Astre degut a la desaparició de les taques Solars ha provocat l’acceleració dels esdeveniments.
Han mort milions de persones i els que resten han sobreviscut gràcies a la manera tan dràstica de selecció...
Cinc anys després el planeta Terra és “Una Bola de Gel” tal com havien previst els científics que ara feien conjetures per intentar saber quan duraria aquella glaciació. Per altra banda altres científics seleccionats estudiaven altres temes i un d’ells, en Alex, havia aconseguit un extraordinari descobriment...”Viatjar en el temps”...
- Alex, com han anat les proves? Demana el cap del laboratori.
- Excel·lents! Hem aconseguit fer anar l’artefacte al any 1000 i que recol·lectés una mostra de planta per analitzar-la.
- Estàs segur?
- La càmera que porta incorporada ens ha donat imatges dels voltants i hem vist que realment era la ciutat de Roma.
- Pel que em dius la invisibilitat i la desmaterialització també deu haver funcionat?
- Perfectament, han passat persones pel costat, l’han travessat i no s’han adonat de res. Tan sols el llampec de quan ha tornat a casa, segurament els ha espantat, però en aquesta època no crec que hagin sabut que passava. Ara com que ha funcionat tan bé voldria fer un experiment amb un primat abans de fer-ho amb persones.
- Ja ho hem provat amb coses inanimades, plantes, fruites i tot ha tornat en perfectes condicions. Si creus que amb un animal seria la prova definitiva, endavant.
Tres dies després l’experiment ha funcionat i el ximpanzé que han enviat al any 1980 ha tornat sa i estalvi. Una vegada se l’hi ha fet totes les proves i s’ha comprovat que tot estava bé, hi ha una reunió a la Sala del Consell de la Zona Europea...
- Ja hem fet totes les comprovacions i creiem que tot està a punt perquè l’Operació Alfa Omega es posi en marxa. Explica el president del Consell.
- Encara no ho veig clar, esteu segurs de que les conseqüències d’aquesta operació no ens perjudicaran? Demana un dels membres de Consell.
- Al meu costat tinc el cap del laboratori i ell us explicarà ben bé en que consisteix. Senyor Myers...
- Com tots ja saben l’escalfament global va ser el detonant de tot el que estem passant avui dia. Milions de persones han mort i el planeta s’ha glaçat completament. Ja fa temps que havíem estudiat el tema del desplaçament en el temps i havíem aconseguit alguns èxits. Ara podem dir que controlem el temps i podem anar a qualsevol data del passat. Cap el futur ha estat impossible, sembla ser que no podem anar cap a un temps que encara no hem viscut.
Una vegada controlàrem el desplaçament es va estudiar quin va ser el moment en que el ser humà va començar aquesta bogeria i es va detectar que no havia estat tan sols un moment sinó una cadena de factors que havien fet que ara ens trobem aquí sota a terra vivint com “talps”. Després de moltes videoconferències amb col·legues de tot el món hem arribat a la conclusió de que si eliminem aquests factors, la Terra no arribarà al estat en que es troba ara.
- I quin són aquests factors? Demana un altre de Consell.
- Doncs els que van fer que l’efecte hivernacle provoqués l’escalfament global del planeta.
- I com ho pensen fer?
- Eliminant els individus que van crear la industrialització, els motors de combustió, les centrals nuclears i tots els factors que van incidir en l’escalfament global. Donant al mateix temps les solucions en matèria d’energia neta que hem aconseguit després de anys de investigació. Si esborrem tot aquest conjunt de factors i col·loquem els factors correctes, el planeta no es col·lapsarà.
- Quans anys es necessitaran per fer una feina tan colossal?
- Pels que vagin amb la màquina del temps poden passar anys però per nosaltres seran segons. La màquina no necessita tornar al nostra temps sinó que d’un any pot passar a un altre o sigui que poden viatjar pel temps indefinidament mentre les bateries tinguin prou energia. L’únic problema és que per ells si que passen els segons. Quan tornin al nostre temps poden aparèixer en el mateix segon que han sortit, però ells seran més vells.
- I sinó funciona?
- La veritat és que si s’ho miren fredament, serà difícil que estem pitjor que ara.
Les votacions van ser unànimes, en totes les Sales dels Consells del món van acceptar l’operació. Si aquella situació en que es trobava el planeta durava molts anys més, podria ser que la raça humana desaparegués enterrada per sempre.
Una setmana després i la primera prova amb sers humans ha estat un èxit i han tornat després d’haver passejat pels carrers del París de 1925. Els vestits especials que porten, fan que siguin immaterials i invisibles a la gent, tan sols els animals tenen un sisè sentit que els fa notar la seva presència...
20-5-2058 Dos científics i dos soldats estan a punt d’entrar en l’aparell que els portarà a l’aventura de viatjar en el temps i solucionar els problemes de la raça humana i del planeta. L’aspecte del aparell és cilíndrica d’un diàmetre de quatre metres i dos metres i mig d’alçària. Ja estan asseguts als seus seients. Saben que si han d’eliminar a algú ho faran. També saben que la seva missió és tan important que la supervivència de la humanitat està en les seves mans...
Sacrifiquen deu anys de les seves vides en l’Operació Alfa Omega, per sort no han d’eliminar a cap persona. Tan sols fan fracassar experiments que haurien portat a la creació dels factors que no interessaven. Per altra banda fan arribar les noves tecnologies a les persones adients i d’aquesta manera les fonts d’energia més neta comencen a envair el planeta. Van viatjant pels anys intervenint i veient com el planeta canvia i evoluciona en la línia que ells volen.
Després de viatjar al any 2011 i veure que tot està funcionant, les bateries del aparell s’estan esgotant i no tenen més viatges per poder fer, tan sols un. Ara només els queda tornar, però a on? Les instal·lacions d’on van sortir havien estat fetes artificialment, si tornen allí i, si com es pensen, l’evolució de la Terra ha estat correcte, es poden trobar enterrats, però si la glaciació ha arribat igualment, es poden trobar en mig del gel...De les dues maneres moriran...
- Prefereixo morir gelat a enterrat viu. Exclama un dels soldats.
- Tens raó, que sigui el que hagi de ser. Contesta el cap de l’expedició.
Uns minuts després el temps llisca al seu voltant, noten la vibració com tantes vegades l’han notat i les pantalles de dins l’aparell reflecteixen mils colors fins que tot queda a les fosques encenent-se les llum d’emergència.
- No hi ha cap imatge! Estem fotuts. Crida esparverat un dels soldats.
- Espera, no et precipitis, els aparells no marquen res d’estrany, tan sols les pantalles han quedat sense energia. No estem enterrats i a fora hi ha una atmosfera pura i respirable. Per precaució poseu-se els vestits amb respiració assistida, hem de veure que hi ha al exterior.
Poca estona després ja estan preparats. El cap de l’expedició fa una senyal i tots es miren. Què hi haurà allí fora? Hauran aconseguit el que volien? Llavors prem el botó d’obertura de la porta d’accés...
Poc a poc va entrant un fil de claror i a mida que la porta es va obrint la intensitat de la mateixa és cada cop més i més brillant. Els seus ulls els costa acostumar-se després de l’estona que han estat amb tan sols les llum d’emergència. El cap de l’expedició mira el panell a on posa la data que estan...20-5-2058 Han tornat al principi.
Ell és el primer en travessar el llindar de la porta i davant seu pot veure el cel d’un blau pur que tan sols és trencat per uns núvols blancs que empentats pel vent llisquen com si els diguessin adéu. Un a un van sortint mentre a poc a poc es van traient els cascs, respirant profundament. Al fons uns estranys aparells semblants als molins de vent es dibuixen a la serralada i milers de casetes blanques omplen la plana fins a on els arriba la vista...
De cop i volta...
- Ostres, mira els nostre vestit. Està desapareixent!
- I l’aparell també!! Crida un altre mentre veuen com els quatre queden sense roba i l’aparell del temps es fon davant dels seus ulls.
- És lògic, sinó hi hagut glaciació, no s’ha construït aquest aparell ni s’han creat aquests vestits. Exclama el cap de l’expedició.
Sense dir res els quatre és queden nus, com si haguessin nascut de nou, mirant el món que han aconseguit, però tan sols una recança omple el seu cor...HAN SALVAT EL MÓN, PERÒ NINGÚ SABRÀ QUE HAN ESTAT ELLS.



FI

Comentaris

  • Déu ni dó![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 08-11-2011 | Valoració: 10

    Redéu, això sembla que vagi fins i tot en sèrio! Ho descrius de tal manera que converteixes en creïble allò que sembla increïble! Sempre tan detallista, tan imaginatiu i tan futurista com sempre. Una meravella llegir coses així, tan refrescants... un pèl massa seixanta sota zero, no? Abraçades.

    aleix

  • la salvadora[Ofensiu]
    Onofre | 16-10-2011 | Valoració: 10

    Mentre quedi gent com la Teresa Forcades el món no estarà del tot en perill.
    Dic jo, vaja.

  • m'agradat[Ofensiu]
    liudmila | 16-10-2011 | Valoració: 10

    aquest realt, que és quasi "real"

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

371056 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!